Пуловер според фигурата

0 коментара0/5

Кой е идеалният пуловер за вашия тип фигура? Вижте как да изберете перфектния пуловер, с който да подчертаете предимствата и да скриете недостатъците на вашата фигура. Модни съвети според фигурата при избор на пуловер.

Пуловер според фигурата
 © istockphoto.com/ Pinterest

Всяко тяло е красиво по свой собствен начин. Няма значение дали имаме някой сантиметър в повече в една или друга област, важно е да се научим да обичаме тялото такова, каквото е. Това се случва като имаме самочувствие, а част от самочувствието за тялото се добива, като подбираме правилните дрехи.

Затова днес ще поговорим за видовете пуловер. Ще видим кои са подходящите пуловери за всеки тип фигура и за какво да внимаваме при избора на любимия за зимата и есента пуловер.

Полезни модни съвети за вашия тип фигура можете да научите, като кликнете на снимката долу или ТУК

типове фигура

Пуловер според фигурата: Фигура тип Банан (Правоъгълник)

Дамите с фигура тип Банан (Правоъгълник) трябва да опитат да придадат извивки на тялото си. Подходящи са пуловерите с голи рамене или едно голо рамо. Така се създава асиметрия, която помага на тялото да изглежда с извивки. Добър избор са широките пуловери, към които има добавен тънък колан на талията като акцент.

Женита с фигура Банан (Правоъгълник) могат също да заложат на жилетка тип „прегърни ме“ или пуловер с V-образно или овално деколте. Пуловерите с хоризонтално райе също помагат да се добавят извивки към фигурата.

раиран пуловер, пуловер според фигурата

Пуловер според фигурата: Фигура тип Круша (Триъгълник)

Жените с фигура тип Круша (Триъгълник) трябва да намерят начин да създадат баланс между горната по-тясна част на тялото и горната по-широка. В техния случай това се случва като се добави обем в горната част на тялото. Подходящи пуловери за жени с фигура тип Круша (Триъгълник) са пуловерите с висока и обемна поло яка ли т.нар cowneck (като на снимката долу вляво). Към нея можете да добавите красива брошка за акцент. Широките пончо пуловери също отиват на този тип фигура.

пуловери

Пуловерите с широки ръкави или с акцент в областта на раменете (еполети, бродерия, акцент в плетката) също помагат да се създаде обем в горната част. На дамите с по-тесни рамене, както е при фигура тип Банан (Триъгълник) отиват пуловерите от по-дебела прежда или изплетените с по-едра плетка модели.

Пуловер според фигурата: Фигура тип Обърнат триъгълник

Жените с фигура тип Обърнат триъгълник трябва да избират пуловери без много акценти, които отклоняват вниманието от по-широките рамене. Чудесен начин да се случи това е с класическия пуловер с V-образно деколте. Подходящи са пуловерите тип "прегърни ме", тъй като при тях акцентът пада върху деколтето и талията. Подходящи пуловери за фигура Обърнат триъгълник са  пуловерите, чиито ръкави се разширяват от лактите надолу.

Дамите с фигура тип Обърнат триъгълник трябва да избягват пуловерите с акцент в областта на раменете. Добре е също така да не залагат на пуловери от по-дебела прежда или по-едра плетка, за да не добавят обем в горната част на тялото.

Пуловер според фигурата: Фигура тип Ябълка (Диамант)

Дамите с фигура тип Ябълка (Диамант) са по-закръглени в областта на талия и ханша, докато краката и раменете остават тесни. Обикновено в тези случаи говорим и за няколко допълнителни сантиметра в средата на тялото, които повечето жени искат да прикрият. Подходящият пуловер за тях е тип пончо. Добър избор са и по-дългите и разкроени жилетки и пуловери с обемна яка. Важно е да не са по тялото. Подходящи са и пуловерите с акцент в областта на раменете и V-образни деколтета.

пончо пуловер

Важно за жените с фигура тип Ябълка (Диамант) е да избягват едрите плетки и пуловерите с акцент в средата на тялото.

Пуловер според фигурата: Фигура тип Пясъчен часовник

Неведнъж сме говорили за фигура Пясъчен часовник и че жените, благословени с такива форми, могат да носят почти всичко и то да им стои перфектно. С пуловерите също е така, с някои малки изключения. Дамите с фигура тип Пясъчен часовник ще изглеждат страхотно с пуловер или жилетка тип „прегърни ме“ или с пуловер с V-образно деколте.

Не много подходящи пуловери за жените с фигура Пясъчен часовник са пуловерите с овално деколте и деколте тип лодка.

18.11.2016/ Радослава Михайлова

 

АКО ИСКАТЕ ДА ВИДИТЕ НАД 500 МОДЕЛА СТИЛНИ И МОДЕРНИ ПУЛОВЕРИ И МОДНИ СЪЧЕТАНИЯ С ПУЛОВЕРИ, КЛИКНЕТЕ НА СНИМКАТА ДОЛУ:

пуловери

 

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Пуловер според фигурата".

Още от "Модни съвети"

Актуалните и днес съвети на Коко Шанел

Актуалните и днес съвети на Коко Шанел

"Модата е преходна, но стилът е вечен". Това са думите на легендарната френска дизайнерка Коко Шанел, която искрено вярвала, че красотата е в семплостта.

Как да освежим старите ръкавици?

Как да освежим старите ръкавици?

В гардероба ни винаги има чифт стари и скучни ръкавици, които нито искаме да носим, нито да изхвърлим. Ако все пак решите да ги запазите, ви предлагаме няколко идеи как да ги освежите.

Есенна жена

Есенна жена

Златна като пожълтелите листа, зелена като боровете в планината, кафява като напечената от лятно слънце земя.Топлите, наситени тонове са цветовете на жената - есен.