Грешки, които допускаме при избора и грижата за слънчевите очила

0 коментара0/5

Слънчевите очила са един от най-обичаните модни аксесоари особено през летния сезон. Вижте кои са грешките, които допускаме при избора и грижата за стилния аксесоар, които все от нас е допускал:

Грешки, които допускаме при избора и грижата за слънчевите очила
 © iStock

Носите ги върху главата си

Въпреки че повечето хора го правят, всъщност това една от основните причини очилата ви да се счупят или изкривят. Причините са три:

  1. Авиаторските очила, както и всеки друг тип, чиито рамки имат подвижни наносници са застрашени от този ваш навик, тъй като могат да се заплетат в косата и да огънат или счупят рамката.
  2. Формата на главата на всеки човек е специфична и поставяйки очила върху нея, рискувате да разширите рамките и да ги разхлабите.
  3. Когато се навеждате или поглеждате надолу, очилата могат да паднат и в крайна сметка да се окажете с надрани стъкла или счупени рамки.

Не ги коригирате според формата на лицето

Добави описание

Лицето на всеки човек е леко асиметрично, забележимо или не. Повечето хора често имат и малка разлика във височината на ушите си – едното е разположено малко по-ниско от другото. Освен това, когато избирате очила, освен ако не пробвате чисто нов чифт, който никога не е бил слаган от друг човек, има шанс новите ви слънчеви очи да бъдат леко изкривени от многобройното мерене в магазина. Ето защо ви съветваме да винаги, когато избирате слънчеви очила да изисквате корекция по вашето лице от специалистите в магазина.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Очила според формата на лицето >>>

Почиствате ги със салфетки, кърпи, дрехи

Никога не използвайте салфетки, кърпи и други сходни материи, за да почистите стъклата на очилата. Всички тези материали, независимо колко меки ви се струват, имат грапава текстура, която може много лесно да надраска стъклата.

Също така се въздържайте да използвате блузата или ризата си като заместител на почистващата кърпичка.  Ако дрехата не е от 100% памук, влакната в тъканта ще надраскат повърхността на вашите очила с течение на времето. Върху облеклото може да има и мръсотия,  която неизменно ще се прехвърли върху вашите очила.

Пускате ги в чантата си

Добави описаниеРазбира се, можете да пренасяте слънчевите си очила в дамската чанта, стига да са поставени в защитна кутия или несесер.

Макар на някои от вас тази стъпка да изглежда като ненужна, не забравяйте, че в дебрите на дамската ви чанта, често се крият остри предмети като ключове, шишенца и т.н., които могат да нанесат огромни щети върху стъклата на очилата и да ги съсипят.

Ако предпочитате да носите по-малки чанти и твърдите защитни кутии не могат да се съберат в тях, най-малкото, което можете да направите, за да защитите очилата си, е да ги увиете в почистващата микрофибърна кърпичка преди да ги приберете в чантата.

ВИЖТЕ КОИ СА МОДЕРНИТЕ СЛЪНЧЕВИ ОЧИЛА НА ЛЯТО 2017:

Добави описание

15.06.2017/Боряна Харлова

Още от "Модни съвети"

Украинската красавица Ирина Ожередова стана "Мис Евромодел Свят 2008"

Украинската красавица Ирина Ожередова стана "Мис Евромодел Свят 2008"

Седемнадесет момичета спориха за титлата "Мис Евромодел Свят 2008" снощи в клуб Ескейп.

Модна къща „Mara Jane” представи новата си колекция за Есен-Зима 2007

Модна къща „Mara Jane” представи новата си колекция за Есен-Зима 2007

Модна къща „Mara Jane” представи новата си колекция Есен-Зима 2007, снощи в клуб „Опера” в столицата.