Тайните за красота на Ирина Флорин

39 коментара1/5

Ирина Флорин вече не е само "цвят лилав", а "копринената жена" на българската поп сцена. Красива, загадъчна и интересна, Ирина Флорин е жена, която е трудно да разгадаеш. Около нея витае мистерия, излъчвана от магията на музиката.


тайните за красота на Ирина ФлоринИрина Флорин е родена на 5 февруари, зодия Водолей в с. Гиген, Плевен. Завършва с отличие руската гимназия в Плевен. В училище е първа солистка на училищния хор. След това завършва Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Стартира музикалната си кариера през 1981 година като вокалистка на първата формация на група "Домино". Формацията се оказва неуспешна и Ирина Флорин започва самостоятелна кариера. През 1989 година  записва първите си винилови плочи "Кръговрат" и "Телевизионна неделя". Година по-късно излиза първият й дългосвирещ албум "Краят на началото".   

През 1994 година Ирина Флорин издава първия си албум на компактдиск "Стъклен свят". Две години по-късно излиза и албумът "Цвят лилав", който се оказва мега успешен. През 1998 година следва сътрудничество с групата "Тибетски сърца" по проекта „За любовта“, който влиза в сборния диск „Мога“. През 2001 година Ирина Флорин издава албума "В трето лице", който също става много успешен, а синглите от него оглавяват челните места на музикалните класации. Не случайно през 2002 година на годишните музикални награди на "Българския Топ 100" албумът "В трето лице" печели приза "Албум на годината". През септември-октомври тази година се очаква да излезе най-новия албум на певицата – "Копринена жена". Първият сингъл "Безплътна" вече попадна в топ 20 на най-посещавания онлайн фешън Британски канал, а в края на юли ще се завърти 4-ия сингъл от албума - "Котешки танц".            

Ирина Флорин се изявява и в модната индустрия, при това доста успешно. Под бранда "IF by Irina Florin" има две ревюта за своята марка и три за световните марки Canon, Philip Morris и Roca. През 2006 година дори печели "Златна игла" за дебют като дизайнер. Ирина Флорин има син, който догодина ще завърши 12-ти клас.

Ирина Флорин е крайна защитничка на естествената красота, но полага много грижи за външния си вид. Какви са тайните за красота на Ирина Флорин?


Как би описала красотата?
Ирина Флорин: Красотата е много относително нещо. Всеки по някакъв начин е красив, а ако много се харесва, значи е много красив. Красотата е вътрешно усещане и зависи от това как възприемаш себе си. Проблемът е, че хората в голяма степен се опитват да подражават на някого и не са себе си. Оттам идва това, че те не се харесват и другите не ги харесват.

тайните за красота на Ирина ФлоринТи самата усещаш, ле че много се опитват да те имитират?
Ирина Флорин: Не! Не обръщам внимание на това. Всеки тръгва от някъде. Ако някой харесва това което правя, начинът по който се държа и въобще цялостния ми имидж, значи все пак съм направила нещо. Повече от 20 години съм на сцената, вероятно бих могла да бъда някакъв модел за подражание.

Кои са най-красивите черти в характера ти?
Ирина Флорин: Не завиждам, радвам се на чуждите успехи, те ме правят щастлива и ме амбицират в добрия смисъл на думата. Харесвам себе си - много! Обичам се и затова не страдам от това, ако някой не ме обича!

А най-грозните? Или поне такива, които цял живот се опитваш да промениш, а все не можеш?
Ирина Флорин: Грозни, не бих казала, но мога да кажа, че има черти в характера ми, върху които бих могла да работя повече. Някои качества и несъвършенства. Едно от нещата, което малко ми пречи е, че съм прекалено стриктна и перфекционист, което от една страна е добре, защото нещата, които правя са много завършени и отстояват във времето, но от друга страна хората, които знаят какво искат и могат да го направят, постоянно срещат някакви стени, които ги карат да не се чувстват особено добре. В крайна сметка мисля, че това не е толкова лошо качество. Да можеш да отстояваш на принципите си, да правиш нещата такива, каквито ти искаш да изглеждат. Аз не се съобразявам с мнението на другите.  

Любов и красота – каква е връзката?

Ирина Флорин: Любовта по начало е красива емоция. Може един човек физически да не е много красив, да не е съвършен, дори според мен една съвършена фигура и при мъжа и при жената леко дразни и кара самият човек да не се чувства достатъчно комфортно, защото е някакъв вид феномен.

