Уроци по стил, които трябва да знае всяка жена

0 коментара0/5

Стилът е въпрос на вкус. Той не се дължи на следването на модните тенденции, а на откриването на личен стил, отворен към нови идеи и промени, но също така и добре обмислен, съобразен с ежедневието и в крайна сметка комфортен. Вижте кои са съветите, които да спазвате, за да бъдете винаги стилни:

Уроци по стил, които трябва да знае всяка жена
 © iStock

Опознай тялото си

Може да ви се струва очевидно, но за всяка жена е от основополагащо значение да познава формите и недостатъците на своето тялото, за да може да се облича добре. Да разбира правилно какво и стои добре и какво не, помага за откриването на перфектния стил и на дрехите, които подчертават предимствата и минимизират дефектите на тялото.

Открий своите силни страни

Добави описание

Вместо да се фокусирате върху предимствата във фигурата на хората, които ви заобикалят, научете се да разпознавате и подчертавате своите собствени силни страни. Така например, ако сте миньонче, носете дрехи и аксесоари, които издължават фигурата, ако имате широки бедра – високи токчета и поли с висока талия. Подчертаването на извивките е нещо хубаво, стига да не се прекалява.

Избери свой собствен стил и импровизирай с него

Да бъдеш шик, означава да познаваш перфектно себе си и да се чувстваш добре в кожата си. Изборът на собствен стил трябва да бъде спонтанен, а дрехите, които носите да ви карат да се чувствате спокойни и красиви в кожата си. Колкото по-изчистен и семпъл е стилът, който заемете за основа на своя собствен, толкова по-лесно ще се отпуснете да импровизирате и оставите своя отпечатък върху него. Това ще се случи, когато започнете да добавяте дрехи и аксесоари, които не са в пълно съответствие със стила, който сте възприели, но които ви карат да се чувствате добре.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

        40 съвета за красота и стил от Коко Шанел >>>

Никога не отказвай черното

Добави описание

Черното е вечната класика, която никога не излиза от мода. А черен елемент във вашия външен вид, като палто, сако или рокля, винаги може да спаси всяка ситуация, и да се адаптира към всеки стил, който сте избрали. Елегантността не се изразява в носенето на официални дрехи, а в умението да носите всяко нещо в определена комбинация и по конкретен повод.

Правилната чанта може да оформи цялостна визия

Добави описание

Често не е нужно да се лутаме и избираме с часове ризи, поли и обувки, за да формират заедно перфектната елегантна визия. С правилната чанта можете да заложите на дискретния и семпъл вид, защото важният и ефектен аксесоар – какъвто е тя, може да създаде сам цялостна и завършена визия.

Комбинирай допълващи се цветове

Добави описание

Да комбинирате допълващи се цветове е най-лесният начин да постигнете шик визия, без много усилия. Така например телесният цвят в комбинация с пастелно розово и цвят фуксия са перфектни допълващи се цветове, които лесно могат да създадат красив преливащ ефект. Цветовите съчетания винаги са от полза за дамите, които не знаят какво да облекат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

         Модни съвети за съчетаване на цветовете >>>

Инвестирай в обувки с телесен цвят

Обувките с телесен цвят издължават фигурата. Изберете възможно най-изчистения модел с минимален брой декорации и ще откриете чудесата, които могат да сътворят в почти всеки стил и за всеки повод.

Избери един ключов елемент за визията си

Добави описание

Обемно бижу, червено червило или риза с ефектни апликации - за да бъдете елеганти, трябва да заложите само на един ключов елемент във визията си и да наблегнете на него.

Това означава, че ако изберете обемно колие не трябва да добавяте и големи обеци или ефектна блуза, тъй като по този начин отделните елементи ще се изгубят, а цялостният вид ще бъде претрупан. Чувството за мярка трябва да ви води винаги, когато прави избор и да надделява над желанието да изпъкнете.

Най-важната стъпка към постигане на елегантността е да правите нещата без усилие, така че да изглежда като нещо естествено, като начин на съществуване.

 

Още от "Модни съвети"

Анджелина Джоли: Рокля от Версаче и всички мъже са ваши

Анджелина Джоли: Рокля от Версаче и всички мъже са ваши

Анджелина Джоли: Рокля от Версаче и всички мъже са ваши

Никол Станкулова в ексклузивна фотосесия за Fashion Days

Никол Станкулова в ексклузивна фотосесия за Fashion Days

Междунарондатa онлайн платформа Fashion Days избра Никол Станкулова за лице на първия за България Butterfly моден проект.

Успешно откриване на първия H&M във Варна

Успешно откриване на първия H&M във Варна

На 27 април, в 11:00 часа отвори врати първият магазин на H&M във Варна.