Почистване на лицето с ултразвук - предимства и недостатъци

2 коментара0/5

Бърз, лесен и евтин начин да освежим лицето. Почистването на лицето с ултразвук е идеалният метод за всяка възраст и всеки тип кожата. Научете повече за почистването с ултразвук, предимствата и недостатъците му.

Почистване на лицето с ултразвук - предимства и недостатъци
 © istockphoto.com

Почистване на лицето с ултразвук: За процедурата накратко

Почистването с ултразвук е козметичен метод за освежаване на кожата, при който се използват високочестотни вълни. Целта на почистването с ултразвук е да се премахнат мъртвите клетки от най-горния слой на кожата. Под въздействието на вълните мъртвите клетки се „обелват“, без това да наранява кожата. След тази процедура лицето изглежда здраво и тонизирано.

Самото почистване се извършва с ултразвукова шпатула, която нежно и безболезнено почиства лицето

Почистване на лицето с ултразвук

 

Предимства на почистването на лицето с ултразвук

  • Процедурата е неинвазивна – за разлика от мануалното почистване на лице (стискане на порите на ръка), тук няма зачервявания и ранички
  • Помага за почистване на порите
  • Подходящо е за всякакви типове кожа и за жени и мъже на всяка възраст
  • Разликата се вижда веднага, след първата процедура – кожата е тонзиирана и освежена
  • Тази поцедура стимулира производството на колаген и действа антибактериално

Недостатъци на почистването на лицето с ултразвук

Няма много известни недостатъци на тази процедура. Ако козметичката/ дерматологът, които работят с уреда, са професионалисти, могат да прилагат метода дори на бременни жени.

Вижте също:

Козметичните процедури, които ни вредят >>>

Демакиаж - правила и съвети >>>

Един от малкото недостатъци е, че можете да получите алергична реакция към геловете, ампулите или кремовете, които се използват. Но това не е пряко свързано с ултразвука като уред.

Почистване на лицето с ултразвук – за какво да внимаваме?

Тази процедура не може да се прилага, ако имате обриви, страдате от екзема на лицето или имате каквито и да било други кожни проблеми
Процедурата не се препоръчва на хора със сърдечни проблеми и високо кръвно налягане.

На теория е възможно да се сдобиете с такъв уред за използване у дома, което е силно непрепоръчително. Непрофесионалистите може да не знаят как да боравят с различните честоти на уреда и това да причини наранявания на лицето.

Жена кожа лице подмладяване почистване с ултразвук

Почистване на лицето с ултразвук за подмладяване на кожата

Процедурата е подходяща и за дами в по-напреднала възраст. Ултразвукът стимулира кръвообращението и производството на колаген. Това е най-лесният начин да освежите кожата си, без да се подлагате на скъпи процедури.

Почистване на лицето с ултразвук при акне

Ултразвукът е добър начин да държите под контрол акнето, особено ако козметиката и лекарствата не ви действат вече. При почистването на лицето с ултразвук кожата се почиства, процедурата убива бактериите и тонизира. Резултатите са много добри дори само след няколко процедури.

Почистване на лицето с ултразвук при комедони

Ако имате проблем с комедоните, тзи процедура ще ви е от полза. Редовното почистване на лицето с ултразвук ще намали производството на себум и ще направи кожата по-мека, а с времето порите ще ви създават все по-малко проблеми.

17.02.2016/ Радослава Михайлова

2 коментарaДобави коментар »

Pi_

От Pi_24.02.2016, 15:24 ч.

Снимките са красиви, но в действителност те плескат с някаква бяла каша по лицето, преди да свещенодействат с уреда. Ако имате суха кожа, редовно почиствана, без пъпки, черни точки и подобни, не си губете времето. Няма...

Виж всички коментари за "Почистване на лицето с ултразвук - предимства и недостатъци".

Още от "Лице"

Тайни за красота от Корея

Тайни за красота от Корея

Корейките са известни с това, че полагат много грижи за кожата и по-специално за кожата на лицето си. Вижте кои са тайните за красота на корейките.

Изкуството да се разгримираш

Изкуството да се разгримираш

Първият рефлекс, който всяка жена трябва да придобие, ако държи да има хубава кожа, е да я почиства старателно. Защо е толкова необходимо да овладеете изкуството на разгримирването...

Защо е важно да използваме нощен крем?

Защо е важно да използваме нощен крем?

Какво представлява нощния крем за лице и по какво се различава от дневния? Какво трябва да знаем за нощния крем за лице и кога нямаме нужда от него. Вижте някои полезни съвети, свързани с нощния крем за лице.