7 сутиена, от които всяка жена има нужда

0 коментара0/5

Сутиенът трябва да е стилен, удобен и най-вече подходящ за повода, за който сме го сложили. Имаме нужда от един сутиен за ежедневието, от друг, ако спортуваме и от съвсем различен, ако сме на официално събитие. Вижте кои са сутиените, които всяка жена трябва да има.

7 сутиена, от които всяка жена има нужда
 © istockphoto.com

Изчистен безшевен сутиен

Това е моят фаворит сред сутиените, най-вече заради удобството. Не се очертава нито под семпли тениски през лятото, нито през по-прилепнали блузи през зимата. Когато носите блуза от по-тънка материя, класическият дантелен сутиен не е много подходящ, освен ако не искате бельото ви да се вижда.

Безшевният сутиен не само не се очертава, но и не се впива и не дразни на гърба. Лесно можете да го откриете както изработен от ликра, така и от от обикновен памук за по-естествено усещане.

Подменяйте безшевния сутиен на 6-8 месеца, тъй като заради честото носене се отпуска лесно

Спортен сутиен

Ако сте свикнали винаги нещо да поддържа бюста ви, но не харесвате класическите сутиени заради неудобството на банелите, то този сутиен е за вас. Дори да не спортувате е добре да имате в гардероба си поне един спортен сутиен. Той оформя бюста, без да стяга и да се налага да го намествате. Удобен е за носене у дома или в свободното време, когато не сте на официално събитие. 

Има жени, които дотолкова са свикнали с комфорта на спортния сутиен, че носят такъв всеки ден. 

Push-up сутиен

Push-up сутиенът или още сутиен с повдигащ ефект е подходящ за тениски или топове с по-дълбоки деколтета. Дава илюзията за по-голям бюст. Недостатъкът на този тип сутиени е, че не са удобни за ежедневието. Неподходящи са и за по-топло време, тъй като не позволяват на кожата на бюста да диша. Незаменими са обаче, ако сте облекли рокля или блуза с дълбоко деколте.

видове сутиени

Сутиен без презрамки/ без гръб

Сутиенът без презрамки е удобен за вечерни рокли, когато искаме сутиенът да не се вижда. През летните месеци пък по-изрязаните дрехи и липсата на презрамки на рокли и различни топове също налага нуждата от такъв сутиен.

Вижте също:

Как да скрием презрамките и сутиена? >>>

5 грешки при избора на бельо >>>

Когато пък говорим за сутиен без гръб има два варианта. Единият е силиконовият сутиен, който е само чашки. Той помага за оформяне на бюста, без да има следа от бельо. Идеален е за много изрязани дрехи.

Втората опция е т.нар. сутиен със силиконов гръб. При него просто сутиенът е по-малко видим, но все пак се забелязва. Недостатъкът на този тип сутиен е, че кожата около силиконовата част се изпотява бързо, което създава известен дискомфорт.

Балконетка

Балконетка е сутиенът с т.нар. полу-чашка. Това е най-секси моделът в нашия списък и много стилисти го наричат идеалният сутиен за срещи. Често пъти балконетката има лек повдигащ ефект и изрязани чашки, което го прави перфектен за секси изрязани деколтета.  А ако се наложи да останете само по сутиен, то със сигурност балконетката има WOW ефекта.

Вижте също:

Новите думи в модата >>>

сутиен, балконетка

Бралетка

Бралетката е нещо средно между сутиен и много къс топ или комбинация между стила на семплия дантелен сутиен без банели и спортния сутиен. Бралетката е подходяща за дами със стегнат бюст, защото нито оформя, нито повдига, а просто следва линията на гърдите.

Много дами съчетават бралетката с полупрозрачна блуза или рокля. Бралетката е част от тенденциите бельото да се превръща в основна дреха и е чудесен избор за пролетно-летния гардероб.

17.02.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "7 сутиена, от които всяка жена има нужда".

Още от "Модни съвети"

"Европейски ден на българската мода" за четвърти път по FTV

"Европейски ден на българската мода" за четвърти път по FTV

На 06 декември 2007 в зала 3 на НДК за четвърти пореден път  се състоя спектакълът „Европейски ден на българската мода”.

Надя от "Елит" е новото рекламно лице на Жени Живкова

Надя от "Елит" е новото рекламно лице на Жени Живкова

Надя от "Елит" е новото рекламно лице на Жени Живкова