Как се отпускат нови обувки

0 коментара0/5

Есента е тук - време е да приберем сандалите и да обуем обувки за дъждовно време. Новите обувки обаче често са синоним на болки в краката. Ето няколко трика, които ще ви помогнат да разширите новите си обувки.

Как се отпускат нови обувки
Как се отпускат нови обувки

Напълнете обувките с вестници, напоени със спирт или вода и го сложете във фризера. Оставете ги за няколко часа така. Извадете обувките, изпразнете ги и ги обуйте. След няколко часа на краката ви, кожата ще се отпусне.

Напълнете обувката със спирт и вода в отношение 1:1. Оставете за 2-3 часа. Спиртът ще помогне кожата да се отпусне. Ако нямате спирт у дома, можете да ги замените с домашна ракия.

Новите обувки се отпускат като влезете с тях в банята. След това ги оставете за час-два на краката си.

Обуйте обувките с чорапи, обилно напоени с ракия или спирт. Стойте така няколко часа. Ако прецените, изплакнете обувките с хладка вода.

Намажете обувките отвън и отвътре с тоалетно мляко или крем. Оставете така за няколко дни, за да може да попие. След това намажете краката си с крем и обуйте обувките за няколко часа. Въпреки че този метод изисква ангажираност от ваша страна, е много ефективен.

Ако имате течен парафин, намажете обувките само отвътре. Оставете да съхне на стайна температура за ден-два.

  • Други варианти:

Добави описаниеИма още два варианта за отпускане на нови обувки. Те струват малко повече, но пък няма да ви отнемат време. Единият е да занесете обувките на обущар. Той ще ги разпъне на по-голям калъп. Няма да се налага да минавате през ада на мазолите, за да бъдат обувките ви удобни.

Другата опция е да си купите спрей за разширяване/отпускане на обувки. Такъв можете да си набавите от магазините за обувки или от някой хипермаркет. Цените им варират между 5 и 20лв.

Вижте още:

Удобни обувки за здрави крака

С какви спортни обувки да тренираме

Важно е да знаете:

  • Тези хитрини помагат само ако искате да обувката да се отпусне на ширина. Никоя няма да ви помогне, ако сте сбъркали номера и обувката е къса.
  • Триковете помагат само ако обувките ви са от естествена кожа и велур. Малко вероятно е да има ефект върху обувки от изкуствена кожа.
  • Внимавайте, когато използвате хитрините с намокрянето. Ако обувките не са качествена изработка, кисненето във вода може да доведе до разлепяне.

А вие знаете ли други хитрини за отпускане на нови обувки?

20.09.2013/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как се отпускат нови обувки".

Още от "Модни съвети"

 Жълтото атакува гардероба

Жълтото атакува гардероба

Този сезон слънцето има конкуренция, която функционира безупречно в тези мрачни дни. Става въпрос за жълтия цвят. Всички модни дизайнери в новите колекции залагат на жълтия цвят.

Разкрепостена мода от Албания

Разкрепостена мода от Албания

Мода в Албания - за повечето хора това сигурно звучи екзотично.

 Сердика Център представя Тенденции Есен-Зима 2011/2012

Сердика Център представя Тенденции Есен-Зима 2011/2012

Сердика Център представя Тенденции Есен-Зима 2011/2012 с Look Book и стилна „Игра на Мода”