Избор на палто според фигурата

0 коментара0/5

В студените дни търсим спасение в топлата прегръдка на палтото. Освен, че трябва да е модерно и от добра материя, палтото трябва да пасва и на линията на вашето тяло. Вижте как да изберете палто според фигурата.

Избор на палто според фигурата

Какво да гледате, когато избирате палто

Когато избирате палто, всичко е от значение, защото всеки детайл насочва или съответно отвлича вниманието от недостатъците на вашата фигура. Например, копчетата, независимо колко са големи, придават обем и привличат погледа, затова не е препоръчително да избирате такова палто, ако сте с по-пищен бюст. Джобовете имат същият ефект. Обърнете внимание и на дължината на палтото. Имайте предвид, че там, където свършва палтото, там отива и погледа. Затова не се препоръчват къси палта на жени с пълен ханш, защото акцентирате на него.

Съобразявайте модела на палтото и с височината. Ако сте по-ниска, тогава максималната дължина е малко над коляното – тя ще ви помогне да издължите оптически фигурата. По-високите дами имат повече свобода и могат да избират различни модели палто.

Добави описание

Друг фактор е големината на бюста. Ако сте с по-пищни форми, тогава търсете палто с V-Образно деколте и с цип вместо с копчета. Дамите с малък бюст пък търсят именно палта с милитъри закопчаване или набор, но трябва да забравят за така наречените oversize модели.

Избор на палто според фигурата
Според особеностите на всеки тип фигура, трябва да търсите различно палто.

Добави описание

Ако сте фигура ябълка
Целта е да създадете илюзия за по-издължено тяло и за оформена талия. Потърсете палто с асиметрично закопчаване, по възможност с цип, за да избегнете акцента към по-пълната горна част на тялото. Избягвайте пухените якета, защото те придават още обем към фигурата.  Палтата тип наметало или пончо също за опция за вас.

Добави описание

Ако сте фигура круша
Вашата цел е да балансирате долната и по-обемна част на тялото с горната, при която липсва такъв обем. Затова търсете палта с подплънки на рамената. Другият вариант е да изберете модел с ефектна пухен яка, която да привлича погледите горе. 

Палта с „правоъгълна“ кройка и строги линии, както и модели в милитъри стил са добър избор. Избягвайте къси палта и якета, защото привличате вниманието към ханша.

Добави описание

Ако сте фигура банан
Целта ви е да оформите извивки и да изглеждате по-женствено. Търсете палта с колан на талията и разкроени в долната част. Модели с кройка на класически тренчкот, палта с двойно закопчаване, както и такива с пеплум около талията са идеалните за вас. Избирайте палта с дължина до средата на бедрото и в по-ярки цветове.

Ако сте фигура обърнат триъгълник
Ако търсите по-дълго палто, тогава то трябва да бъде с А силует и дълго максимум до коляното. Другият вариант е да изберете късо палто, вдъхновено от кройка на сако, с колан на талията или със странично закопчаване.

Добави описание

Ако сте фигура пясъчен часовник
В случай, че сте с такава фигура, може да си позволите палто без колан около талията. Търсете леко разкроени модели в долната част, с по-строга кройка нагоре. Така наречените „пухенки“ до коляното са идеални за вас.

24.11.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Избор на палто според фигурата".

Още от "Модни съвети"

Парти рокля според фигурата

Парти рокля според фигурата

Декември и януари са месеците с най-много празници и затова може би ходите на повече официални събития от обикновено. Затова ви предлагаме един кратък наръчник за избор на парти рокля според фигурата.

Модни съвети за фигура „Ябълка“

Модни съвети за фигура „Ябълка“

В зависимост от това какъв тип фигура имате, е желателно да съобразявате дрехите в гардероба си, за да може винаги да изглеждате безупречно. Ако сте от жените с фигура тип "ябълка", вижте за какво трябва да внимавате.

5 летни рокли, от които всяка жена има нужда

5 летни рокли, от които всяка жена има нужда

Кои са най-модерните рокли за сезон пролет/лято 2016. Вижте 5 модела рокли, които трябва да имате в гардероба си този сезон.