Това е... моят крем за лице!

От 0 коментара0/5

Изборът и покупката на крем за лице е изключително важна и крие много рискове. Вижте как да изберете своя крем за лице?

Това е... моят крем за лице!

Кремът за лице трябва да бъде съобразен задължително с типа на кожата ви.

Как да го определите типа на кожата?

Ако усещате кожата си стегната след най-обикновено измиване с вода и не понасяте сапуна, значи е суха.

Ако лъщи и порите са разширени - значи е мазна.

Смесеният тип кожа е мазна в областта на челото, носа, брадичката и нормална на бузите. Тя изисква специални грижи, за да не стане суха или пък прекалено хидратирана.

Проверка за чувствителност на кожата.  Прекарайте с тъпата част на молива линия върху бузите. Ако следата изчезне веднага - всичко е наред. Ако се забелязва и след няколко минути, а кожата се зачерви и подуе, това е сигнал, че са нужни специални грижи. Ако кожата ви е чувствителна, трябва да вземете продукт, предназначен точно за нея.

Ако все още се чудите за вашия тип кожа, направете си - Тест: Какъв тип е вашата кожа?>>>

Дневен или нощен крем? И двата!

Дневният крем ще защити кожата ви от въздействието на околната среда, ще я хидратира и ще неутрализира лъщенето. Можете да го използвате и като основа за грим.

Нощният крем ще обнови и възстанови кожата, докато спите. По време на сън се изглаждат всички щети, причинени от мъглата, вятъра и студа през дългия ден. Не забравяйте да нанесете качествен нощен крем, след като грижливо сте почистили грима.

Хидратиращ или подхранващ?

През зимата кожата се нуждае от допълнително подхранване, докато в летните жеги е важно да я хидратирате. Тук изборът зависи от нуждите на кожата. Опитайте се да определите това, преди да влезете в магазина. Ако не сте сигурни, консултирайте се с козметик или дерматолог. Но не се поддавайте на рекламни трикове или уговорките на продавачката. Важно е не колко добър е кремът, а дали е подходящ за вашата кожа.

Не взимайте крем за лице, чийто срок изтича скоро!

Обръщайте внимание не само на срока на годност, но и на периода, в който трябва да използвате продукта, след като го отварите (той също трябва да е указан на опаковката). Защото след като премине, активните съставки намаляват действието си.

Това е... моят крем за лице!

Съвети за по-добър ефект от крема за лице

  • Не е добър сигнал, ако при някой нов продукт усетите опъване, боцкане или чувство за изгаряне по кожата. При тези случаи е очевидно, че продуктът не е за вас и има някаква вътрешна реакция в дълбочина.
  • Ефикасността на който и да е крем не се разкрива за няколко дни, трябва да минат средно около два месеца. Това е периодът, необходим на кожата да разбере и приеме новите послания от активните съставки. Минимум три седмици са нужни на клетките, за да се напоят в дълбочина, и още около три седмици минават, докато новите клетки от дермата се изкачат на повърхността.
  • Премахнете мъртвите клетки. Те пречат на крема да проникне в дълбочина и на практика намаляват доста неговия ефект. Ексфолирайте кожата поне веднъж седмично, но не злоупотребявайте с това, за да не я раздразните. Достатъчно е да направите лек пилинг преди нанасянето на последваща грижа.
  • Слагайте компреси. Напоявайте стерилни компреси с хидратиращ серум и поставяйте върху почистено лице, преди да си сложите дневен крем. Компресите ще подсилят защитната бариера около очите, ще изгладят назолабиалните гънки (между носа и устата), бръчиците тип „пачи крак“ и ефектът от противостареещия крем ще е двоен.
  • Освежете се с хидратант. Снабдете се със спрей термална вода, тя придава комфорт и блясък. Ако искате да подсилите хидратиращия ефект, пръскайте се сутрин, преди да си сложите крем. Правете го от близко разстояние, оставете да изсъхне за няколко минути и остатъка подсушете с козметична кърпичка.

Вижте какво ново предлагат козметичните марки>>>

Вижте какво ново предлагат козметичните марки>>>

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Това е... моят крем за лице!".

Още от "Лице"

Защитете устните си от студа

Защитете устните си от студа

Кожата на устните е много тънка и е лишена от естествена мастна защита - под нея липсват мастни жлези.

Фотоепилация на лицето

Фотоепилация на лицето

Какво да правим с мустачките и единичните твърди косъмчета, които от време на време се появяват по брадичката? Всички те са с различна дебелина и различен цвят.

Всекидневното почистване на лицето е задължително

Всекидневното почистване на лицето е задължително

За да възвърнете блясъка и чистотата на лицето си, за да имате по-нежна и гладка кожа, за да усетите комфорт и самочувствие, ежедневно почиствайте лицето си.