Булчинска рокля според фигурата

2 коментара0/5

Сватбеният ден е един от най-важните в живота на много жени. Затова за тях е от значение да изглеждат идеално. Освен чаровната усмивка, настроението, прическата и грима, безспорно от първостепенно значение е булчинската рокля.

Булчинска рокля според фигурата
Булчинска рокля според фигурата © istockphoto.com

Освен стилна и удобна, както всяка друга дреха, сватбената рокля трябва да е съобразена с типа фигура на булката. Вижте кои са подходящите булчински рокли за различните типове фигура.

Булчинска рокля за фигура Пясъчен часовник

Най-женственият силует според популярните стандарти за красота в момента е Пясъчният часовник. На дамите с фигура Пясъчен часовник им подхожда всякакъв силует рокля. Те могат да избират спрямо личните си предпочитания, без много-много да се съобразяват със силуета. Това разбира се не значи, че абсолютно всеки един модел рокля ще им стои добре, но определено изборът пред тях е най-богат. Ако искат да подчертаят допълнително бюста, могат да изберат рокля с повече детайли в горната част. Ако искат да има повече „на показ“ - за тях са дълбоките сърцевидни или V-образни деколтета.

Модни съвети за фигура Пясъчен часовник >>>

Ако искат да издължат фигурата си, чудесен избор е булчинската рокля  със силует Русалка.

Вижте също:

Сватбени рокли - тенденции 2016 >>>

Булчинска рокля според фигурата

Булчинска рокля за фигура Круша/ Триъгълник

Дамите с фигура Круша ще искат да добавят обем в горната част на булчинската рокля и по-разкроена долна част, за да се създаде баланс между ханша и бюста. Подходящи силуети за булчинска рокля са А-образните рокли с V-образно деколте. Те издължват фигурата ви, а свободно падащата долна част придава нежност на роклята, без да подчертава пищния ханш.

Модни съвети за фигура тип Круша >>>

Подходяща булчинска рокля за вас е и т.нар. „бална рокля“. При нея бюстието е плътно по тялото, а от ханша надолу роклята е пищна. Много често тези рокли имат обръчи, които могат да създадат неудобство на булката. Ако обаче правилно подберете роклята, WOW ефектът е гарантиран.

Булчинска рокля за фигура Ябълка

Дамите с фигура Ябълка, трябва да намерят начин да добавят извивки към силуета на роклята, като в същото време опитат да издължат фигурата. Чудесен избор за тях е роклята с корсет в горната част, а в долната – свободно падаща.

Модни съвети за фигура Ябълка >>>

За да добавите щипка премерен сексапил избягвайте бюстиета с право деколте и подберете такова със сърцевидно. Добавете нежни акценти към бюстието.

Роклята Имперски стил също е много добър избор за дамите с фигура Ябълка. При нея талията е високо вдигната, а останалата част от роклята пада свободно. Роклите с А-образно деколте също са чудесен избор, защото издължават фигурата

Роклите Имперски стил за подходящи и за бременни булки

Булчинска рокля според фигурата

Булчинска рокля за фигура Банан/ Правоъгълник

Дамите с фигура Банан трябва да потърсят булчинска рокля, която да създаде илюзията за извивки. Това може да се постигне с различни силуети – например тип бална рокля, А-образен силует или Имперски силует.

Модни съвети за фигура Банан >>>

Друг вариант да се добавят извивки е, като към роклята се добави цветен колан от коприна или сатен. Това обаче е вариант за по-смелите булки, които са готови да разчупят стереотипа.

Булчинска рокля за фигура Обърнат триъгълник

Дамите с фигура Обърнат триъгълник трябва да потърсят булчинска рокля с такъв силует, който да е по-обемен в долната част, за да се създаде баланс с по-широките рамене. Подходящи в този случай са булчинските рокли в Имперски стил, както и тези с А-образен силует. 

Модни съвети за фигура Обърнат триъгълник >>>

Булчинска рокля за ниски жени

За всички бъдещи мини булки, подходящи са роклите с А-образен силует, при които талияте е леко вдигната. Високата талия издължава фигурата и прави жените д аизглеждат по-високи.

8 модни съвета как да изглеждате по-високи >>>

 

Добре е да избягвате обемните рокли, тип бална, както и булчинските рокли с големи 3D акценти (например панделки).

27.05.2016/ Радослава Михайлова

2 коментарaДобави коментар »

Pi_

От Pi_27.05.2016, 16:54 ч.

Точно така е! Обаче ей с тази част от статията не съм съгласна: "На дамите с фигура Пясъчен часовник им подхожда всякакъв силует рокля." Ако е безобразно кльощава, така че типът фигура да е само леко загатнат - може...

Виж всички коментари за "Булчинска рокля според фигурата".

Още от "Модни съвети"

Как да носим бойфренд дънки?

Как да носим бойфренд дънки?

Бойфренд дънките са още една ретро модна мания, завладяла 2014-та. Широките и удобни дънки ви придават леко небрежен вид и се очертават като моден хит за тази есен.

Всички искат шапка като на Арета Франклин

Всички искат шапка като на Арета Франклин

Арета Франклин беше осмяна от някои заради облеклото си по време на церемонията по встъпване в длъжност на новия президент на САЩ Барак Обама.