Как да носим дълга вечерна рокля – 8 модни съвета

0 коментара0/5

Избрахте ли вече тоалетите за празниците. Ако в коледно-новогодишната си програма сте планирали официално събитие, то със сигурност сте приготвили дълга вечерна рокля. Вижте няколко основни модни правила, които трябва да спазвате, когато носите дълга вечерна рокля.

Как да носим дълга вечерна рокля – 8 съвета
Как да носим дълга вечерна рокля – 8 съвета

Деколте и гръб

Когато избирате дълга вечерна рокля, ви съветваме да обърнете внимание на деколтето и гърба. Ако роклята е с дълбоко деколте, то отзад трябва да е по-прибрана. Често срещани и много елегантни модели са на дълги вечерни рокли с дълбоко деколте и дълги ръкави.

Топ 4 модни гафове >>>

Как да носим дълга вечерна рокля – 8 съвета

Ако пък деколтето е високо или няма такова, заложете на модел, който е с гол или изрязан гръб.

Не забравяйте, че ако роклята е с гол гръб или акцент на гърба, трябва да заложите на прическа с вдигната коса

Обувки

Дългата вечерна рокля винаги се носи с обувки на висок ток. Изберете елегантен класически модел, на тънки (стилето) токчета. Съчетайте обувките с някои от аксесоарите във визията си – колан, бижута или чанта. Другият, също толкова добър вариант, са обувки в контрастен цвят, който да привлече вниманието.

Как да носите високи обувки, без да увредите краката си >>>

Чанта

Най-добрият вариант за чанта за дългата вечерна рокля е клъчът. Повечето модели едва ще съберат телефона, личните ви документи и парите ви, но когато говорим за елегантна визия, клъчът е безспорен победител.

Клъч мания от Alexander McQueen >>>

Бижута

Ако роклята е с дълбоко деколте можете да изберете sempla огърлица около врата. Друг, доста по-предизвикателен вариант, е да изберете огърлица с висулка, която да привлече погледите върху деколтето.

За роклите с гол гръб предлагаме едно много актуално и шик бижу, което има акцент на гърба. Доста прилича на обърната огърлица.

Как да носим дълга вечерна рокля – 8 съвета

В случай, че предпочитате гривни, ви предлагаме да заложите на количеството. Сложете много гривни на ръцете, ако роклята ви е семпла и имате нужда от акцент, който да прикове вниманието. Друг вариант за гривните-окови, които също успявят да привлекат погледите.

Как да носим дълга вечерна рокля – 8 съвета

Гривни-окови, колекции есен/зима 2014-15

Аксесоари

Когато говорим за носене на вечерна рокля на празнично събитие през зимата, трябва да помислим и за топлината. Носете със себе си елегантен шал, с който да се наметнете, ако ви стане студено. Шалът може да е в класическите бяло и черно или да е в съчетание с друга част от тоалета ви – обувки, рокля, бижута.

18.12.2014/ Радослава Михайлова

Още от "Модни съвети"

Разкрепостена мода от Албания

Разкрепостена мода от Албания

Мода в Албания - за повечето хора това сигурно звучи екзотично.

Пролетта ще ви огрее

Пролетта ще ви огрее

Казват, че пролетта е сезона на промените. Слънцето ще направи живота ви по- усмихнат, а Топ Шоп ще ви помогне, да повишите стандарта си на живот, въпреки икономическата криза.

Здрава и красива коса с PHILIPS

Здрава и красива коса с PHILIPS

Често подлагаме косата си на всякакви изпитания, за да я оформим във вида, в който искаме. За да бъде красива и жизнена, косата трябва да е здрава.