Тайните за красота на Жени Калканджиева

36 коментара3/5

Жени Калканджиева е новата водеща на рубриката „Съпругите“ в Станция Нова. Шефката на модна агенция Визаж чудесно се справя с новото си амплоа, както с всичко останало. Какви са тайните за красота на Жени Калканджиева?


тайните за красота на Жени КалканджиеваЕвгения Калканджиева е родена на 20.02.1975 година. През 1994 година заедно със съдружничката си Вили Зафирова основава модна агенция Визаж. През следващата година грабва  титлата „Мис България“ . През есента на същата година става 6-та на конкурса „Мис Свят“ - най-престижното място заемано от българка до момента. Следващата година е много тежка за Жени, тъй като е прободена с нож в корема, но след като оздравява постига още по-големи успехи в кариерата. Разширява модната си дейност към Гърция и Турция, а и започва да води предаването Лица по БНТ. През 1998 година взема лиценза на „Мис Свят“, а през 2000 година се сдобива и с правата на „Мис Вселена“. През 2001 година модна агенция Визаж разширява дейността си с представителен офис в Милано, който се управлява от Албена Петрова. През 2007 година Жени Калканджиева се омъжва за приятеля си Стефан Манов – Тачо, а две години по-късно ражда сина им Георги. В момента е водеща на рубриката „Съпругите“ в Станция Нова на мястото на напусналата Вихра.

Какви са тайните за красота на Жени Калканджиева, какъв е нейният стил и как поддържа форма?


Какво е твоето определение за красота?
Жени Калканджиева: Красотата е навсякъде около нас – в светлината в очите, в топлината в душата на човека, в спокойния и огнен залез, в безкрайното синьо небе, в ювелирните форми на сутрешния скреж по прозорците. Важното е да я видим.

тайните за красота на Жени Калканджиева

Какъв е стилът ти на обличане?
Жени Калканджиева: Удобен, елегантен и винаги съобразен с графика на деня ми.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери?
Жени Калканджиева: Comme des garçons, Jean-Paul Gautier, D&G…

Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш?
Жени Калканджиева: Определено не съм заразена от тази съвременна болест. Пазарувам, когато е необходимо и когато имам настроение.

Колко чифта обувки имаш?
Жени Калканджиева: По няколко за всеки сезон.

Малки или големи чанти?
Жени Калканджиева: В зависимост от случая. Големи през деня, по-малки за вечерни излизания. Като цяло предпочитам големите.

тайните за красота на Жени КалканджиеваКакви бижута носиш?
Жени Калканджиева: Харесвам гривни, пръстени и колиета. По-рядко слагам обеци. Екстравагантни, оригинални и уникални бижута. Обичам едри пръстени и широки гривни. Любими са ми етно бижутата и тези с камъни. Много рядко нося злато и сребро. От двата благородни метала предпочитам среброто.

Каква козметика използваш?
Жени Калканджиева: Подходяща за характера на кожата ми. Не робувам на конкретни марки. Използвам La Prairie, Clinique, Estee Lauder и други.

С какви козметични ритуали започва и завършва денят ти?
Жени Калканджиева: Нормални хигиенични човешки навици като душ, вана и т.н. без да ги канонизирам в ритуали. Вечер почиствам грима от лицето и деколтето. Имам по-суха кожа и ползвам по-често кремове.

Какъв грим предпочиташ?
Жени Калканджиева: Подходящия за случая в зависимост от това дали става дума за студио, за вечерно събитие, има значение и с какъв тоалет съм. През деня почти не използвам грим.

Кой е любимият ти парфюм?
Жени Калканджиева: Allure от Chanel.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й?
Жени Калканджиева: Не, досега никога не съм се възползвала от услугите й и считам, че до нея трябва да се прибягва само в случаите, когато е наложително.

Коя част от тялото си би коригирала?
Жени Калканджиева: След второ раждане евентуално бюста си.

Спазваш ли диети?
Жени Калканджиева:
Не.

тайните за красота на Жени Калканджиева

Кои храни присъстват най-често в менюто ти?
Жени Калканджиева: Стремя се да осигурявам пълноценно меню, както за себе си, така и за семейството си. Не понасям мазни храни. Залагаме на по-леки меса и много плодове и зеленчуци. Аз лично предпочитам супи, салати.

Кои са най-големите ти хранителни изкушения?
Жени Калканджиева: Паста, лазаня….

Как поддържаш фигурата си?
Жени Калканджиева: Умерена съм в храната и разчитам на многото и разнообразни активности в ежедневието ми, с които изразходвам енергия. Смятам, обаче, да започна да тренирам…

Колко често ходиш на фризьор, маникюрист и козметик?
Жени Калканджиева: Винаги, когато е необходимо, защото ангажиментите ми предполагат да съм непрекъснато в поддържан външен вид. На фризьор и маникюрист съм почти 3 пъти в седмицата, а козметик посещавам много рядко, защото нямам проблемна кожа.

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура?
Жени Калканджиева: Не бих казала, че съм привърженик на spa модата. Тонизиращо ми действа разходка сред природата със семейството и приятели. Но много обичам спортен масаж.

Страх ли те е от старостта?
Жени Калканджиева: Всяка една възраст си има своя чар. Жената в зряла възраст си има своята красота, допълнена от опита и достолепието, натрупани през годините. Колкото по-възрастна ставам, толкова по-пораснало ще виждам детето си.

тайните за красота на Жени Калканджиева

Влюбена ли си? Каква е връзката между любовта и красотата?
Жени Калканджиева: Да. Любовта ти помага да си красив и лъчезарен.

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера?
Жени Калканджиева: Може временно да ги прикрие, но не и да ги компенсира.

Каква е цената на красотата?
Жени Калканджиева: Красотата идва от душата на човека. Безценна е.

Снимки: личен архив

02.03.2012/Интервю на Биляна Божилова

36 коментарaДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка .. 08.03.2012, 11:53 ч.

Медийна държава сме. :) Честит празник. :)))))

Виж всички коментари за "Тайните за красота на Жени Калканджиева".

Още от "Красиви съвети"

Ода за красотата

Ода за красотата

Красотата не е само божествен дар. Тя зависи от физическото здраве и душевния комфорт. Ако всички части на тялото работят хармонично и мислим позитивно, излъчваме красота и най-важното – пленяваме с нея околните. 

Тайните за красота на Антоанета Добрева - Нети

Тайните за красота на Антоанета Добрева - Нети

Антоанета Добрева – Нети е актрисата, певица и модел, която никога не остава незабелязана. Атрактивна визия, непринудено поведение и разбира се, умопомрачително дълги крака. Какви са тайните за красота на Антоанета Добрева – Нети?

Естествени тайни за красота от 62-годишната Кристи Бринкли

Естествени тайни за красота от 62-годишната Кристи Бринкли

През 80-те години топмоделът Кристи Бринкли е задавала стандартите за красота. Днес Кристи Бринкли е на 62 години и е все така красива и обаятелна. Научете какви са нейните естествени тайни за красота.