Тайните за красота на Ива Дойчинова

46 коментара2/5

Ива Дойчинова е очарователната водеща на ежедневното токшоу „Денят е прекрасен“ по бТВ. Широката усмивка, плътният тембър и харизматичното присъствие са нейна запазена марка. А какви са тайните за красота на Ива Дойчинова?


тайните за красота на Ива ДойчиноваИва Дойчинова е завършила българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. Дългогодишна водеща и програмен мениджър на радио ФМ+, водеща на Хит – 1, Нота бене, Хубавите къщи, на  предаването “Искам работа” по Нова ТВ и на сутрешния блок на БНТ и т.н. В момента води ежедневното токшоу „Денят е прекрасен” (приемник на предаването „Часът на мама“) по бТВ. Участва в екстремното състезание Fort Boyard 3. Омъжена е, с две дъщери – Ида и Мина.

Ива Дойчинова е сред популярните лица, които подкрепят кампанията „1 опаковка = 1 ваксина“ на Pampers&UNICEF. Кампанията цели събирането на средства за ваксини против неонатален тетанус за майки и бебета от развиващите се страни. За всеки закупен пакет пелени или мокри кърпички през януари и февруари тази година, които носят специалното лого на кампанията, Pampers ще дари на UNICEF равностойността на една животоспасяваща ваксина.

Какви са тайните за красота Ива Дойчинова, какъв е нейният стил и как поддържа форма?


Какво е твоето определение за красота?
Ива Дойчинова: За мен красотата се крие не в чертите и пропорциите, а в излъчването. Харесвам очарованието и вътрешната хармония в едно лице. Грацията и финесът на движенията. Блясъкът в очите от радост и любов.

Ти си сред известните лица, които подкрепят кампанията „1 опаковка = 1  ваксина“ на Pampers&UNICEF. Какви са твоите лични причини да участваш?
Ива Дойчинова: Посланик съм на тази кампания от 2008 година и не спирам да вярвам в нея. Основната й мисия е да спасява живота на децата от най-бедните страни в света, умиращи от тетанус. С всяка закупена опаковка Памперс с емблемата на УНИЦЕФ и кампанията осигурява една ваксина срещу тихия убиец. Посетих два пъти Африка – Централно Африканската Република и Кот д’Ивоар и се уверих, че ваксинирането е важно и чакано от майките, които осъзнават че с това подпомагат живота и здравето на рожбите си. От друга страна много харесвам механизма на кампанията – купувайки продукт за своето бебче да помогнеш за живота и здравето на още едно дете по света. Толкова е просто – 1=1.

Доволна ли си от резултати, които постига кампанията?
Ива Дойчинова: Да, 1 200 000 ваксини, осигурени от българските майки е добър резултат за нас. Това доказва съпричастието и любовта, което ние имаме в сърцата си. До края на кампанията през 2012 година обаче са необходими още милиони ваксини, за да бъде напълно елиминиран тетанусът в бедните региони на света. Затова всяка година се включваме нови лица в кампанията и обогатяваме идеята. Тази година всяка майка, която публикува снимка на своето бебче на страницата на “Светът на мама” във Фейсбук може да гласува за град в България, който да получи дарение за родилното си отделение. Така помагаме и на неонаталните отделения у нас, които също имат нужда от по-добри легълца, масички за повиване на бебчета и столове за кърмачки. До края на кампанията – 13 февруари 4 български града ще бъдат избрани от майките за градове на любовта и ще получат дарението от Памперс. Кампанията “1 опаковка – 1 ваксина” тази година ще даде голям принос и за родилната помощ в България. Ето колко много можем да направим само с една покупка.

тайните за красота на Ива ДойчиноваКои свои качества харесваш най-много?
Ива Дойчинова: Всеотдайността към приятелите. Много държа на тях и понякога не ми стигат времето и силите да споделяме повече мигове заедно. Често си мечтая всички да сме една голяма тумба и да се събираме накуп веднъж седмично, за да ги виждам всички.

Как се става успешна телевизионна водеща – с талант, красота, телегеничност и/или...?
Ива Дойчинова: Определението “успешна телевизионна водеща” със сигурност трябва да дойде от някой друг, а не от мен като оценка. Моята всекидневна цел е да предам емоцията и смисъла в темите, които представяме. “Денят е прекрасен” има едно основно послание, към което всеки ден изминаваме различен път с гостите си – отвореното сърце и добронамереността към света и хората. Щастието е избор, а живеенето е изкуство. Учим се на това всеки ден. Колкото до качествата – мисля, че думичките и говоренето ми се отдават – с удоволствие се опирам на тях. Добрият външен вид е плюс, но от изражението на очите идва магията.