Защото го гледат със страхопочитание ли?
Ирина Флорин: Дори не толкова със страхопочитание, колкото без интерес. По начало са по-симпатични хората с леки физически недостатъци и несъвършенства, защото създават чар. Когато този човек “износва” несъвършенствата си без да се притеснява, той ти става много симпатичен. Лесно е когато си съвършен да създаваш впечатление, но когато имаш някакви неща, които някой възприема като недостатъци, а ти не мислиш, че е така, напротив, превръщаш ги в плюсове, тогава възприемаш този човек като по-силен и той развива други свои таланти. Хората, които се възприемат като съвършени, остават на едно ниво. Смятат, че са Слънцето, оттук нататък нищо не ги интересува и не се развиват.       

Влюбена ли си?
Ирина Флорин: Харесвам живота си, обичам много приятелите си, обичам да се виждам с тях и да споделям живота си с тях. Чувството влюбеност е малко странно. Аз се събуждам много позитивна и сигурно затова животът постоянно ми се усмихва с какво ли не.

тайните за красота на Ирина Флорин

А любовта към любимия?
Ирина Флорин: Любовта е много сериозно чувство, което идва с времето. Пътят до любовта е по-интересен, отколкото самата любов.

Страх ли те е от старостта?
Ирина Флорин: Защо ми задаваш този въпрос?

Защото питам всички, дори 15-годишните!
Ирина Флорин: Не! Мисля, че човек, който се страхува от старостта, много бързо остарява. Само тези, които се страхуват от старостта, остаряват преждевременно.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия?
Ирина Флорин: Отношението ми към пластичната хирургия е - и да, и не! Ако някой има някакви проблеми, които може да реши с помощта на пластичната хирургия и това би го направило щастлив, би внесло баланс и хармония в живота му и би му дало самочувствие, тогава съм “за”. Иначе не смятам, че самочувствието идва от външния вид. Може би някой ще каже “тя говори така, защото няма кой знае какви проблеми с визията”, но не е така. Всеки човек има някакви комплекси. Самата аз също имам комплекси, които с годините съм преодолявала и  преодолявам. Аз например съм страшно скрупольозен човек. Нещо, което не е много типично за хората от нашия бранш. Аз страдам от страшно много скрупули – как ще изглеждам, къде ще отида, с кого ще се срещна, кой ще ме види, дали ще каже нещо за мен, въобще в един момент се превръщам в роб на цялата тази публичност и осъзнавам колко ужасно нещо е публичността. Тя слага такива белезници, че хората и хабер си нямат от това. Те смятат, че ако си публична личност, всичко ти е на тепсия, нямаш никакви проблеми, ти си един бонвиван, ти си човек, който гледа отгоре на нещата. Да, със сигурност много от публичните личности са изградени хора с бекграунд и остойностен вече живот, направен от тях и те биха могли да погледнат по този начин. Аз също бих могла да кажа, че с много от нещата в живота си съм се справяла абсолютно самостоятелно и сега го правя, но години са ми коствали да се боря с всичките тези неща, които изредих. Почти никога не мога да се отпусна някъде и да се забавлявам така, както останалите хора го правят.  

тайните за красота на Ирина ФлоринА би ли се възползвала от услугите на пластичната хирургия в някакъв момент?
Ирина Флорин: Още не мога да кажа. По начало в съвременната медицинска естетика излизат толкова много способи за подмладяване без хирургична намеса. Сега има един много иновативен метод за поддържане на лицето, който се казва “термаж” и със специален уред се стимулира в дълбочина колагенът. Това създава една предпоставка за повдигане на мускулатурата на лицето, която с годините се отпуска, без нищо да се реже. Така се избягва опасността да ти срежат някой нерв и да останеш крив завинаги. Ако след няколко години ми се наложи да ползвам нещо, то ще се обърна определено към тези неща.

Какъв е стилът ти на обличане?
Ирина Флорин: Не мога да го определя, но мога да кажа, че черното заема основно място в стила ми зиме и лете.

А лилавият цвят какво място заема в стила ти?

Ирина Флорин: Дълбоко лилавото заема някаква част от гардероба ми, обикновено бельо, но в никакъв случай не е определящ. Аз харесвам много лилавото и имах много лилави дрехи, защото ми отива, но откакто тази емблематичност на песента много ме притисна, просто хората някак ме отблъснаха от този цвят.

Имаш собствена модна марка. Как се развива тя и импулсивно ли беше решението ти да се занимаваш с мода?

Ирина Флорин: Брандът е “IF by Irina Florin” под който аз съм правила две ревюта за собствената си марка и 3 за световните марки Canon, Philip Morris и Roca. За Canon спечелих един “Златен иксус” в Порто Карас, Гърция през 2007 година. Освен това имам и една “Златна игла” за дебют като дизайнер. За мен модата е много голямо предизвикателство и забавление. Аз не се вземам насериозно в модния бранш и може би затова постигам добри резултати. Когато човек не прави нещата, за да печели или да се представи на всяка цена, може би точно тогава се получават. Човек трябва да прави нещата, особено в изкуството, когато има емоцията за тях. Ако в изкуството не си честен и ако нямаш хигиена на работата си, просто нещата не се възприемат или се възприемат от много малка част от хората, които пак са в тази категория хора. Никога не съм работила така. За мен е било важно да правя нещата, когато имам желанието, вълнението и емоцията за това.

