Булчинска рокля според фигурата

2 коментара0/5

Сватбеният ден е един от най-важните в живота на много жени. Затова за тях е от значение да изглеждат идеално. Освен чаровната усмивка, настроението, прическата и грима, безспорно от първостепенно значение е булчинската рокля.

Булчинска рокля според фигурата
Булчинска рокля според фигурата © istockphoto.com

Освен стилна и удобна, както всяка друга дреха, сватбената рокля трябва да е съобразена с типа фигура на булката. Вижте кои са подходящите булчински рокли за различните типове фигура.

Булчинска рокля за фигура Пясъчен часовник

Най-женственият силует според популярните стандарти за красота в момента е Пясъчният часовник. На дамите с фигура Пясъчен часовник им подхожда всякакъв силует рокля. Те могат да избират спрямо личните си предпочитания, без много-много да се съобразяват със силуета. Това разбира се не значи, че абсолютно всеки един модел рокля ще им стои добре, но определено изборът пред тях е най-богат. Ако искат да подчертаят допълнително бюста, могат да изберат рокля с повече детайли в горната част. Ако искат да има повече „на показ“ - за тях са дълбоките сърцевидни или V-образни деколтета.

Модни съвети за фигура Пясъчен часовник >>>

Ако искат да издължат фигурата си, чудесен избор е булчинската рокля  със силует Русалка.

Вижте също:

Сватбени рокли - тенденции 2016 >>>

Булчинска рокля според фигурата

Булчинска рокля за фигура Круша/ Триъгълник

Дамите с фигура Круша ще искат да добавят обем в горната част на булчинската рокля и по-разкроена долна част, за да се създаде баланс между ханша и бюста. Подходящи силуети за булчинска рокля са А-образните рокли с V-образно деколте. Те издължват фигурата ви, а свободно падащата долна част придава нежност на роклята, без да подчертава пищния ханш.

Модни съвети за фигура тип Круша >>>

Подходяща булчинска рокля за вас е и т.нар. „бална рокля“. При нея бюстието е плътно по тялото, а от ханша надолу роклята е пищна. Много често тези рокли имат обръчи, които могат да създадат неудобство на булката. Ако обаче правилно подберете роклята, WOW ефектът е гарантиран.

Булчинска рокля за фигура Ябълка

Дамите с фигура Ябълка, трябва да намерят начин да добавят извивки към силуета на роклята, като в същото време опитат да издължат фигурата. Чудесен избор за тях е роклята с корсет в горната част, а в долната – свободно падаща.

Модни съвети за фигура Ябълка >>>

За да добавите щипка премерен сексапил избягвайте бюстиета с право деколте и подберете такова със сърцевидно. Добавете нежни акценти към бюстието.

Роклята Имперски стил също е много добър избор за дамите с фигура Ябълка. При нея талията е високо вдигната, а останалата част от роклята пада свободно. Роклите с А-образно деколте също са чудесен избор, защото издължават фигурата

Роклите Имперски стил за подходящи и за бременни булки

Булчинска рокля според фигурата

Булчинска рокля за фигура Банан/ Правоъгълник

Дамите с фигура Банан трябва да потърсят булчинска рокля, която да създаде илюзията за извивки. Това може да се постигне с различни силуети – например тип бална рокля, А-образен силует или Имперски силует.

Модни съвети за фигура Банан >>>

Друг вариант да се добавят извивки е, като към роклята се добави цветен колан от коприна или сатен. Това обаче е вариант за по-смелите булки, които са готови да разчупят стереотипа.

Булчинска рокля за фигура Обърнат триъгълник

Дамите с фигура Обърнат триъгълник трябва да потърсят булчинска рокля с такъв силует, който да е по-обемен в долната част, за да се създаде баланс с по-широките рамене. Подходящи в този случай са булчинските рокли в Имперски стил, както и тези с А-образен силует. 

Модни съвети за фигура Обърнат триъгълник >>>

Булчинска рокля за ниски жени

За всички бъдещи мини булки, подходящи са роклите с А-образен силует, при които талияте е леко вдигната. Високата талия издължава фигурата и прави жените д аизглеждат по-високи.

8 модни съвета как да изглеждате по-високи >>>

 

Добре е да избягвате обемните рокли, тип бална, както и булчинските рокли с големи 3D акценти (например панделки).

27.05.2016/ Радослава Михайлова

2 коментарaДобави коментар »

Pi_

От Pi_27.05.2016, 16:54 ч.

Точно така е! Обаче ей с тази част от статията не съм съгласна: "На дамите с фигура Пясъчен часовник им подхожда всякакъв силует рокля." Ако е безобразно кльощава, така че типът фигура да е само леко загатнат - може...

Виж всички коментари за "Булчинска рокля според фигурата".

Още от "Модни съвети"

Стилна на коледното парти - 5 идеи

Стилна на коледното парти - 5 идеи

Избрахте ли вече тоалета, обувките и бижутата за празниците? Какво ще предпочетете - стилна и семпла комбинация, нещо по-дръзко или ще се доверите на тенденциите за този сезон. Подбрахме за вас 5 модни комбинации, подходящи за парти.

"Абитуриентската треска" започна

"Абитуриентската треска" започна

"Абитуриентската треска" започна да тресе столицата.

Шикозните сака- новият облик на пролеттa

Шикозните сака- новият облик на пролеттa

Модата на официалните сака се възражда тази пролет.