Кралица на коледното партито

28 коментара1/5

Как да станете кралица на коледното партито?


Кой е подходящият цвят, с който ще привлечете всички погледи?
Разбира се, класическото червено!


Ето какво още трябва да знаете, за да се превърнете в най-ухажваното момиче по време на купон.

Вечери, празници, купони. Това са моментите, в които може да блеснете и да накарате другите да ви забележат. Да се превърнете в истинска кралица на партито. Но за постигането на тази цел трябва да следвате точна стратегия.

Например да се обличате в дрехи в ярки топли тонове, като класическото червено, да речем. Аксесоарите не трябва да са претрупани, нито пък микроскопични - спрете се на екстравагантни акценти и бижута.

И не забравяйте да се усмихвате лъчезарно. Ще видите, че именно вашият телефонен номер ще бъде най-търсеният през цялата вечер. Момчетата ще се надпреварват да ви ухажват. Магия? Нищо подобно - просто стратегия за комуникация, при това добре изпробвана и научнообоснована от психолози и специалисти по т. нар. език на тялото.

Заложете на червеното!
"Научните изследвания върху човешката физиология разкриват, че червеното определено действа стимулиращо на нервната система - пояснява Мария Тереза Лукерони, специалистка по хромотерапия /лечение с помощта на цветовете/.
Този цвят провокира увеличеното производство на адреналин - хормона, от който се повишава артериалното налягане, ускорява се пулсът и се учестява дишането.
За мъжете жена, облечена в червено, изпраща недвусмислено послание от типа: "На лов съм!".

Внимателно изберете чантата
"Една прекалено малка чанта, в която едва се побират миниатюрният ви мобилен телефон, червилото и носните кърпички, е сигнал, че вие сте затворена по характер - обяснява италианският психолог Карло Алберто Кавало.
Но от друга страна, и огромната чанта, в която сте натъпкали почти всичко, издава вашата несигурност, тъй като е типична за неуверените и притеснителните - те се стремят да напъхат вътре цялата си къща, за да се чувстват в свои води. Използват я като защитна черупка."

Изберете подходяща прическа!
Няма нищо по-неприятно от това тъкмо в разгара на купона, когато вече сте на път да завоювате вниманието на всички присъстващи, сложният ви кок да се развали или изчанчената ви фризура да клепне.
Спрете се на прическа, която е естествена и не се нуждае от тонове лак - така не рискувате да пристигнете на купона като прекрасен лебед, а да си тръгнете като грозно пате! Момичетата с дълги коси може да вземат пример от
Лиз Хърли - тя доверява: "Винаги нося в чантата си ластик за коса - в края на всеки купон, ако косата ми вече не изглежда така добре, както в началото, я връзвам на опашка!".

Аксесоари като за кралица!
"Скъпоценни камъни от рода на рубина и диаманта от векове са доказали качеството си да превръщат в уникална всяка жена, която ги носи" -казва Кавало. Но тъй като подобен лукс могат да си позволят малцина, не по лош вариант, при това в унисон със съвременната ню ейдж вълна, са полускъпоценните камъни - според науката за кристалите те имат лечебни свойства.
Например карнеолът е афродизиак, розовият кварц намалява негативните енергии и т. н.
"Но не прекалявайте с бижутата -напомня Кавало. -Всичко е красиво, когато е с мярка!
Накичената с бижута като същинска коледна елха жена излъчва за мъжете около себе си прекалена агресивност."

Внимавайте с обувките!
"Според психоаналитиците обувката символизира женските гениталии -разказва Кавало. - Затова тя може да се превърне в сексуално послание."
Специалистите съветват да заложите на високия ток - дамският крак изглежда много по-елегантен в обувка на ток, защото глезенът - всепризнатата част със силно еротично въздействие - оптически се "изфинва".
А и походката с обувки на високи токчета се променя - лекото полюшване на бедрата може да влуди всеки мъж...

Жестът е всичко!
"Езикът на тялото има безброй оттенъци - разказва Кавало. -От докосването на косата до неволното скръстване на ръце пред гърдите. Има жестове, подканящи околните да се доближат към вас, и такива, които казват: "Остави ме на мира!".
Ако искате да отворите комуникационния канал за всички наоколо, застанете в центъра на стаята или помещението" -съветва Кавало.

Усмихвайте се!
"Не бива да прекалявате с пресилените усмивки -така може другите да си помислят, че сте фалшива и лицемерна. И използвайте лъскави, блестящи червила в червената гама - сексапилът е убийствен!"

20.11.2005/ РОЗАЛИ

28 коментарaДобави коментар »

sarchizetooo*

От sarchizetooo*11.12.2009, 17:34 ч.

Аз например съм не мисля,че който не може да танцува трябва да се прави на голямата работа и да става за посмешище.Естествено най-важно е да се кефиш до край и да не ти пука за никой.Обаче признайте си,че искате да...

Виж всички коментари за "Кралица на коледното партито".

Още от "Модни съвети"

Бъди звездата на вечерта с BELNOIR!

Бъди звездата на вечерта с BELNOIR!

Всяко момиче си е мечтало да изглежда като звездите от киното и шоубизнеса, които всяка година ни впечатляват със своите ослепителни рокли.

Платинено русата коса се завърна на мода

Платинено русата коса се завърна на мода

Платинено русата коса се завърна с всичка сила в модните тенденции за сезона есен-зима, категорични са стилистите, които определено залагат на този нюанс, пишат испански медии.