За веждите и миглите с любов

5 коментара2/5

Понякога ги забравяте, нали? А те се нуждаят от грижи, внимание, подхранване и укрепване. Да, този път любовта е насочена към веждите и миглите – „очните пазителки“. 

Грижите за тях не изискват нито много време, нито много пари. Всички шампоани и балсами, които използваме за косата си, вършат работа и за веждите и миглите.

Нанасят се с помощта на памучен тампон по посоката на косъма и се измиват с топла вода много внимателно. Ако го правите редовно, веждите ви ще са послушни и блестящи.

6400_1.jpg

Масажът на веждите също е много ефективен: с пощипвания, натискане и вибриращи потупвания. Всички движения трябва да са по посока на растежа на косъма, от началото на носа към слепоочията, и се правят по 2-3 пъти.

За да бъдат веждите и миглите ви гъсти и блестящи, специалистите съветват да се разчесват редовно с малка четчица, потопена в рициново масло. То укрепва корените, подхранва кутикула и придава на косъма малко по-тъмен оттенък. Правете го веднъж на 7-10 дни. Скоро усилията ви ще станат забележими.

Внимание! Рициновото масло може да предизвика алергична реакция, затова първо си направете малък кожен тест: Капнете малко върху лакътната сгъвка. Ако след едно денонощие там не се е появило сърбящо червено петно, може да се заемете с разкрасяването на веждите и миглите си без страх и съмнения.

6400_2.jpg
 
Добре е да мажете веждите си с витаминозен крем – той също ще ви помогне за техния растеж. Може да го приготвите и сами: В кутийката с ланолинов крем добавете 30 капки маслен концентрат на витамин А и 15 капки на витамин Е, по 1 чаена лъжичка растително и рициново масло. В продължение на 2-3 месеца редовно втривайте сутрин и вечер сместа във веждите си.

Ако веждите ви започнат да оредяват, изпробвайте някоя от следните маски:

  • Смокини. Разварете в прясно мляко 2-3 изсушени смокини, разположете ги между сгънати в няколко пласта марли и ги притиснете към веждите си. Отгоре покрийте с хартия, върху нея с хавлиена кърпа и дръжте маската 1 час.
  • Невен. Пригответе си извлек от цветчетата във вода (1:10). Топете в нея сгънати на 4 пласта марли и налагайте върху веждите по 1 час всеки ден или през ден.
  • Маслена. Смесете 1 чаена лъжичка рициново масло и същото количество някаква друга растителна мазнина. Леко нагрейте сместа, потопете в нея два памучни тампона и ги наложете върху веждите за 10 минути.

Остана само да напомня да правите всяка от процедурите с любов и нежност. Така е по-весело!

08.11.2007/Биляна Божилова 

5 коментарaДобави коментар »

I_love_fernando_torres

От I_love_fernando_torres27.07.2009, 08:48 ч.

за миглите- бадемовото масло по ми харесва

Виж всички коментари за "За веждите и миглите с любов".

Още от "Лице"

Навиците, които вредят на кожата на лицето

6 ежедневни грешки в грижата за лицето

Всяка жена има своите малки неприятни навици, които вредят на кожата на лицето. От заспиването с грима до стискането на комедони в домашни условия, вижте кои са другите ежедневни грешки, които вредят на кожата на лицето.

Да се погрижим за кожата около очите!

Да се погрижим за кожата около очите!

Кожата около очите е много тънка - около 0,5 мм за разлика от останалата част на лицето, където е до 4 пъти по-дебела. Около очите почти липсва подкожна мастна тъкан, поради което там кожата е суха, чувствителна и податлива на образуването на бръчки.

Това е... моят крем за лице!

Това е... моят крем за лице!

Изборът и покупката на крем за лице е изключително важна и крие много рискове. Вижте как да изберете своя крем за лице?