Тайните за красота на Силвия Лулчева

61 коментара4/5

Силвия Лулчева е жената-глас от големия и малкия екран. Дубльорката на Кари Брадшоу от “Сексът и градът” е талантлива актриса и истинска чаровница. Силвия Лулчева и нейните тайни за красота.


Силвия ЛулчеваСилвия Кръстева Лулчева е родена на 28 август 1969 година. През 1992-а завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Стефан Данаилов.

Занимава се с дублирането на филми, сериали и реклами. Най-популярна е с работата си в „Сексът и градът“, „От местопрестъплението: Маями“, „Забравени досиета“ и „Женени с деца“. През 2004 г. получава номинация за наградата „Икар“ в категория „Златен глас“ за дублажа на „Сексът и градът“ и „Женени с деца“.

Силвия Лулчева участва в театралните постановки: "Три сестри"- Олга, "Крал Лир"- Корделия, "Две усмивки на Чехов", "Петдесятница"- международен проект – Габриела, "Всички мои синове" - Ани, "Последният страстен любовник" - Илейн, "Тартюф"- Дорина, "Престъпление на острова на козите", "Милост за мама"- Лия, "Красиви тела"- Джеси, "Сексуалните неврози на нашите родители"- Майката, "Три сестри" – Наташа. През 2006 година печели награда награда “Аскеер” за главна женска роля (Лия) в "Милост за мама".

Участия в киното (предимно френско): "Забранена анкета", "Мари и хлапетата", "И твоят ден ще дойде", "Последният господар на Балканите", "Заекът Ватанен"- канадска продукция и други.

Има връзка с актьора Васил Бинев, с когото имат 9-годишна дъщеря Елица.

Какви са тайните за красота на Силвия Лулчева?


Какво е твоето определение за красота?

Силвия Лулчева: Красотата е твоята вътрешна светлина. Това, което ти е дала природата е само очарование на крехката младост. След това спокойно може да провалиш природните дадености или да ги надградиш и да построиш една много хубава къща на не толкова добрата почва, която е дала природата.

Красотата – предимство или пречка в актьорската професия?
Силвия Лулчева: Зависи дали се вземаш много насериозно и какво имаш вътре в главата си. Ако се захласнеш от ласкателства, че си красавица, че си харесвана, че си „звезда“ и в момента си много търсена, ако се подхлъзнеш по тази сладка динена кора, си загубена. Много звезди и световни примери включително, са погубени таланти, защото някой ги е набедил за красавец или красавица. Ако не се справиш с товара на славата, се разписваш в историята само като еднодневка. „Sic transit gloria mundi“ (от латински „Така преминава световната слава“), да влиза следващият. Но когато към това, което хората харесват, прибавиш своите лични усилия да разбираш душата и тялото си, да развиваш дарбите си и да не спираш духовното си израстване, тогава не може да не успееш.

Силвия Лулчева

Кои са най-красивите черти в характера ти?
Силвия Лулчева: Не съм от тези, кито се събуждат сутрин и си казват „О, Боже, колко съм хубава!“. Едно хубаво нещо в мен е, че винаги мога да започна отначало. Дори да напусна къща, горяща в пламъци, знам, че ме чака друг дом. От майка ми съм наследила едно много силно качество, което наричам с една руска дума и не мога да намеря български еквивалент - „неваляшка“ - ти буташ, тя се изправя. Ако си приключил една връзка, да започнеш нова. Ако е приключило нещо в кариерата ти, да започнеш ново. Никога няма край! Вселената крие толкова възможности, просто поискай и вземи!

Гласът е твоята визитна картичка. Използваш ли го като средство за съблазняване?
Силвия Лулчева: Не ми се е случвало, макар че съм чувала как някой очаква, че мъжете около мен са облъчвани от някакъв супер сексапил, но много хора, виждайки ме казват „Ооо“. Тяхната представа за жена, която има такъв глас е съвсем друга.

Може би очакват повече еротика?

Силвия Лулчева: Няма ли да е смешно, ако и поведението е като гласа ми? По-добре така, по-еклектично, иначе щеше да е скучно.

