10 абсурдни модни правила за жени над 40

0 коментара0/5

Кои са най-глупавите модни правила, свързани със стила на дамите над 40, както и защо трябва да ги нарушите! 10 правила за дами над 40, които трябва да нарушите.

10 абсурдни модни правила за жени над 40
 © istockphoto.com

Правилата са за това, за да се нарушават. Това важи с пълна сила за модните "закони", които чуваме от различни страни. Много от тях са свързани с възрастта на жената и какво може и не може да носи.

Вижте също:

10 начина да обичаме живота след 40 още повече>>>

Как да се грижим за кожата след 40 >>>

Фитнес съветите на Денис Остин за жени над 40 >>>

Смята се, че жената над 40 трябва да следва определени правила и да си поставя модни ограничения. Ето 10 глупави модни правила, които жените над 40 трябва да нарушат.

1. Носете повече тъмни цветове

Кой казва, че с годините жените трябва да се откажат от ярките цветове и смелите принтове? Смята се, че с годините жените трябва да оставят в гардероба си черно, тъмно синьо и кафяво и да бъдат по-предпазливи с цветове като червено, розово, зелено, жълто и т.н. Забравете за това правило и не се отказвайте от цветовете, които освежават гардероба ви.

жена на средна възраст, стил

2. Не обличайте дрехи без ръкави

Потниците, топовете и роклите с тънки презрамки не са само за жените под 40. Затова не се страхувайте да ги носите след като навършите 40. За да се чувствате по-комфортно и секси в тях, не забравяйте да хидратирате кожата на шията и деколтето, за да е свежа. Упражненията с гирички също ще ви помогнат за перфектни ръце и ще можете да носите дрехи без ръкави по всяко време.

3. Забравете за тесните дрехи

Едно от най-абсурдните модни правила за жените над 40 е, че вече не могат да носят тесни дрехи. Дали можете, или не можете да носите тесни дрехи, зависи не от възрастта, а от фигурата. Има жени на 40-50 години, които изглеждат пъти по-добре в тясна рокля от дами на 20 или 30, които не се грижат за фигурата си. Тайната е да носите дрехи, които ви отиват, без да следвате сляпо някакви модни правила.

модни съвети според фигурата

ВИЖТЕ СЪЩО:

Най-добрите модни съвети

според фигурата

на едно място >>>

 

4. Изхвърлете от гардероба скъсаните дънки

Скъсаните дънки са чудесен избор за ежедневния спортен или спортно-елегантен стил, перфектни са за неделна разходка в парка. Глупаво е някой да си мисли, че са подходящи само за момичета. Съчетайте ги с ефектна тениска и чифт очила и имате перфектния летен стил. не забравяйте и за стилните маратонки, което ни отвежда към следващото модно правило, което трябва да нарушите...

5 ...Забравете за маратонките

Това, че сте на 40, не означава, че трябва да имате в шкафа си само официални обувки. Чифт семпли бели маратонки или кецове са чудесно допълнение към скъсаните дънки. Те са удобни и лесни за съчетаване.

6. Откажете се от секси бельото

Ако трябва да обобщим, най-глупавото модно правило е, че с годините, жените трябва да стават по-консервативни. Част от това правило е свързана със секси бельото. Не се отказвайте от него след като навършите 40. Освен че ще ви накара да се чувствате секси, провокативното бельо е чудесен подарък и за половинката.

7. Подстрижете се късо

Има много глупави правила, свързани с косата на жената и годините й. Смята се, че след 40 жената трябва да се откаже от дългата коса, защото може да я състари. Скъсяването на косата е голяма стъпка, която не трябва да се определя от възрастта на жената, а от формата на лицето, личния й стил и вътрешното й усещане за комфорт.

жена на средна възраст

8. Не носете тежък грим

Това, че сте навършили 40, не бива да ви спира да носите тежък грим. Смята се, че тежкият грим състарява, но това не е съвсем вярно. Зле направеният грим състарява. Не се отказвайте от опушения грим, ако поводът го предполага и съобразявайте макиажа със събитието, а не с годините.

9. Носете само дълги и миди поли и рокли

Има едно правило, че с годините дължината на полата/ роклята трябва да се увеличава и че след 40 дамите трябва да са по-консервативни. Трябва да го нарушавате, без да се притеснявате, стига отново да е съобразено с мястото. За дължината на полата повече значение има дали фигурата го позволява, отколкото на колко години сте. Ако пола над коляното ви отива, не се колебайте да я носите, без значение какво ви казват.

 

10. Бъдете консервативни с аксесоарите

Годините не бива да ви пречат да експериментирате с аксесоарите. Те са завършващият щрих към всяко облекло. Нарушвайте това правило! Не бъдете предпазливи, когато избирате аксесоарите и не забравяйте, че те могат лесно да ви откроят от останалите и да придадат уникалност дори на най-семплите дрехи.

27.01.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 абсурдни модни правила за жени над 40".

Още от "Модни съвети"

Пухкавата яка - идеалният зимен аксесоар

Пухкавата яка - идеалният зимен аксесоар

Коледа мина, но празничните вечери тепърва предстоят. Подготвихте ли се за голямото парти на Нова година? Ако не искате да избирате нов тоалет, предлагаме ви да разнообразите някой стар, като добавите към него пухкава яка - идеалният зимен аксесоар.

Сгъване на кимоно и чайна церемония за съпругите на Г8

Сгъване на кимоно и чайна церемония за съпругите на Г8

Сгъване на кимоно и чайна церемония за съпругите на Г8.

По следите на маратонките

По следите на маратонките

Новите модели маратонки са повече от удобни. Произвеждат се от високотехнологични материали, резултат от сериозни научни изследвания. Поддържат свода на стъпалото, контролират движенията, осигуряват стабилност и мекота.