Перфектните обувки според фигурата

0 коментара0/5

Знаете ли, че обувките могат да оформят тялото ви, подчертавайки най-добрите му страни и скривайки онова, с което не се гордеем? Разберете кои са най-подходящите обувки за вашата фигура:

Перфектните обувки според фигурата
 © iStock

Жени с къси крака

Ако краката ви са по-къси и слаби заложете на модели с клиновиден ток, платформи, чехли, обувките без каишки.

Жени с къси крака

Сн.: net-a-porter.com

Тези модели създават плавни линии, които издължават крака. Също така избирайте обувки със заоблен връх. Ако предпочитате удобството обувки тип балерина са за вас, стига да ги съчетавате с рокля или пола над коляното. По-изрязаните модели имат способността да издължават крака, като същевременно го правят и по-слаб. Що се отнася до цветовете – едноцветните модели са чудесен избор, тъй като ефективно издължават силуета. Сред материите най-подходящи са велура и матираната кожа.

По-пълните дами обаче трябва да внимават с избора си на обувки, като следят за модели, които да не разширяват допълнително крака. Подходящи в случая са класическите високи токчета в неутрални цветове, обувките с остър връх и без пръсти, както и ботушите, които завършват под коляното.

Добави описание

Сн.: net-a-porter.com

Стойте далеч от обувките с много каишки и от пантофките, тъй като те оптически разширяват и смаляват крака.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Как да носите високи обувки, без да увредите краката си? >>>

Жени с дълги крака

Тези жени са късметлийки, тъй като почти всякакъв тип обувки им стоят чудесно. Редно е да развенчаем и мита, че високите жени не могат да носят токчета, напротив вашите дълги и стройни крака ще изглеждат зашеметяващо с чифт обувки тип стилето.

Ако все пак търсите друг вариант, знайте, че винаги можете да заложите на пантофките, тъй като нямате нужда да издължавате допълнително силуета си. Обувките с тънки каишки – както сандали, така и високи токчета също са подходящ вариант за вас, особено ако имате и слаби глезени.

Добави описание

Сн.: net-a-porter.com

Можете да се възползвате от възможността да носите модели с екстравагантни декорации и ярки и металически цветове. Странете от модели със заострен връх, тъй като те ще създадат допълнителна дължина на крака.

Жени с мускулести крака

Мускулестите и добре оформени крака са супер секси. За да издължите оптически крака може да заложите на високи токчета с остър връх и без пръсти с интересна шарка или в ярък цвят. Обувките с нисък клиновиден ток са друг чудесен вариант за такива дами.

Добави описание

Сн.: net-a-porter.com

Избягвайте обувки малки квадратни токове, както и пантофките. Този тип обувки правят кракът да изглежда по-тежък.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Обувките, които всяка жена трябва да има >>>

10 тенденции за пролет/лято 2017 >>>

Допълнителни съвети:

Добави описание

  • Ако имате пълни глезени, стойте далеч от обувките с каишки, които оптически режат крака на половина. Обувките със заострен връх са вашите най-добри приятели, тъй като ще създадат илюзия за по-съразмерен и слаб крак.
  • Ако имате пълни прасци,обувките тип „деколте“ и тези без пети са подходящи за вас. Избягвайте моделите с дебели токове и платформи, които ще разширят крака.
  • Адаптирайте големината на декоративните елементи и каишките спрямо размера на обувките. Така ако имате по-голям крак избирайте модели с широки каишки и декорации, съответстващи на размера, които носите. Ако имате по-малки крака – обувките със заострен връх и малките декорации са винаги добро решение.

23.02.2017/Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Перфектните обувки според фигурата".

Още от "Модни съвети"

Идеалната пола според фигурата

Идеалната пола според фигурата

Както съобразяваме избора на дънки или рокля с фигурата ни, така и при покупката на пола трябва да се внимава. Погрешният модел може да изостри недостатъците и да развали визията ви. Вижте коя е идеалната пола според фигурата ви.

Ева Лонгория става  моден дизайнер

Ева Лонгория става моден дизайнер

Ева Лонгория става  моден дизайнер

Кийра Найтли: "Корсет мой, враг мой"

Кийра Найтли: "Корсет мой, враг мой"

Британската актриса Кийра Найтли е убедена, че корсетът е аксесоарът, заради който дамите са смятани за слабия пол.