Как се отразява майчинството на външния вид? Когато една жена стане майка, занемарява ли малко или много грижите за себе си?
Силвия Лулчева: Имам специална теория по въпроса. Зависи от това дали умееш да организираш времето си. Когато един човек закъснява, той закъснява и преди, и след като има деца. Аз съм царица на последните десет минути. Винаги намирам още нещо, което мога да направя в тях. По този начин крада време и за външния си вид. Една маска за лице може да я сложиш и тя да си стои, докато ти търкаш бебешки гащи през това време, т.е. това не пречи. Ако ти имаш желание да изглеждаш и да се чувстваш добре, винаги има начин. Останалото са оправдания. Освен това трябва още докато си бременна да полагаш усилия. Бременността не е заболяване, напротив, дава още повече енергия. Вместо да се караш мъжа си или със свекърва си, използвай тази сила и подготви тялото си за за това, което му предстои. Друг е въпросът, че когато си натоварен с много задачи, трябва да знаеш, че най-важната от тях е да бъдеш майка. Това е професията, в която можеш да израстнеш най-много и да постигнеш чудеса! Майката трябва да дава пример на своята дъщеря или син как да се грижи  и за външния си вид. Така възпитаваш децата си, без значение дали си майка на момче или момиче – да възпиташ една красива, млада дама или да покажеш на сина си каква трябва да бъде дамата до него, не някоя мрънкаща мърла!

Силвия ЛулчеваКоя жена е по-красива – облечената или съблечената?
Силвия Лулчева: Аз се харесвам повече без дрехи и не се срамувам от тялото си, каквото и да е то. Обичам си го дори с нещата, които съм му причинила като проблеми, но те са моя грешка, не негова. Виждала ли си дебело или грозно бебе?

Не, бебетата са съвършени!
Силвия Лулчева: После ние правим така, че нещата да се развалят.

Кои са най-големите грешки към твоето тяло тогава?
Силвия Лулчева: Моето тяло е едно от най-експлоатираните на Балканския полуостров! Била съм и 38 килограма, почти анорексия невроза. Била съм веднага след това, в резултат на хормонални инжекции, и на обратната страна – доста разширена. За щастие имам една прекрасна кожа, която не се разсърди на този експеримент, който й причиних, но пък може би в голяма степен се пречистих, с това гладуване, което направих. Може да има и своите здравословни страни.

Защо го направи? Заради мъж или нещо друго?
Силвия Лулчева: Когато си на тези килограми, които съм в момента – 55 и си на 21 години, те ти изглеждат множко. Сега се чувствам добре, но тогава не изглеждах добре. Тогава и лицето ми беше по-различно - имах кръгличко лице с големи бузки и доста сериозен бюст. И двете неща изчезнаха след раждането. И така като чуеш няколко пъти за себе си, че си много талантлива, но си леко пълничка и когато се случи някакво любовно разочарование. Някой си тръгва по някаква причини, той не го прави, защото си дебела, но ти решаваш, че това е основната причина и започваш да не се храниш, не чуваш околните, дори не си даваш сметка какво се случва и продължаваш да се чувстваш дебела. Слаба Богу, не съм била никога булимичка.

Важното е, че си го преодоляла. А след като не се срамуваш от тялото си, това означава ли, че ако те поканят да се снимаш гола за някое еротично списание, ще го направиш?
Силвия Лулчева: Това е друго. Получавала съм предложения от „Плейбой“, но нямам нужда от този вид ексхибиционизъм. Моята професия е достатъчно открита. На сцената и около сцената се събличам, обличам,  тичам по гащи, без гащи – но това е в роля. Това има някакъв смисъл, някакво послание. А така да застана, оформена по някакъв начин с еротично бельо, защото някой има нужда от това, не го разбирам. Не разбирам този тип хора, които се радват на такова нещо. Харесвам красивото тяло на голия мъж до мен, този, когото аз обичам, но голите мъже по принцип, показали бицепси и боксери в списание, не ми въздействат. Нямам нужда да показвам тялото си, достатъчно събличам душата си. Не го осъждам, но просто нямам необходимост от това!

Коя част от тялото си харесваш най-много?

Силвия Лулчева: Не знам, никога не съм се замисляла да кажа „Ей това нещо ми е уникално, например косата“. Макар че много си я харесвам.

