Съвети при избор на кожено яке

0 коментара0/5

Коженото яке е една от най-популярните връхни дрехи за есента. Вижте нашите полезни съвети при избор на кожено яке.

Съвети при избор на кожено яке
 © istockphoto.com/ Pinterest/ архив

Изкуствена стещу естествена кожа при кожените якета

Вечният спор: Дали кожата на якето да е изкуствена или естествена. Тук всичко опира до два фактора: виждания (има хора, които са категорично против артикулите, изработени от естествена кожа) и пари (естествената кожа е чувствително по-скъпа от изкуствената).

  • Коженото яке от изкуствена кожа /еко кожа/ може да се намери лесно. Понеже е на много достъпна цена, при него често разнообразието от кройки и цветове е огромно. Недостатъкът му е далеч по-краткия живот. Вероятно ще можете да го носите година-две, преди да започне да изглежда твърде захабено.
  • Понеже коженото яке е класика и винаги е на мода, мнозина гледат на него като на инвестиция. Затова и избират кожено яке от естествена кожа. Най-големият недостатък е, че не е по възможностите на всеки. Плюсът е, че веднъж купите ли го, то е на практика вечно, ако го поддържате правилно.

Кожено яке според фигурата

Коженото яке по принцип не е капризна дреха и на пазара ще се намери за всекиго по нещо. Има обаче някои типове фигура, при които изборът на кожено яке не е толкова лесна задача. Твърде дребните и по-пищните дами срещат някои предизвикателства, докато търсят своето кожено яке.

Кожено яке за мини момичета - дребните и слаби момичета трудно намират кожено яке, което да не им стои като подарено. Чудесен вариант за тях е късото кожено яке, което едва покрива талията. Препоръчително е също така да избирате по-ярки цветове пред черното. Моделите с по-широки ръкави, които могат да се наберат или навият, също са подходящи.

Вижте също:

11 топтенденции за есен/зима 2016-17 >>>

Цветове есен/зима 2016-17 >>>

кобено яке

Кожено яке за момичета с фигура Банан - за този тип фигура са подходящи моделите с асиметрично закопчаване, за да придадат извивки на фигурата. Добър избор са моделите с колан или имитация на колан в долната част.

кожено яке

Кожено яке за пълнички момичета - най-подходящи са моделите с асиметричен цип. Кожените якета без яка също подхождат на по-пълничките дами. Избирайте по-дълги модели, почти наподобяващи блейзер, защото те са по-подходящи за вашата фигура.

Вижте също:

Кои са подходящите кожени дрехи за пълни дами >>>

За по-високите дами, както и за онези, които искат да прикрият коремче или други неприятни извивки, препоръчителни са по-дългите модели, които достигат до горната част на бедрата или покриват дупето наполовина.

Как да носим кожено яке

Коженото яке се съчетава перфектно с почти всичко. Има обаче някои основни разлики при видовете кожени якета, които трябва да имате предвид. Ако кожете яке ще допълва рокля или пък пола с висока талия и топ, по-подходящи са по-късите модели. 

кожено яке колаж

Ако пък ще носите коженото яке с дънки и по-спортен стил, по-дългите модели са по-подходящи.

черно кожено яке

Когато избирате кожено яке, бъдете внимателни с цвета. Да, може много да ви се иска да имате червено кожено яке, но ако няма как да го съчетаете с останалата чяаст от гардероба си, няма смисъл да си го купувате. Неслучайно черното кожено яке е най-предпочитаният вариант -с него няма как да сгрешите.

16.09.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Съвети при избор на кожено яке".

Още от "Модни съвети"

Избраха новите бг финалисти в конкурса на Triumph

Избраха новите бг финалисти в конкурса на Triumph

Избраха новите бг финалисти в конкурса на Triumph за най-вдъхновяващо бельо.

На Джордж Клуни му харесвало да облича женски дрехи

На Джордж Клуни му харесвало да облича женски дрехи

Американският актьор Джордж Клуни, смятан за един от мъжките секс-символи в седмото изкуство, твърди, че му било много забавно да се облича в женски дрехи, че не обръща особено внимание на модата и се страхува да не оплешивее.

Китайка грабна титлата "Мис Свят 2007"

Китайка грабна титлата "Мис Свят 2007"

Мис Китай бе избрана за Мис Свят 2007 на конкурса в Саня, на китайския остров Хайнан.