тайните за красота на Ирина ФлоринИмаш ли все още емоция да се занимаваш с мода?
Ирина Флорин: Имам! Имам 2 готови проекта, но сега е криза и не мога да си ги позволя. В момента не мога да хвърля 80-100 хиляди лева за създаване на колекция. Когато му дойде времето и нещата се стабилизират. Ето сега например в тази много тежка криза, аз съм готова с новия си албум, който се казва “Копринена жена” и е инспириран от книгата на Алесандро Барико “Коприна”. Но този албум се прави от 2 години. Много се радвам, че в този албум отново се завърна да работи с мен Момчил и направи 3 страхотни песни, една от които е “Копринена жена”. Жоро от “Остава” също направи 3 песни. Димитър Паскалев – 2 песни. Има два интересни ремикса, които са много летни – на “Докога” и на “Слънце”. Ще пуснем и 8-те синбека на песните от албума заедно с текстовете.

Кога ще излезе албумът?
Ирина Флорин: Вероятно в края на септември, началото на октомври. В края на юли ще се завърти 4-ия сингъл от албума “Котешки танц”, което е едно много нетипично за мен парче. Албумът е също толкова разнообразен, колкото албумът “В трето лице”. Обичам да импровизирам, само така човек може да проверява себе си и хората, които го харесват, дали го възприемат по всякакъв начин.  

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери?
Ирина Флорин: По начало харесвам алтернативния лукс. Нещо, което може да го облечеш през деня и вечерта. В момента харесвам една дизайнерка Roberta Furlanetto.  

Страдаш ли от шопинг мания или й се наслаждаваш?
Ирина Флорин: Наслаждавам се на шопинга. По начало трудно пазарувам в България, но мога да изкажа само комплименти за бутика, от който пазарувам тук - “Cache”. Там внасят нетрадиционни марки за нашия пазар. Тук обикновено има едни, които ги знаем от 30 години и това е.

А с новооткритите молове и новите марки, които навлязоха, мислиш ли, че има раздвижване на модния пазар у нас?
Ирина Флорин: Аз не съм голям фен на моловете, но веднъж месечно мога да отида до някой мол. Това, което обичам да си пазарувам от тях, е спално бельо и други аксесоари за дома. Малко съм пристрастена към тези неща. Обичам да сменям спалното бельо, нещата в банята. Обичам да си седя вкъщи. Обичам и да се забавлявам, но не мога да си го позволявам често и излизам веднъж седмично – или в петък или в събота вечер. Но съм ужасно щастлива като някоя вечер си остана вкъщи и съм сама. Това е уникално преживяване.

Значи си в хармония със себе си щом ти е приятно да си сама!
Ирина Флорин: Да.

Каква козметика използваш?
Ирина Флорин: Shiseido от 5-6 години. Напоследък и една друга марка Kanebo, която също е японска и от висок клас, но я няма още в България. Общо взето гледам козметиката да е свързана с природата – с повече натурални съставки и по-малко химия. Някои неща на La Prairie понякога. Много харесвам млеката им за тяло с хайвер.    

С какви козметични ритуали започва и завършва деня ти?
Ирина Флорин: Вземам си душ, може да си сложа някоя маска, но не робувам много на тези неща като някакъв график. Те са въпрос на абсолютно спонтанни решения. Специално за лицето ми се грижи най-добрият дерматолог, според мен, д-р Хитова. Тя е специалист на много високо ниво. Посещавам я веднъж седмично.

А на козметик ходиш ли и колко често?
Ирина Флорин: Аз не ползвам услугите на козметик. Никога не съм ходила и не бих отишла. Според мен е супер вредно да ти разтягат кожата и да я пипат.

тайните за красота на Ирина Флорин

А на маникюрист и на фризьор колко често ходиш?

Ирина Флорин: По два пъти седмично на маникюр и на сешоар. А от 4 месеца насам моята мания е Hypoxi терапията. Ходя 2 пъти седмично. Както се смеем със собственичката на центъра, аз съм един виден Hypoxi деятел. Първите три месеца ходих по три пъти седмично, но след като влязох във формата, от която имах нужда, намалих на 2 пъти седмично. По-ефективен начин за поддържане на форма досега не съм виждала. Преминавала съм през всякакви неща. Бъхтала съм здраво във фитнеса преди 1 година. Кляках с 50-килограмови щанги, работех с 15-килограмови гири и във фитнеса ме сочеха като някакво явление с моите 52 килограма. Имаше мъже, които се притесняваха от изпълненията ми във фитнеса.