Влюбена ли си? Каква е връзката между любовта и красотата?
Ива Дойчинова: Като при меда и пчелата – красотата поражда желание и любов, а любовта създава красота. Влюбена съм винаги. Влюбена съм в живота и всеки ден има гледка или миг, заради които спирам за мъничко. Не пропускам да изследвам как изглежда Витоша сутрин на тръгване, оценявам всички нюанси на изгрева в небето. Радвам се на всеки хубав разговор в студиото или пък когато някой нов за мен човек  ми дава вдъхновение. Способна съм да се обясня в любов на готвачката в отсрещното ресторантче за хубавата супа и съм благодарна за всеки истински жест на човечност.

Какъв е стилът ти на обличане?

Ива Дойчинова: Неподражаем! Напоследък много ми харесват кривите и асиметрични дрехи с много варианти на носене и закопчаване. Все по-малко ме влече конфекцията, дори на известните марки – все някой ще има като моята дреха, което не понасям. Пред това да съм много маркова или скъпо облечена, предпочитам да съм уникална.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери?
Ива Дойчинова: Нямам трайни пристрастявания. На висшата мода гледам като на изкуство само за себе си и някои модели наистина ми спират дъха. В моя личен стил харесвам комбинирането и неочакваните срещи на дрехи и аксесоари. Имам и любими български дизайнери, които вече правят  неповторими дрехи. Обикалям ги, когато имам вдъхновение и когато видя моята дреха – купувам на мига.

Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш?

Ива Дойчинова: Имам шопинг фобия, особено от моловете. Понякога влизането там е необходимост – за децата или за подарък - и тогава го организирам като военно нападение. Знам точно колко време ще прекарам вътре, къде да “нападна” и кога да се оттегля от полесражението. Пазаруването за мен е въпрос на редки мигове на вдъхновение и тогава ходя по моите си магазинчета. Те са извън моловете.

тайните за красота на Ива Дойчинова

Колко чифта обувки имаш?
Ива Дойчинова: Много. Повечето ги държа в телевизията, защото са твърде екстравагантни и стават само за студио. На “градско” ги изкарвам рядко, защото още помня последното ми падане.

Малки или големи чанти?

Ива Дойчинова: Огромни. С последната чанта мога да емигрирам – сигурно побира спален чувал и палатка. От време на време си купувам някоя малка и по-елегантна, но в последстие се оказва забравена в “чантения ъгъл” вкъщи.

Какви бижута носиш?
Ива Дойчинова: Различни. Скоро прекарах цял неделен следобяд в селектиране и организиране на бижутата ми на закачалки. След това тържествено ги отнесох отново в телевизията, защото там вършат повече работа. Напоследък ги разлюбих малко като аксесоар – предпочитам странните колани, чорапогащници и шапки. Всъщност шапките са голямата ми страст.

Каква козметика използваш?
Ива Дойчинова: Различна – имам био козметика, високи марки и чисти  натурални масла. Изобщо – като се вгледам в отговорите си – забелязвам типично водолейска непоследователност. Никога не се пристрастявам към определена марка задълго. Всеки път се изкушавам да направя различен избор и да имам ново преживяване.

тайните за красота на Ива ДойчиноваС какви козметични ритуали започва и завършва денят ти?
Ива Дойчинова: Ако имам ритуали, те не са козметични. Сутрин правя дихателни и релаксиращи техники, йога. Вечер си измивам лицето хубаво и си лягам с приятни мисли.

Какъв грим предпочиташ?

Ива Дойчинова: Сравнително лек и подчертаващ очите. Не излизам без спирала – пристрастена съм към нея и глосовете за устни.

Кой е любимият ти парфюм?
Ива Дойчинова: Новият! Дори много да съм обичала дадено ухание, връщането към него е като връщане към отминали мигове. Парфюмите и песните са пристрастяващи и винаги ги свързвам с определени преживявания и хора. Действат ми носталгично. Но трябва да призная, че най-хубавите парфюми ги избира съпругът ми. И той не робува на марки, но умее да избере точно моето ухание.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й?
Ива Дойчинова: Не съм голям фен на пластичната хирургия. Понякога съм се изкушавала с такива мисли, но след това двойно по-твърдо се разубеждавам. Никога не са ме рязали – дори  при раждане, даже сливиците си  не се реших да махна. Някак си ми е мило всяко сантиметърче от тялото – нали ми е дарено от Бог. Научих се да го харесвам и да го обичам. Нашите “несъвършенства” са най-големият ни чар. Представям  си еднаквите силиконови импланти или серийните чипи носове и подпухнали устни... Не е вдъхновяващо.  От козметичните процедури одобрявам мезотерапията, умно поставените филъри, лазерите.

Коя част от тялото си би коригирала?

Ива Дойчинова: Няма такава.

Спазваш ли диети?
Ива Дойчинова: Спазвам хранителен режим. От 22 години съм вегетарианка и избягвам продукти със захар, брашно и консерванти. Започвам деня си с две чаши топла вода или чай  и се стремя да пия редовно вода  през целия ден.

