Защо толкова обичаме обувките на висок ток?

От 1 коментар0/5

Със сигурност има защо. Благодарение на високите токчета ходилото изглежда по-малко, фигурата - по-стройна, краката - по-дълги, а походката no-елегантна. Има обаче още много причини с охота да скачаме в обувките на висок ток.

Защо толкова обичаме обувките на висок ток?
Защо толкова обичаме обувките на висок ток?

Заради мъжете

Често избираме високите токчета вместо удобните равни обувки, за да се харесаме на мъжете.

При носенето на обувки с висок ток жените изглеждат все едно са свалили 25% от теглото си, твърдят специалистите. Освен това пропорциите на женското тяло стават по-изразителни, а мъжете съзнателно или подсъзнателно обръщат внимание точно на това.

Проучвания сочат, че за мъжа не е толкова важно жената да е слаба. От много по-голямо значение са формите, изваяната фигура, които изглеждат по-добре, когато жената е на високи токчета. С тези обувки ни се налага да ходим изправени и по-бавно - просто нямаме друг избор. И се получава следното изправени рамене, изпъчени гърди и плавно полюшващи се хълбоци при всяка крачка - кой уважаващ себе си мъж би пропуснал тази гледка?!

За по-хубав секс

Високите обувки подобряват качеството на женския оргазъм. До това заключение стигнала италианската уроложка д-р Мария Черуто от университета във Верона. Тя провела експеримент, в който участвали 66 жени на възраст до 50 години.

С помощта на електронен инструмент д-р Черуто измерила активността на мускулите на малкия таз в зависимост от наклона на ходилото. Оказало се, че когато то е под ъгъл 15 градуса спрямо повърхността на пода (около 7-сантиметров ток) активността на тази група мускули се увеличава с 15%. Това означава, че носенето на високи токчета тренира мускулите на малкия таз. Именно от тях зависи интензивността на женския оргазъм.

За повдигане на самочувствието

Когато изглеждаме по-високи и по-добре сложени, мъжете се обръщат след нас значително по-често. Съвсем естествено е това да се отразява положително на самочувствието ни.

Психолозите обаче предупреждават: чувството за пълноценност не трябва да зависи от обувките. Много терапевти имат пациентки, които са истински колекционерки на обувки на високи токове. Това за специалистите означава, че жената има някакъв проблем, който, разбира се, не може да бъде решен с купуването на поредния чифт, колкото и да са високи токовете му.

Още преди 8 години учени от оксфордската клиника „Свети Барнабас" установили докъде са готови да отидат жените заради високите токчета. Те направили допитване, според което само 1/3 от анкетираните дами казали, че носят обувки на високи токове с удоволствие. Всяка десета жена се мъчи да ходи с тези обувки,въпреки че са й неудобни и често дори й причиняват болка. С оглед на резултатите от това проучване специалистите стигнали до извода, че 3/4 от жените ще имат сериозни здравословни проблеми с краката след 60-годишнината си.

Бунион – резултатът от носенето на тесни обувки>>>

Да живее удобството!

Да, много жени се вманиачават на тема високи токчета. Някои ги носят постоянно, други, дори да ходят на 5-сантиметрови токове през по-голямата част от времето, все пак веднъж седмично „се качват“ на 11-сантиметровите. Има обаче и такива представителки на нежния пол, които решават, че удобството за тях е най-важно и минават директно на вариант „балеринки“, без въобще да ги интересува мъжкото мнение по въпроса. Защо? Нима те не искат да изглеждат секси?

Удобни обувки за здрави крака>>>

Това дали една жена харесва и носи обувки на високи токчета зависи главно от нейната възраст, от психическото й състояние и дори от семейното й положение, уверяват психолозите. Обувки на високи токове носят най-често необвързаните жени. Дали съзнателно или не, те полагат най-големи усилия да впечатлят противоположния пол. И обратното - вече обвързаните дами много често поставят удобството пред изкусителността и отдават предпочитанията си на ниските обувки.

Отношението на жената към високите обувки се развива със самата нея. Докато е млада, без постоянен партньор и без деца, тя предпочита токчетата.

С времето обаче нещата се променят и й се налага да бърза от работа, да мине през магазина и после да мъкне поне две тежки чанти с продукти за цялото семейство. А това трудно става на високи токчета :)

Защо звездите носят по-голям размер обувки?>>>

1 коментарДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 03.03.2014, 13:34 ч.

За мен правилната стойка е тази на повдигнат таз, изпънати прасци, изобщо стойката на токовете. Инак тежестта пада върху петите, походка, стойка, полюшване - всичко се променя. И забелязвам, че се наблюдават първо едно...

Виж всички коментари за "Защо толкова обичаме обувките на висок ток?".

Още от "Модни съвети"

Модна къща “Монро” представи колекцията си “Цветята”

Модна къща “Монро” представи колекцията си “Цветята”

Модна къща “Монро” представи колекцията си “Цветята” в хотел “Les Fleurs” снощи.

Българските четири секси градски момичета

Българските четири секси градски момичета

И как участието им в новия рекламен клип на Баници BELLA промени живота им

6 идеи за коледни подаръци за жени

6 идеи за коледни подаръци за жени

С наближаването на коледните празници много мъже са изправени пред драматичния въпрос „Какво да подаря на половинката?“. Ако тя се увлича по мода, то тогава въпросът има 6 универсални отговора. Вижте 6 идеи за коледни подаръци за жени.