Не е ли трудна за поддържане. Много жени с къдрава коса се оплакват, че им създава доста грижи?
Силвия Лулчева: Не, никак. По-прекрасно нещо, от това, което ни е дал Господ, няма. Много жени с къдрава коса искат да е права, но аз не съм от тях. Очите са ми достатъчно изразителни, устата ми също си я харесвам. Всичко ми е хубаво!

Страх ли те е от старостта?
Силвия Лулчева: Когато започнах да наближавам 40-те години изведнъж започнах да имам усещане за нещо, което е безвъзвратно отминало и никога повече няма да ми се случи. Нещо ми е взето, пък аз не съм му се насладила достатъчно. В момента, в който навърших 40, ми минаха фобиите относно този праг. Виждам колко много интересни неща могат да ми се случат тепърва и че нищо не ми е забранено или отнето. Ако младостта ти дава право да се учиш, кой те спира да го правиш и след като остарееш?. Грешка – опит, грешка – опит и така. Вече много повече започнах да се радвам на младостта и на младите хора. Изключително ми е приятно да виждам млади хора, които гледат бистро и ведро, не са потънали в някаква болка и каша. Напротив, имат някаква цел, смисъл. Възползват се от времето си, а не го прекарват в депресии.

Силвия Лулчева с Васил Бинев и малката Елица в Йерусалим

Какъв е стилът ти на обличане?
Силвия Лулчева: Ако отвориш гардероба ми, ще помислиш, че няколко жени живеят вкъщи. Имам всичко – тесни и широки дрехи, рокли, поли и панталони. Нямам нищо, за което да кажа „това е моята дреха“. Може би якето, шаловете, бижутата са важна част от моя стил. Имам всякакви обувки – високи, ниски...

Колко чифта обувки имаш?
Силвия Лулчева: Много са, у нас живее една стоножка. Има някои, които обувам, за да си създам конкретно настроение и такива, които съм купувала за определена дреха. Чантите ми също са в сериозни количества.

Малки или големи чанти?
Силвия Лулчева: Всякакви.

Какви бижута обичаш да носиш?
Силвия Лулчева: Не се ограничавам до конкретен метал. Иначе ми е много приятно ако камъкът е камък, а не стъкло, защото носи съответната енергия. Много обичам бижуто да „бласти“, както казваше моята племенничка. Харесва ми, когато жената е съчетала дрехите и аксесоарите си. Дори често ми се случва като видя някоя жена на улицата, която се е съчетала добре, да й го кажа, и тя се чувства поласкана. На мен също са ми го казвали. Спомням си, че бях в Югославия няколко месеца след войната и Белград беше типичният град след война – разрушен, но много чист. Жените ходеха с високо вдигната глава. Може палтото или сакото им да е с едно-две лета назад от модните тенденции, но самочувствие не им липсва. Казах си „тези хора ще се оправят“ и няколко години по-късно като отидох отново видях, че съм била права.

Страдаш ли от шопингмания или й се наслаждаваш?

Силвия Лулчева: Напоследък се хващам в подобни моменти. Купувам неща не защото ми трябват, а защото продавачката е била прекалено настоятелна, били са изгодни и т.н. После се усещам и си казвам: „Замисли се, има гладуващи, бедстващи хора. Остави парите в дом за сирачета или в църквата“. Въобще имам такива шантави настроения. Като се прибера вкъщи гледам мрачно и започвам да търся място на покупката. Да оправдая, че е имала смисъл. Ако не успея, веднага се превръща в много практичен подарък, за някой, който наистина му се радва. Така, че гледам да няма излишни покупки.

Силвия Лулчева на 33 години, състарена за роля в тв сериал на ARTEЛюбими марки и дизайнери имаш ли?
Силвия Лулчева: Искам да подчертая българската марка „Maria Queen Maria“, създадена от две прекрасни момичета Мина Кайе и Мария Илиева. Те направиха една изключителна марка, която ми стана много любима. Друго, което много харесвам като цялостни дизайнерски решения, е  „L'altra Moda“ на Румяна Константинова. Първо, те могат да направят всичко, което пожелаеш, второ, платовете се поръчват по каталог. Можеш да го видиш и да го пипнеш. Много харесвам също марката „Капопера“. Имам много якета „Gaudi“ също така. С дънките ми е малко трудно, защото нямам класическа структура за дънки и имам голямо разнообразие от марки. Но с търсене всичко се намира на нашия пазар. Важното е момичетата и жените, които се обличат, да не подражават сляпо, а да намерят себе си. Това е въпрос на самочувствие.

