Тайните за красота на Ива Дойчинова

46 коментара2/5

Ива Дойчинова е очарователната водеща на ежедневното токшоу „Денят е прекрасен“ по бТВ. Широката усмивка, плътният тембър и харизматичното присъствие са нейна запазена марка. А какви са тайните за красота на Ива Дойчинова?


тайните за красота на Ива ДойчиноваИва Дойчинова е завършила българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. Дългогодишна водеща и програмен мениджър на радио ФМ+, водеща на Хит – 1, Нота бене, Хубавите къщи, на  предаването “Искам работа” по Нова ТВ и на сутрешния блок на БНТ и т.н. В момента води ежедневното токшоу „Денят е прекрасен” (приемник на предаването „Часът на мама“) по бТВ. Участва в екстремното състезание Fort Boyard 3. Омъжена е, с две дъщери – Ида и Мина.

Ива Дойчинова е сред популярните лица, които подкрепят кампанията „1 опаковка = 1 ваксина“ на Pampers&UNICEF. Кампанията цели събирането на средства за ваксини против неонатален тетанус за майки и бебета от развиващите се страни. За всеки закупен пакет пелени или мокри кърпички през януари и февруари тази година, които носят специалното лого на кампанията, Pampers ще дари на UNICEF равностойността на една животоспасяваща ваксина.

Какви са тайните за красота Ива Дойчинова, какъв е нейният стил и как поддържа форма?


Какво е твоето определение за красота?
Ива Дойчинова: За мен красотата се крие не в чертите и пропорциите, а в излъчването. Харесвам очарованието и вътрешната хармония в едно лице. Грацията и финесът на движенията. Блясъкът в очите от радост и любов.

Ти си сред известните лица, които подкрепят кампанията „1 опаковка = 1  ваксина“ на Pampers&UNICEF. Какви са твоите лични причини да участваш?
Ива Дойчинова: Посланик съм на тази кампания от 2008 година и не спирам да вярвам в нея. Основната й мисия е да спасява живота на децата от най-бедните страни в света, умиращи от тетанус. С всяка закупена опаковка Памперс с емблемата на УНИЦЕФ и кампанията осигурява една ваксина срещу тихия убиец. Посетих два пъти Африка – Централно Африканската Република и Кот д’Ивоар и се уверих, че ваксинирането е важно и чакано от майките, които осъзнават че с това подпомагат живота и здравето на рожбите си. От друга страна много харесвам механизма на кампанията – купувайки продукт за своето бебче да помогнеш за живота и здравето на още едно дете по света. Толкова е просто – 1=1.

Доволна ли си от резултати, които постига кампанията?
Ива Дойчинова: Да, 1 200 000 ваксини, осигурени от българските майки е добър резултат за нас. Това доказва съпричастието и любовта, което ние имаме в сърцата си. До края на кампанията през 2012 година обаче са необходими още милиони ваксини, за да бъде напълно елиминиран тетанусът в бедните региони на света. Затова всяка година се включваме нови лица в кампанията и обогатяваме идеята. Тази година всяка майка, която публикува снимка на своето бебче на страницата на “Светът на мама” във Фейсбук може да гласува за град в България, който да получи дарение за родилното си отделение. Така помагаме и на неонаталните отделения у нас, които също имат нужда от по-добри легълца, масички за повиване на бебчета и столове за кърмачки. До края на кампанията – 13 февруари 4 български града ще бъдат избрани от майките за градове на любовта и ще получат дарението от Памперс. Кампанията “1 опаковка – 1 ваксина” тази година ще даде голям принос и за родилната помощ в България. Ето колко много можем да направим само с една покупка.

тайните за красота на Ива ДойчиноваКои свои качества харесваш най-много?
Ива Дойчинова: Всеотдайността към приятелите. Много държа на тях и понякога не ми стигат времето и силите да споделяме повече мигове заедно. Често си мечтая всички да сме една голяма тумба и да се събираме накуп веднъж седмично, за да ги виждам всички.

Как се става успешна телевизионна водеща – с талант, красота, телегеничност и/или...?
Ива Дойчинова: Определението “успешна телевизионна водеща” със сигурност трябва да дойде от някой друг, а не от мен като оценка. Моята всекидневна цел е да предам емоцията и смисъла в темите, които представяме. “Денят е прекрасен” има едно основно послание, към което всеки ден изминаваме различен път с гостите си – отвореното сърце и добронамереността към света и хората. Щастието е избор, а живеенето е изкуство. Учим се на това всеки ден. Колкото до качествата – мисля, че думичките и говоренето ми се отдават – с удоволствие се опирам на тях. Добрият външен вид е плюс, но от изражението на очите идва магията.

Влюбена ли си? Каква е връзката между любовта и красотата?
Ива Дойчинова: Като при меда и пчелата – красотата поражда желание и любов, а любовта създава красота. Влюбена съм винаги. Влюбена съм в живота и всеки ден има гледка или миг, заради които спирам за мъничко. Не пропускам да изследвам как изглежда Витоша сутрин на тръгване, оценявам всички нюанси на изгрева в небето. Радвам се на всеки хубав разговор в студиото или пък когато някой нов за мен човек  ми дава вдъхновение. Способна съм да се обясня в любов на готвачката в отсрещното ресторантче за хубавата супа и съм благодарна за всеки истински жест на човечност.

Какъв е стилът ти на обличане?

Ива Дойчинова: Неподражаем! Напоследък много ми харесват кривите и асиметрични дрехи с много варианти на носене и закопчаване. Все по-малко ме влече конфекцията, дори на известните марки – все някой ще има като моята дреха, което не понасям. Пред това да съм много маркова или скъпо облечена, предпочитам да съм уникална.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери?
Ива Дойчинова: Нямам трайни пристрастявания. На висшата мода гледам като на изкуство само за себе си и някои модели наистина ми спират дъха. В моя личен стил харесвам комбинирането и неочакваните срещи на дрехи и аксесоари. Имам и любими български дизайнери, които вече правят  неповторими дрехи. Обикалям ги, когато имам вдъхновение и когато видя моята дреха – купувам на мига.

Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш?

Ива Дойчинова: Имам шопинг фобия, особено от моловете. Понякога влизането там е необходимост – за децата или за подарък - и тогава го организирам като военно нападение. Знам точно колко време ще прекарам вътре, къде да “нападна” и кога да се оттегля от полесражението. Пазаруването за мен е въпрос на редки мигове на вдъхновение и тогава ходя по моите си магазинчета. Те са извън моловете.

тайните за красота на Ива Дойчинова

Колко чифта обувки имаш?
Ива Дойчинова: Много. Повечето ги държа в телевизията, защото са твърде екстравагантни и стават само за студио. На “градско” ги изкарвам рядко, защото още помня последното ми падане.

Малки или големи чанти?

Ива Дойчинова: Огромни. С последната чанта мога да емигрирам – сигурно побира спален чувал и палатка. От време на време си купувам някоя малка и по-елегантна, но в последстие се оказва забравена в “чантения ъгъл” вкъщи.

Какви бижута носиш?
Ива Дойчинова: Различни. Скоро прекарах цял неделен следобяд в селектиране и организиране на бижутата ми на закачалки. След това тържествено ги отнесох отново в телевизията, защото там вършат повече работа. Напоследък ги разлюбих малко като аксесоар – предпочитам странните колани, чорапогащници и шапки. Всъщност шапките са голямата ми страст.

Каква козметика използваш?
Ива Дойчинова: Различна – имам био козметика, високи марки и чисти  натурални масла. Изобщо – като се вгледам в отговорите си – забелязвам типично водолейска непоследователност. Никога не се пристрастявам към определена марка задълго. Всеки път се изкушавам да направя различен избор и да имам ново преживяване.

тайните за красота на Ива ДойчиноваС какви козметични ритуали започва и завършва денят ти?
Ива Дойчинова: Ако имам ритуали, те не са козметични. Сутрин правя дихателни и релаксиращи техники, йога. Вечер си измивам лицето хубаво и си лягам с приятни мисли.

Какъв грим предпочиташ?

Ива Дойчинова: Сравнително лек и подчертаващ очите. Не излизам без спирала – пристрастена съм към нея и глосовете за устни.

Кой е любимият ти парфюм?
Ива Дойчинова: Новият! Дори много да съм обичала дадено ухание, връщането към него е като връщане към отминали мигове. Парфюмите и песните са пристрастяващи и винаги ги свързвам с определени преживявания и хора. Действат ми носталгично. Но трябва да призная, че най-хубавите парфюми ги избира съпругът ми. И той не робува на марки, но умее да избере точно моето ухание.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й?
Ива Дойчинова: Не съм голям фен на пластичната хирургия. Понякога съм се изкушавала с такива мисли, но след това двойно по-твърдо се разубеждавам. Никога не са ме рязали – дори  при раждане, даже сливиците си  не се реших да махна. Някак си ми е мило всяко сантиметърче от тялото – нали ми е дарено от Бог. Научих се да го харесвам и да го обичам. Нашите “несъвършенства” са най-големият ни чар. Представям  си еднаквите силиконови импланти или серийните чипи носове и подпухнали устни... Не е вдъхновяващо.  От козметичните процедури одобрявам мезотерапията, умно поставените филъри, лазерите.

Коя част от тялото си би коригирала?

Ива Дойчинова: Няма такава.

Спазваш ли диети?
Ива Дойчинова: Спазвам хранителен режим. От 22 години съм вегетарианка и избягвам продукти със захар, брашно и консерванти. Започвам деня си с две чаши топла вода или чай  и се стремя да пия редовно вода  през целия ден.

Кои храни присъстват най-често в менюто ти?
Ива Дойчинова: Суровите зеленчуци и плодове. Винаги сядам на масата със салатка – тя е основната ми храна. Ако у дома останем без плодове – веднага излизам и купувам. Това е основният и най-хубав енергиен източник за цялото ми семейство.

Кои са най-големите ти хранителни изкушения?

Ива Дойчинова: Ям това, което обичам и обичам това, което ям. Затова нямам изкушения. От години например не ям сладкиши, защото реших, че не са добри за мен. Съответно не могат да са изкушение – как да ми се прииска нещо, което знам, че е неподходяща храна?

тайните за красота на Ива ДойчиноваКак поддържаш фигурата си?
Ива Дойчинова: Не правя нищо специално. Особено през зимата ми е по-трудно да я поддържам, защото плуването, ходенето и танците ми се случват по-рядко през този сезон. Веднъж седмично ходя на йога, но не гледам на това като на поддържащо фигурата средство, а по-скоро на здравето и духа. Опитвам се да правя детоксикация със сокове по пълнолуние, но честно казано не винаги ми се отдава.

Колко често ходиш на фризьор, маникюрист и козметик?
Ива Дойчинова: Е това са неща, които зависят от професията ми. Всеки делничен ден идват момчетата-стилисти от Тринити, за да ми правят косата. Затова често й давам почивка през уикендите и лятото. Пак от студио Тринити се грижат за маникюра ми, а имат и чудесен козметик. Дългогодишен клиент съм и на Magic Line, доверявам се много на доктор Кокева и смятам, че е един от най-добрите специалисти в България в областта на “умната”  и щадяща козметична процедура.

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура?
Ива Дойчинова: Ох, обожавам спа-то. Посещавам винаги спа-центрове с басейн, защото плуването е много важно и релаксиращо за мен. След това – сауна – 3 пъти по 15 минути. Джакузито, масажите и другите процедури са за кеф и релакс. За сауната винаги си взимам етерични масла и мед – страхотен е за кожата.

Страх ли те е от старостта?
Ива Дойчинова: Може би – да. Не от самата старост  - според мен годините дават страхотна възможност за реализиране на стари мечти, за свободно време и пътешествия, за пълно развихряне. По скоро ме е страх от промените във физиката  - дали ще станеш сладка баба или блокиран от болки и мърморене човек? Мисля, че духът е водещ за това как остаряваш. Затова се опитвам да следвам полетите на духа си, а не да се смачквам от съмнението и страховете. Ето и сега си празнувах рождения ден в нощен пиано-бар. Може би ако доживея до 90 г. мога да премина към по-спокойно прекарване на маса.

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера?
Ива Дойчинова: Не мисля. Какво като една жена е красива, ако има беден речник, говори грубо или е изтъкана от омраза? Ти живееш с енергията и душата на един човек, не само с обвивката.

Коя е последната книга, която прочете?
Ива Дойчинова: “Мидълсекс” – в момента я чета и още нямам мнение. Последната прочетена точно по Коледа е “Евангелие според Пилат” на Ерик Еманюел-Шмид. Много хубава интерпретация на библейската история на Исус и Пилат.

Каква е цената на красотата?

Ива Дойчинова: Тя е съзнателните усилия, които правиш, за да развиваш духа си и да поддържаш тялото. Има и парично изражение, разбира се, но по-важното е осъзнаването на тези две неща. И най-вече да се научиш да обичаш себе си.

Снимки: личен архив

04.02.2011/Интервю на Биляна Божилова

46 коментарaДобави коментар »

@@@

От @@@16.04.2011, 12:28 ч.

Типичната българка от към генотип. Семпла, грозновата, простовата, но с претенции. Но личи, че е поддържана.Тайна за красотата и? Е това е твърде силно казано.

Виж всички коментари за "Тайните за красота на Ива Дойчинова".

Още от "Красиви съвети"

Красиви съвети от Джулия Робъртс

Красиви съвети от Джулия Робъртс

Джулия Робъртс ще остане завинаги в Холивуд с прозвището „Хубава жена“ не само заради ролята й в едноименния филм, но и заради чаровното излъчване и усмивката й. Вижте красиви съвети от Джулия Робъртс.

Тайните за красота на Венета Харизанова

Тайните за красота на Венета Харизанова

Венета Харизанова е съблазнителна, артистична и много красива. Медиите често я сравняват с Моника Белучи, но тя самата е категорична, че по нищо не прилича на актрисата. Венета Харизанова и нейните тайни за красота.

Есенна програма за здраве и красота

Есенна програма за здраве и красота

Лятото свърши. След горещите дни, през които всеки си е починал и релаксирал под слънчевите лъчи, трябва бързо да влезем във форма за есента. А който не се е насладил на отдих, то сега е моментът да се поглези.