За веждите и миглите с любов

5 коментара2/5

Понякога ги забравяте, нали? А те се нуждаят от грижи, внимание, подхранване и укрепване. Да, този път любовта е насочена към веждите и миглите – „очните пазителки“. 

Грижите за тях не изискват нито много време, нито много пари. Всички шампоани и балсами, които използваме за косата си, вършат работа и за веждите и миглите.

Нанасят се с помощта на памучен тампон по посоката на косъма и се измиват с топла вода много внимателно. Ако го правите редовно, веждите ви ще са послушни и блестящи.

6400_1.jpg

Масажът на веждите също е много ефективен: с пощипвания, натискане и вибриращи потупвания. Всички движения трябва да са по посока на растежа на косъма, от началото на носа към слепоочията, и се правят по 2-3 пъти.

За да бъдат веждите и миглите ви гъсти и блестящи, специалистите съветват да се разчесват редовно с малка четчица, потопена в рициново масло. То укрепва корените, подхранва кутикула и придава на косъма малко по-тъмен оттенък. Правете го веднъж на 7-10 дни. Скоро усилията ви ще станат забележими.

Внимание! Рициновото масло може да предизвика алергична реакция, затова първо си направете малък кожен тест: Капнете малко върху лакътната сгъвка. Ако след едно денонощие там не се е появило сърбящо червено петно, може да се заемете с разкрасяването на веждите и миглите си без страх и съмнения.

6400_2.jpg
 
Добре е да мажете веждите си с витаминозен крем – той също ще ви помогне за техния растеж. Може да го приготвите и сами: В кутийката с ланолинов крем добавете 30 капки маслен концентрат на витамин А и 15 капки на витамин Е, по 1 чаена лъжичка растително и рициново масло. В продължение на 2-3 месеца редовно втривайте сутрин и вечер сместа във веждите си.

Ако веждите ви започнат да оредяват, изпробвайте някоя от следните маски:

  • Смокини. Разварете в прясно мляко 2-3 изсушени смокини, разположете ги между сгънати в няколко пласта марли и ги притиснете към веждите си. Отгоре покрийте с хартия, върху нея с хавлиена кърпа и дръжте маската 1 час.
  • Невен. Пригответе си извлек от цветчетата във вода (1:10). Топете в нея сгънати на 4 пласта марли и налагайте върху веждите по 1 час всеки ден или през ден.
  • Маслена. Смесете 1 чаена лъжичка рициново масло и същото количество някаква друга растителна мазнина. Леко нагрейте сместа, потопете в нея два памучни тампона и ги наложете върху веждите за 10 минути.

Остана само да напомня да правите всяка от процедурите с любов и нежност. Така е по-весело!

08.11.2007/Биляна Божилова 

5 коментарaДобави коментар »

I_love_fernando_torres

От I_love_fernando_torres27.07.2009, 08:48 ч.

за миглите- бадемовото масло по ми харесва

Виж всички коментари за "За веждите и миглите с любов".

Още от "Лице"

Ароматични маски за лице

Ароматични маски за лице

Как да се възползвате от предимствата на ароматерапията в домашни условия? Маските за лице с ароматични масла са напълно приемлив вариант. 

Как да върнем свежестта на кожата си?

Как да върнем свежестта на кожата си?

Кожата е органът, който е изложен на всички външни влияния. Затова е изключително важно да се грижим за нея постоянно, системно и най-вече сезонно.

Подхранване и стягане кожата на лицето

Подхранване и стягане кожата на лицето

Бръчките и отпускането са най-видимите последствия от стареенето на кожата срещу които трябва да се бори всяка държаща на своя външен вид жена.