Кои храни присъстват най-често в менюто ти?
Ива Дойчинова: Суровите зеленчуци и плодове. Винаги сядам на масата със салатка – тя е основната ми храна. Ако у дома останем без плодове – веднага излизам и купувам. Това е основният и най-хубав енергиен източник за цялото ми семейство.

Кои са най-големите ти хранителни изкушения?

Ива Дойчинова: Ям това, което обичам и обичам това, което ям. Затова нямам изкушения. От години например не ям сладкиши, защото реших, че не са добри за мен. Съответно не могат да са изкушение – как да ми се прииска нещо, което знам, че е неподходяща храна?

тайните за красота на Ива ДойчиноваКак поддържаш фигурата си?
Ива Дойчинова: Не правя нищо специално. Особено през зимата ми е по-трудно да я поддържам, защото плуването, ходенето и танците ми се случват по-рядко през този сезон. Веднъж седмично ходя на йога, но не гледам на това като на поддържащо фигурата средство, а по-скоро на здравето и духа. Опитвам се да правя детоксикация със сокове по пълнолуние, но честно казано не винаги ми се отдава.

Колко често ходиш на фризьор, маникюрист и козметик?
Ива Дойчинова: Е това са неща, които зависят от професията ми. Всеки делничен ден идват момчетата-стилисти от Тринити, за да ми правят косата. Затова често й давам почивка през уикендите и лятото. Пак от студио Тринити се грижат за маникюра ми, а имат и чудесен козметик. Дългогодишен клиент съм и на Magic Line, доверявам се много на доктор Кокева и смятам, че е един от най-добрите специалисти в България в областта на “умната”  и щадяща козметична процедура.

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура?
Ива Дойчинова: Ох, обожавам спа-то. Посещавам винаги спа-центрове с басейн, защото плуването е много важно и релаксиращо за мен. След това – сауна – 3 пъти по 15 минути. Джакузито, масажите и другите процедури са за кеф и релакс. За сауната винаги си взимам етерични масла и мед – страхотен е за кожата.

Страх ли те е от старостта?
Ива Дойчинова: Може би – да. Не от самата старост  - според мен годините дават страхотна възможност за реализиране на стари мечти, за свободно време и пътешествия, за пълно развихряне. По скоро ме е страх от промените във физиката  - дали ще станеш сладка баба или блокиран от болки и мърморене човек? Мисля, че духът е водещ за това как остаряваш. Затова се опитвам да следвам полетите на духа си, а не да се смачквам от съмнението и страховете. Ето и сега си празнувах рождения ден в нощен пиано-бар. Може би ако доживея до 90 г. мога да премина към по-спокойно прекарване на маса.

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера?
Ива Дойчинова: Не мисля. Какво като една жена е красива, ако има беден речник, говори грубо или е изтъкана от омраза? Ти живееш с енергията и душата на един човек, не само с обвивката.

Коя е последната книга, която прочете?
Ива Дойчинова: “Мидълсекс” – в момента я чета и още нямам мнение. Последната прочетена точно по Коледа е “Евангелие според Пилат” на Ерик Еманюел-Шмид. Много хубава интерпретация на библейската история на Исус и Пилат.

Каква е цената на красотата?

Ива Дойчинова: Тя е съзнателните усилия, които правиш, за да развиваш духа си и да поддържаш тялото. Има и парично изражение, разбира се, но по-важното е осъзнаването на тези две неща. И най-вече да се научиш да обичаш себе си.

Снимки: личен архив

04.02.2011/Интервю на Биляна Божилова

46 коментарaДобави коментар »

@@@

От @@@16.04.2011, 12:28 ч.

Типичната българка от към генотип. Семпла, грозновата, простовата, но с претенции. Но личи, че е поддържана.Тайна за красотата и? Е това е твърде силно казано.

Виж всички коментари за "Тайните за красота на Ива Дойчинова".

Още от "Красиви съвети"

Съвети за стил и красота на 85-годишната Кармен Дел`Орефис

Съвети за стил и красота на 85-годишната Кармен Дел`Орефис

Тя е на 85 и все така бляскава. Тя е Кармен Кармен Дел`Орефис - влязла в книгата на Рекордите Гинес за моделът с най-продължителна кариера - 70 години. Топмоделът Кармен Дел`Орефис споделя тайните си за красота, които толкова години й позволяват да е във вихъра си.

Woman in Love

Woman in Love

Чувствам се като заложник на светивалентинското нашествие от сърца – пухени, стъклени, пластмасови, порцеланови, шоколадови, хартиени.....Не, това не е "романтичен цинизъм", а "любовен авангардизъм". Следва обяснение...

Да изглеждаме по-слаби

Да изглеждаме по-слаби

Забелязвали ли сте как някои жени с не особено слаби фигури намират винаги подходящите дрехи, които ги правят много по-елегантни и скриват поне по 5 килограма? Въпрос на вкус или на знание?