Грим тенденции за пролет/лято 2017

0 коментара0/5

Вижте кои са актуалните тенденции при сенките за очи и червилата за пролет/лято 2017. Грим тенденции пролет/лято 2017.

Грим тенденции за пролет/лято 2017
 © istockphoto.com/ IMAXtree.com

Без грим

Ирония: Най-популярната грим тенденция е "без грим". Много от дизайнерите оставиха моделите да дефилират без сенки, без спирала и без червило. Пролет/лято 2017 е сезон, посветен изцяло на естествената красота. Погрижете се за красивия и здрав вид на кожата и няма да имате нужда от грим през топлите месеци.

Вижте също:

Красиви съвети за жени, които не обичат много грим>>>

Дискретно подчертани скули

Почти като естествена руменина, дискретно подчертаните скули в топли прасковени и бледо розови нюанси са много актуални при ружа за пролет/лято 2017. Друг вариант да използвате просто хайлайтър, за да изглежда кожата ви леко "озарена" в областта на скулите.

Вижте също:

Какво е хайлайтър и как да го използваме >>>

Дискретно подчертани скули

Сенки в ярки цветове

На другата крайност са някои от следващите тенденции. Много от дизайнерите заложиха на сенките в ярки цветове като лесен начин грима на очите да допълни палитрата на тоалета. Червено, розово, оранжево, зелено и много нестандартни грим идеи включват цветните тенденции за пролет/лято 2017.

Сред цветните сенки за очи особено много се откроиха сините сенки в различни нюанси. Специфичното е при тях, че сенките обхващат целия клепач. Целта им е да се откроят, а не просто да допълнят естествената красота на очите

Грим тенденции за пролет/лято 2017, сини сенки за очи

Пастели върху очите

Пастелните цветове при сенките за очи също се очертават като топтенденция за сезона. От ментово, през бледо синьо до топло розово и бледо оранжево. Пастелните сенки за очи са идеални за поставяне на ненатрапчив, но много свеж акцент върху очите.

пастелни сенки за очи, Грим тенденции за пролет/лято 2017

Сенки с метален блясък

Свежа ледена нотка при грима за очите идва с тази тенденция. Класическите сенки за очи са допълнени от леки металически акценти. Този ефект можете да постигнете както с наслагването на цветове, така и с използването на сенки с много седефен блясък.

сенки с метален блясък, Грим тенденции за пролет/лято 2017

Опушен грим

Класическият опушен грим е вечната тенденция. За пролет/лято 2017 обаче той сякаш не е толкова прецизно нанесен. Среща се във всевъзможни разновидности - от обхващащ целия клепач до дискретно нанесен само в единия край на окото.

Да очертаем очите

Използването на молив и очна линия поставя очите в нещо като рамка. За пролет/лято 2017 виждаме тази тенденция с две основни проявления. Едната е използването на бял или друг, много светъл молив, във вътрешния ъгъл на очите. Тази тенденция особено много отива на дамите със сини или светло зелени очи.

 

Другата тенденция за очертаване на окото е използването на очна линия на долния клепач. Този грим придава дълбочина и загадъчност на погледа. Подходящ грим за свободното време и за ежедневието, можете да експериментирате с него както в класическо черно, така и в цветни варианти.

черна линия на долен клепач, Грим тенденции за пролет/лято 2017

Разрошени вежди

Интересна тенденция, която смятаме, че е по-подходяща за street style визии. Разрошените вежди са подходящи за дами с по-дебели и гъсти вежди. 

разрошени вежди, Грим тенденции за пролет/лято 2017

Да оцветим устните

При червилата се наблюдават три основни тенденции. Разбира се, няма как да минем без класическото червено червило - символ на сексапил и страст. През пролет/лято 2017 актуални са ярките и по-светли варианти, като за тъмните нюанси забравяме до есента.

Интересна тенденция за пролет/лято 2017 при червените червила са вариантите, при които червилото стои леко размазано, макар да не сме убедени дали тази тенденция има място извън ревютата и професионалните фотосесии.

червени устни

Много актуални са и устните, подчертани с гланц за устни. Тенденциите диктуват излизане извън естествените очертания на устните, за да придадем повече обем.

гланц за устни, Грим тенденции за пролет/лято 2017

Малко странна, но много силно застъпена тенденция при червилата са бляскавите устни. Независимо дали говорим за брокатени устни или просто червила с блестящи частици, тази визия категорично е водеща за пролет/лято 2017, колкото и нестандартна да звучи.

устни с брокат

31.03.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Грим тенденции за пролет/лято 2017".

Още от "Модни тенденции"

Чанти - тенденции есен/зима 2016-17

Чанти - тенденции есен/зима 2016-17

Вижте кои са модерните чанти за есен/зима 2016-17 - от класическите трапецовидни модели до доста по-нежните силуети Половин луна, от ресните до чантите с пух, есенните тенденции ни поднасят огромно разнообразие от чанти за всеки вкус.

Романтика vs. Страст

Романтика vs. Страст

Когато Романтиката и Страстта се срещнат на любовния кръстопът, възможните реакции са повече от една. По-точно - две са! Могат да си спретнат фешън рандеву или моден спаринг. Но резултатът винаги е един и същ - любов по време на Свети Валентин.

Кои са модерните чанти за пролет/лято 2017?

Кои са модерните чанти за пролет/лято 2017?

За пролет/лято 2017-18 дизайнерите експериментираха повече с цветовете и мотивите на чантите, отколкото с тяхната форма. Въпреки това виждаме, че спортните чанти доминират сред тенденциите, заедно с мини вариантите. Вижте повече за тенденциите при чантите за пролет/лято 2017.