Шопинг съвети при пазаруване от магазин за втора употреба

8 коментара0/5

Сигурно ви се е случвало поне веднъж да посетите магазин за дрехи втора употреба. Ако обаче не сте били добре подготвени, има шанс да не сте направили голяма находка. Вижте нашите полезни шопинг съвети при пазаруване от магазини за втора употреба.

Шопинг съвети при пазаруване от магазин за втора употреба

Пазаруването на дрехи от магазини за втора употреба определено има своята тръпка. Тя идва в момента, когато намерите уникална блуза или винтидж пола на доста по-ниска цена, отколкото ако пазарувахте в мола например. По този начин освен, че спестявате пари, обновявате гардероба си с уникален модел. Но за да бъде шопингът в магазин за втора ръка, трябва да имате правилните стратегии и нагласа. Вижте нашите полезни съвети, какво да правите, когато сте на пазар за дрехи в магазин за втора употреба:

  1. Набележи си магазин. Разбери кога получава нова стока и се опитай да отидеш в същия ден, за да имаш максимално голям избор. Ако не искаш да се буташ с останалите хора, посети магазина в ранния следобед например.
  2. Определи си бюджет. Шопингът в магазин за втора употреба може да се превърне в мания, подобно на пазаруването при големи сезонни намаления. За да не изхарчиш прекалено много пари, най-добре предварително си определи бюджет от например 20лв и гледай да не излизаш от него.
  3. Облечи се подходящо. Дънки или клин и удобни обувки са част от задължителната униформа за шопинг следобед в магазин за втора употреба. Причината - това са подходящите дрехи, които няма да ви затруднят, когато сте в пробната. Чантата пък трябва да е през рамо, за да може ръцете ви да са свободни.
  4. Набележи какво си търсиш. Прегледай гардероба си и виж с какви цветове и модели разполагаш. Така, когато попаднеш на находка в магазина, ще може да прецениш дали тя пасва на стила ти. Може да разгледаш и някое списание, за да се вдъхновиш за конкретен модел.
  5. Когато си в магазина, не спирай да си задаваш въпроси. Например - имам ли нужда от това; ще нося ли тази дреха; състоянието на дрехата отговаря ли на цената. Само така ще си сигурна, че си взела правилното решение.Добави описание
  6. Огледай дрехата за дефекти. Зоните около яката, под мишницата или около лактите ще ти подскажат дали дрехата е захабена. Огледай шевовете, за да видиш дали няма дупчици. Внимавай и за петна, а ако намериш такива, прецени дали си сигурна, че може да ги изпереш.
  7. Нуждае ли се дрехата от поправка? Понякога на някоя дреха й липсва само копче и това не е трудна или скъпа поправка. Скъсяването също няма да ви коства много, но смяна на цип, стесняване или други подобни поправки могат да излязат по-скъпо от цената на дрехата.
  8. Четете етикетите. Винаги проверявайте от каква материя е изработена дрехата, какви са условията й за поддържане, може ли да се слага в сушилня, изисква ли гладене или пък химическо чистене.
  9. Винаги пробвайте. Дори да става въпрос за тениска за 2лв, няма смисъл да ги давате, ако не се харесвате с нея.
  10. Не превръщайте пазаруването в магазини за втора употреба в сложна задача - гледайте на него като на шопинг забавление с потенциал за покупка на нова дреха за малко пари.

13.11.2015/ Христина Спасова

8 коментарaДобави коментар »

ManiaSecondhand

От ManiaSecondhand09.03.2016, 16:54 ч.

Големите Вериги имат страхотни промоции, клиентски карти или специални оферти. Аз следя колекцията с маркови дрехи втора употреба на Мания [Линк] и съм попадала на страхотни дрехи - без следи от носене и даже с етикет.

Виж всички коментари за "Шопинг съвети при пазаруване от магазин за втора употреба".

Още от "Модни съвети"

Жени Живкова представи колекция "Рока фешън"

Жени Живкова представи колекция "Рока фешън"

Абитуриентки от дом за деца-сираци ще носят част от впечатляващите модели, представени на ежегодния пролетен бал на "Рока Фешън".

Мода за всеки – тайната на красивите

Мода за всеки – тайната на красивите

Не е лесно да следиш модните тенденции и винаги да изглеждаш, като излязла от модно списание.

Уроци по стил, които трябва да знае всяка жена

Уроци по стил, които трябва да знае всяка жена

Стилът е въпрос на вкус. Той не се дължи на следването на модните тенденции, а на откриването на личен стил, отворен към нови идеи и промени, но също така и добре обмислен, съобразен с ежедневието и в крайна сметка комфортен. Вижте кои са съветите, които да спазвате, за да бъдете винаги стилни: