Кои са модерните чанти за пролет/лято 2017?

1 коментар0/5

За пролет/лято 2017-18 дизайнерите експериментираха повече с цветовете и мотивите на чантите, отколкото с тяхната форма. Въпреки това виждаме, че спортните чанти доминират сред тенденциите, заедно с мини вариантите. Вижте повече за тенденциите при чантите за пролет/лято 2017.

Кои са модерните чанти за пролет/лято 2017?
 © Net-a-porter/ IMAXtree.com/ Courtesy of Brands

Сред модните тенденции от минал сезон остават раниците и разбира се клъчовете. След кратко отсъствие сред топ тенденциите за сезона се завръщат любимите ни сламени чанти.

Забелязва се една нова тенденция при начина на носене на чантите - в ръка. Не много удобен, но много стилен тренд. Вижте всички тенденции при чантите за пролет/лято 2017.

Чанти тип спортен сак

Чантите тип спортен сак се радват на популярност за пролет/лято 2017. Те са удобни за ежедневието и лесно допълват всяка визия с маратонки или спортни обувки. 

 

Вижте също:

Какво издава начина, по който носите чантата си? >>>

чанти пролет/лято 2017, тенденции, чанта сак

За да са още по-шик, чантите тип спортен сак са разнообразени със смели цветни принтове и смесване на материи (най-често кожа и плат) и мотиви.

Мини чанти

Доста непрактични, но много кокетни, мини чантите през рамо отново са част от най-актуалните тенденции за сезона. В повечето случаи мини чантите приличат повече на портмоне, отколкото на чанта.

Според стилистите нежните малки чанти добре допълват ефирните летни визии, без да се набиват прекалено много на очи.

тенденции при чантите за пролет/лято 2017, мини чанти

Раници

Вече няколко сезона подред раниците са сред топ модните тенденции. Удобни и много стилни, за пролет/лято 2017 дизайнерите избраха да ги "разкрасят" с принтове, контрастиращи дръжки или интересни катарами, за да се отличават. За разлика от мини чантите, раниците трябва да бъдат забелязани. Задължително се сдобийте с раница, ако обичате спортния стил за ежедневието.

раници пролет/лято 2017, чанти

Сламени чанти

Няма чанта, която толкова силно да "крещи" лято. Сламената чанта е класически модел за топлите месеци. Особено добре допълва ефирни визии с пола или рокля. Съчетава се перфектно с ленени дрехи.

 

Вижте също:

Кратък наръчки на ленените дрехи >>>

Този сезон дизайнерите разнообразиха сламените чанти, като добавиха към тях малко кожа за акцент. Ако пък имате сламена чанта от минал сезон, придайте й актуалност и характер, като й добавите интересно шалче или панделка.

Клъчове

Има тенденции, които винаги са актуални. Такава е ситуацията с класическите клъчове. За пролет/лято 2017 актуални са както обикновените клъчове, които напомнят на голямо портмоне, така и моделите тип кутия. Този сезон, за повече блясък, клъчовете са богато украсени с камъчета, щампи, капси и катарами.

Модерните дръжки

При дръжките също се забелязват някои интересни тенденции, които трябва да споменем отделно от формите на чантите. От една страна актуални са чантите с дръжка тип верига. Те се срещат по-често при малките чанти и клъчовете.

чанта с дръжка верига, пролет/лято 2017

Кръглите дръжки (от кожа или дърво) също се радват на популярност. Тях виждаме по-често при сламените чанти. Макар да не са толкова практични, кръглите дръжки изглеждат доста стилно и интересно.

чанти с кръгли дръжки, пролет/лято 2017

С чанта в ръка

В случая не говорим толкова за определен модел чанта, колкото за начин да носим любимия си дамски аксесоар. На много от големите ревюта видяхме топмоделите да дефилират със среден размер чанти в ръка. Единият вариант за това е чантата да бъде от мека кожа или плат, без подплънки, другият е да има пришита дръжка отстрани за повече удобство.

чанта в ръка, пролет/лято 2017

06.03.2017/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Julia_drehi

От Julia_drehi12.03.2017, 18:04 ч.

Лачените чанти и клъчове също все още са на мода.

Виж всички коментари за "Кои са модерните чанти за пролет/лято 2017?".

Още от "Модни тенденции"

Кожени дрехи за закръглени дами

Кожени дрехи за закръглени дами

Кожата е много модерна този сезон, не само защото изглежда много секси, но и заради изключителната си гладкост. Британски модни експерти дават съвети на по-закръглените дами как да изглеждат добре в кожени дрехи.

Седмица на модата в Москва

Седмица на модата в Москва

"Москва не вярва на сълзи", а и си има две седмици на модата. Закриват едната,  откриват другата. Да видим какво се случи на първата и по-значима "Седмица на модата в Москва" (Moscow Fashion Week – 22.10/28.10).

Чанти есен/зима 2010-11

Чанти есен/зима 2010-11

Какви чанти ще носим през есен/зима 2010-11? Чантите с изкуствен косъм са абсолютен хит и задължително попълнение през този есенно-зимен сезон. Чанти тип “месинджър”, големи меки чанти и ефектни вечерни чанти допълват горещата тенденция.