Когато купувате сутиен

0 коментара0/5

Един сутиен трябва да е удобен, да подхожда на формата и размера на бюста на една жена, да е секси и в същото време да не е опасен за гърдите и здравето. Вижте полезни съвети, когато купувате сутиен.

Когато купувате сутиен

Когато купувате сутиен

Когато сте на пазар за сутиен, трябва да гледате за няколко неща. Първо трябва да знаете какъв размер търсите. За целта измерете с метър обиколката на тялото точно под бюста. Например, ако тя е 80см, тогава търсите модел с размер 80А, В, С или D в зависимост от чашката. Размерът на чашката се определя, като се сметне разликата между обиколката на бюста в най-изпъкналата му част и на обиколката на линията под гърдите. Например, ако разликата е до 10см, сте чашка А. Ако е до около 13см сте чашка В, до 15-16см е чашка С и до 18см е чашка D.

Вижте също: Избор на бельо според зодията

Добави описание

Самата чашка е добре да прилепва плътно към гърдите, но без да ги притиска. Ако чашката на сутиена е малка, тогава бюстът е прекалено стегнат, може да излезе извън очертанията на сутиена и това да доведе до проблеми с млечните жлези. Прекалено хлабавата и широка чашка също не е правилно решение, защото тогава сутиенът не „подкрепя“ бюста както трябва.

Вижте също: Стягащо бельо за изваяна фигура

За да прецените каква чашка е подходяща за вас, трябва да мерите различни модели сутиени. Желателно е да не купувате сутиен, без да сте го пробвали, защото всеки модел стои и се усеща по различен начин.

Вижте също: Сутиенът стана на 100 години

Обърнете внимание и на презрамките. Тънките презрамки са подходящи за дами с малък бюст. Ако пък сте с по-пищни гърди, тогава изберете сутиен с плътни презрамки и по-широка лента на гърба.

Вижте също: Как да скрием презрамките и сутиена

Качественият сутиен запазва формата си минимум между 6 и 12 месеца след закупуването му.

Модели сутиени
Различните модели на сутиени се различават главно по формата и размера на чашката. Всеки модел отговаря на определен тип или размер на бюста и пасва на съответен стил в облеклото.

Балконет – покрива бюста на 3/4, подходящ е за закръглен бюст и за дрехи с по-изрязано деколте. Спада към винтидж моделите.

Добави описание

Push Up – идеален за дамите с по-малък бюст, тъй като подплънките в него успяват да повдигнат и да придадат повече обем на гърдите.

Добави описание

Demi – сутиен с триъгълна форма на чашките и раздалечени презрамки. Подходящ за жени със средно голям бюст. Моделът успява да подчертае формите, без да променя размера им.

Добави описание

Затворен – сутиен с по-закръглени чашки, които изцяло покриват гърдите. Подходящ е за жени с конусовиден или по-пищен бюст. Идеален е за носене под тениски.

Добави описание

С получашки – при този модел формата на чашките наподобява тази на мида, като двете чашките са свързани с тънка, къса лента по средата. Моделът е подходящ за дами с по-малък или средно голям бюст.

Добави описание

Без презрамки – идеалният избор, ако ви трябва сутиен, който да носите под бюстие или под рокля с асиметрична презрамка или през шията. Търсете модел, който отвътре да има силиконови ленти, за да може сутиенът да прилепне по-плътно към кожата и да се чувствате по-спокойни, докато го носите.

Добави описание

Спортен – не подценявайте качествата на спортния сутиен. Материята и формата на този модел спомагат за придържане на бюста, докато тренирате, така че движението да не е опаснос за млечните жлези.

Любопитно и полезно

  • Най-продаваният цвят за сутиени пред последните години е телесният. За сравнение преди по-популярен е бил белият сутиен.
  • С всяка изминала година пада средната възраст, на която момичетата слагат сутиен за пръв път. През последното десетилетие тя е 12 години.
  • Търсете сутиен с ликра, ако теглото ви често варира или знаете, че след диета често страдате от йо йо ефект.
  • Избирайте сутиен с дантела, ако искате да направите бюста визуално по-пищен.

07.01.2015/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Когато купувате сутиен".

Още от "Модни съвети"

Съвети за абитуриенти от София Борисова

Съвети за абитуриенти от София Борисова

Как да изберете правилната рокля за бала? С какво да се съобразите, когато избирате тоалет и за какво да внимавате. Вижте съветите на София Борисова

Разкриха пропорциите на идеалното женско лице

Разкриха пропорциите на идеалното женско лице

Красотата не е само в очите на наблюдаващия, а между очите, устата и ушите на жената, която се наблюдава, разкриха американски и канадски изследователи.

Как да носите дълго палто тази зима?

Как да носите дълго палто тази зима?

Всяка зима палтото е водещата дреха във вашия гардероб за студените дни, затова е добре да отговаря на последните тенденции. Дългото палто е сред хитовите попадания този сезон. Вижте как да носите дълго палто тази зима.