Мултимаскинг – новата мания

0 коментара0/5

Различните зони на лицено ни имат нужда от различна грижа. И точно затова една маска никога не стига. На помощ в тези случаи идва новата мания мултимаскинг. Научете повече за мултимаскинга

Мултимаскинг – новата мания
Мултимаскинг – новата мания © Instagram/ Istock

Мултимаскингът е новата мания, тръгнала от Instagram. Различните козметични блогъри публикуват там снимки на своите варианти на мултимаскинг. Ефектният начин, по който изглежда, както и оптималната грижа за лицето, която предлага, превръща мултимаскинга в актуална тенденция.

Всяка зона на лицето има своите специфики и нужди. Някои части са по-мазни, други са страдат повече от вредните слънчеви лъчи, трети са много сухи. Затова на отделните части на лицето трябва да се подхожда различно, точно както правят професионалните козметици.

 

Мултимаскинг у дома

За да си направите ефектен на външен вид, но и полезен мултимаскинг у дома, следващйте нашите съвети за различните зони на лицето.

 

Т-зона

Кожата на Т-зоната на лицето е по-мазна. Там често се появяват пъпки, порите лесно се запълват с прах и се появяват черни точки. За тази зона ви съветваме да използвате маски за мазна кожа. Освен професионалните маски от козметичните магазини, можете също така да използвате обикновена хума за тази зона.

 

Вижте също:

Видове хума - лечебни свойства >>>

Мултимаскинг – новата мания

 

Устни

Устните често се подценяват и забравят, когато говорим за грижа за лицето. Там обаче кожата е много нежна и тънка. Освен това е изложена на много и различни външни влияния. В резултат на това устните се пукат и губят нежния си естествен цвят. Когато прилагате мултимаскинга, не забравяйте да сложите нещо на устните – можете да избирате между обикновен балсам, дълбокохидратиращ крем или някакво масло (рициново, бадемово)

Вижте също:

Рицинова масло за нежна кожа и блестяща коса >>>

 

Скули и горна част на челото

Тези две части са най-изложени на вредните влияния на слънчевите лъчи. Там кожата най-често е суха, забелязва се дори поява на пигментни петна. За тези зони използвайте изсветляващи маски с витамин С, ако имате проблем с пигментацията на кожата. Ако пък кожата ви е твърде суха и искате да коригирате този проблем, заложете на маски с хиалуронова киселина.

Мултимаскинг – новата мания

 

Очи

Много хора имат проблем с тъмните кръгове под очите. Мултимаскингът не забравя и таз зона. Тук вариантите са да се снабдите с крем с кофеин за околоочния контур. Можете да си вземете и специална маска за тъмно кръгове. Ако имате стари пакетчета чай, можете да ги сложите под очите, след като сте ги оставили за 30 минути в хладилника. Най-лесният вариант е да си купите готови пластири за под очите

Интересно: Много козметични блогъри използват готови пластири и за други зони на лицето – нос, чело, брадичка, когато правят мултимаскинг

 

13.01.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Мултимаскинг – новата мания".

Още от "Лице"

Изкуството да се разгримираш

Изкуството да се разгримираш

Първият рефлекс, който всяка жена трябва да придобие, ако държи да има хубава кожа, е да я почиства старателно. Защо е толкова необходимо да овладеете изкуството на разгримирването...

Как да предпазим кожата си от UV - лъчите

Как да предпазим кожата си от UV - лъчите

Нека се възползваме от слънцето, за да постигнем прекрасен тен. Това е възможно само при положение, че добре се предпазваме от вредните ултравиолетови лъчи, като се съобразяваме с типа на кожата си.

Милиуми или “бели точки”

Милиуми или “бели точки”

Милиумите или още наричаните “бели точки” не са обикновени пъпки. Малко по-трудно е да са справи човек с тях сам.