Празничен маникюр в домашни условия

1 коментар0/5

Празниците са времето, когато може да обърнете внимание на себе си и да се отдадете на типична женска суета. Предлагаме ви да спестите малко пари, като си направите празничен маникюр в домашни условия.

Празничен маникюр в домашни условия

Цветовете на празничния маникюр

Цветовете на празничния маникюр са типичните за Коледа – червено, зелено, синьо, сребърно и златно за повече блясък. По желание може да заложете на едноцветен маникюр или да направите различни комбинации. Например за нокти в традиционни цветове комбинирайте червено и зелено. За характерен зимен маникюр изберете съчетание от бяло и светлосиньо. Създайтеасоциации за вкусни коледни лакомства, като изрисувате нотките в червено и бяло. В случай, че искате да акцентирате повече на празничния дух и светлините на Коледа, сложете няколко линии лак с блестящи частици.

Идеи за празничен маникюр в домашни условия

Маникюр с лампички

Вариант 1: Лакирайте ноктите в един цвят (най-добре бяло или червено). Изчакайте да изсъхне и с помощта на черен лак с тънка четка изрисувайте по една вълнообразна линия на всеки нокът. Накрая нарисувате лампичките – по една-две точици на всеки нокът в жълто, зелено, синьо, златно.

Вижте също: Празничен маникюр

Вариант 2: Лакирайте ноктите в един цвят и изчакайте да изсъхнат леко, но не напълно. Отгоре разпределете черен конец, така че да залепне за нокътната плочка. Минете конеца отгоре с безцветен лак. Изрежете излишния конец. Нарисувайте лампичките, както е описано във вариант 1.

Празничен маникюр със снежен човек

Лакирайте ноктите в светлосиньо. На върха на нокътната плочка нарисувате един голям бял кръг и отгоре един по-малък. С помощта на черен лак с тънка четка сложете две-три точици върху белите кръгове, които да играя роля на копчета. С помощта на червен лак с тънка четка нарисувайте лента, където двата кръга се сливат, за да направите шал на снежния човек. Не забравяйте да сложите очи и усмивка на снежния човек.

Празничен маникюр с коледна елха

Вариант 1: Лакирайте ноктите в типично коледно червено и изчакайте да изсъхнат. След това върху безимения пръст залепете две лентички за френски маникюр, така че да образуват триъгълник. Оцветете триъгълника в зелено. Изчакайте да изсъхне и отстранете лентичките. Със златист лак с тънка четка сложете две-три точици върху зелената елха, за да я „украсите“.

Добави описание

Вариант 2: След като сте лакирали ноктите в червено и сте залепили лентичките за френски маникюр, сложете върху триъгълника и бял конец (да се кръстосват 2-3 линии). Лакирайте отгоре със зелено и изчакайте да изсъхне. Отстранете конеца и лентичките. Сега си имате зелена коледна елха с червени „гирлянди“ на коледен фон.

Маникюр - коледни бонбони

Част от типичните коледни бонбони и близалки всъщност са сладка комбинация от червено и бяло. Използвайте това съчетание и в празничния си маникюр. Лакирайте ноктите в бяло и изчакайте да изсъхнат. След това залепете диагонално няколко лентички за френски маникюр (за да са с различна дебелина, може да разрежете една лентичка на две). Лакирайте отгоре с червен лак и изчакайте да изсъхне. Накрая отстранете лентичките.

Добави описание

Маникюр – коледен подарък

Тук използвате техниката както при маникюра с коледната елха. Разликата е че залепяте три лентички за френски маникюр, така че с помощта на върха на нокътната плочка да образуват квадрат. Лакирайте квадрата в желания от вас цвят и изчакайте да изсъхне. Отстранете лентичките и с помощта на лак с тънка четка нарисувате панделка на подаръка.

Полезни съвети за празничен маникюр в домашни условия

  • За лакиране на нокътя в един цвят използвайте лак с дебела четка, така че да обхванете цялата нокътна плочка с едно движение.
  • Ако нямате търпението да изрисувате коледните картинки, потърсете печати за маникюр.
  • Не забравяйте да нанесете топ лак след като сте направили празничния маникюр, за да му се радвате по-дълго време.

13.12.2013/ Христина Спасова

1 коментарДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 13.12.2013, 18:44 ч.

Браво! :))) Все повече хората нямат финанси, за да отделят за нещо подобно, но и сам човек, стига да иска и да притежава поне малко естетическо око, може да направи нещо, ако не същото, то подобно или пречупено през неговото...

Виж всички коментари за "Празничен маникюр в домашни условия".

Още от "Красиви съвети"

Как да си направим гел маникюр вкъщи?

Как да си направим гел маникюр вкъщи?

Напоследък гел маникюрът е много популярен, защото е по-издръжлив, радвате му се по-дълго, цветовете са по-наситени, а ноктите по-лъскави. Вижте как да си направите гел маникюр сами вкъщи.

Красива в ПМС?

Красива в ПМС?

Предменструалният синдром (ПМС) е ежемесечно изпитание за красотата. Повечето жени се чувстват по-грозни от смъртта в двуседмичния период между овулацията и менструацията. Но животът е прекалено кратък, за да не сме красиви толкова дълго. 

Идеи за коледни подаръци за мъже

Идеи за коледни подаръци за мъже

След жените дойде ред за избор на коледни подаръци и за любимите мъже. Съпругът, приятелят, бащата, синът, братът, свекърът и тъстът заслужават специално внимание. Идеи за коледни подаръци за мъже.