Спазваш ли диети?    
Ирина Флорин:
Не. Навремето съм се пробвала да правя някакви диети, естествено - пълна глупост. Откакто започнах малко по-мислещо да тренирам и попадайки в предишния фитнес, в който ходех, преминах на хранителни режими, които се оказаха напълно естествени за мен. Тренирах и ядях всичко, което искам, без да се притеснявам. Оказа се, че честото хранене по малко е най-сигурният начин да поддържаш в добра форма метаболизма и фигурата си.

Кои са най-големите ти хранителни изкушения?
Ирина Флорин: Не обичам сладко и много рядко ям, но много обичам черен шоколад и мога да изям цял. Другата ми мания са лютите чушки. Ям страшно много люто. Не сядам на ядене без люти чушки и те ме правят страхотно щастлива.  

Какъв грим предпочиташ?
Ирина Флорин: Аз много, много не се гримирам. Не харесвам тежкия грим. За някой видеоклип или фотосесия, които изискват специален стайлинг може, но иначе предпочитам да не си товаря лицето с каквото и да било. Нямам нужда да забивам нещо по лицето си, на каква да се правя?

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура?

Ирина Флорин: Не ходя много по SPA центрове, нямам време. Правя го обикновено, когато отида на почивка. Например миналата година изкарах един месец в хотел “Гранд хотел Поморие” в Поморие. Там има изключителен SPA център. Почти всеки ден ходех на релаксиращи масажи, но предимно от любопитство, за да пробвам различни процедури. По начало лятото обичам да почивам в чужбина. Миналата година почивах в Позитано, Италия. Оттам останах с изключително добри впечатления. Изключително място, изключителна атмосфера, изключително присъствие на хора. Хората, които виждах там, бяха страхотни. По нашите курорти срещаш много разнообразни хора, различни породи, а там бяха от някаква класа. Много интересно си прекарах, с яхти, разходки, страхотни вечери, уникално чисто море.

тайните за красота на Ирина Флорин

За това лято планирала ли си вече почивката?

Ирина Флорин: За това лято не съм планирала още почивката си. Вероятно ще отида до Френската ривиера за 10-ина дни, но това най-вероятно ще се случи между 15 и 30 август. Може би ще отида и до нашето море, но не знам точно кога.  

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера?
Ирина Флорин: Няма как да скриеш неща от характера си. Рано или късно всичко излиза, особено при публичните личности. Човек все някога се дъни някъде. Няма идеални хора.

Каква е цената на красотата?
Ирина Флорин:
Много висока, особено ако трябва да я поддържаш по естествен начин. Няма нищо по-хубаво от естествената красота, но за да може тя дълго време да радва собственика си, той трябва да има страхотна воля. Алкохолът, цигарите, безсънните нощи, преяжданията, безразборните отношения, нямам предвид сексуални, а такива, които те ограбват по някакъв начин и ти създават проблеми, защото те се отразяват на психиката, всичко вреди. Когато един човек няма стабилна психика и не е в хармония със себе си, това се отразява на красотата му. Когато човек е здрав и в хармония със себе си, той е и красив, като отново вметвам, че красотата е много относително нещо.  

Снимки: 1, 4 и 6 – личен архив; 2, 5 и 7 – Иван Коловос, Studio Proto; 3 – Никола Борисов за сп. "ELLE"


23.07.2010/Интервю на Биляна Божилова

39 коментарaДобави коментар »

Ала

От Ала24.09.2010, 17:35 ч.

Като певица е пълна нула.Иначе за визия-много добра,предвид че е над 40 години, а може и повече

Виж всички коментари за "Тайните за красота на Ирина Флорин".

Още от "Красиви съвети"

Тайните за красота на Биляна Петринска

Тайните за красота на Биляна Петринска

Биляна Петринска е талантлива актриса със секси глас. Обича да се преобразява, както в сценичните си изяви, така и визуално. Какви са тайните за красота на Биляна Петринска, какъв е нейният стил и как поддържа форма?

Тайните за красота на Анджелина Джоли

Тайните за красота на Анджелина Джоли

Кое прави Анджелина Джоли една от най-красивите жени в света? Плътните устни? Дългата права коса? Излъчването? Какви са тайните за красота на Анджелина Джоли?

Как да станеш звездата на плажа?

Как да станеш звездата на плажа?

Плажът очаква своята звезда с нетърпение. Тя трябва да е с гладка кожа и бронзов загар, но защитена от слънцето, с блестяща коса, елегантна фигура, секси бански, ефектни аксесоари и загадъчна усмивка.