Каква козметика използваш?
Силвия Лулчева: Стремя се да бъде органична, без парабени и без химикали. За щастие българската козметика ме изненадва много приятно напоследък. Имаме чудесна козметика, която се произвежда за Америка и много продукти на основата на розата. Аз съм категорична, че човек трябва да се доверява на билките и на съставките, характерни за тази географска ширина, в която живее. Ако един крем е много полезен за някакъв скандинавски тип кожа, той едва ли би задоволил моите нужди, тъй като съм по на Юг. Затова ми се иска козметиката да е наше родно производство, така съм сигурна, или поне са надявам, че продуктите са пресни. Харесвам също марката „Swiss Code “. Имам и козметичка, която се грижи за кожата на лицето ми.

Колко често я посещаваш?
Силвия Лулчева: Веднъж месечно.

А на фризьор и на маникюрист колко често ходиш?
Силвия Лулчева: Не съм засичала колко често, но винаги на Луна в Лъв или Дева. Това е важно за растежа на косата. Когато се подстригва тогава, расте здрава и силна. А за маникюра си се грижа сама. Педикюра съм поверила на едно момиче, които ми гарантира абсолютна чистота, защото съм малко страхлива. Не бих могла да преживея, ако получа гъбична инфекция. Имам чувството, че ще умра.

С какви козметични ритуали започва и завършва денят ти?
Силвия Лулчева: Много важно е да обръщаш внимание, както на лицето, така и на зъбките си. Редовно ги почиствам с вода за уста и конци. Ушите също. Използвам спрей, за да избегна клечките. Имам и едни пачове, които си слагам на очите. Почистване на лицето и тялото. Ако нямам време за скраб, ползвам една ексфолираща гъба за тяло.

Силвия Лулчева с малката Елица в кампанията на Avon срещу рака на гърдатаКой е любимият ти парфюм?
Силвия Лулчева: „Coco Chanel“. Много искам да му избягам, но другите не ги усещам.

Какво е отношението ти към пластичната хирургия?
Силвия Лулчева: Страхувам се. Не бих си направила операция, ако крайно не се налага. Ако някоя роля го изисква, може и да се замисля. Макар че, ако е за кино, винаги може да излъжем като друга актриса изиграе съответната сцена. Не знам, страх ме е. Освен това не съм виждала чак толкова сполучливи произведения, за да ми хареса. А нали, ние жените, като някоя приятелка си направи гърди и почваме да пипаме. Нито веднъж не ми се видя симпатично на пипане. Имам чувството, че ще издадат един звук „пийп-пийп“. Ако на някого това му доставя радост или самочувствие – ОК, но не е моето нещо.

Коя част от тялото си не харесваш дотолкова, че би коригирала?
Силвия Лулчева: Човешкото тяло е една великолепна самовъзстановяваща се система, стига да не й пречиш. Всичко може да се промени с хранене, физическа активност, билки, кремове, масажи и т.н.

След „голямото гладуване“ продължаваш ли да спазваш диети?
Силвия Лулчева: Стремя се да се храня разделно, но много специалисти се опитват да развенчаят митовете с този тип хранене. Важното е, че вече 3-4 години се храня разделно и се чувствам добре. Когато смесваш храните, много ензими се включват в преработката на храната и ти става по-тежко. Така ми е по-лекичко.

Кои храни присъстват най-често в менюто ти?
Силвия Лулчева: Много обичам млечните продукти, а те не са най-полезни. Но пък това, без което не мога, а  Слава Богу е полезно, са зеленчуците и плодовете.

А кои са най-големите ти хранителни изкушения?
Силвия Лулчева: Много обичам тестени и макаронени изделия, но има пълнозърнести варианти, така че не са толкова вредни.

А сладките неща не те ли изкушават?
Силвия Лулчева: Само, ако аз съм ги направила, при това гладът ми отминава, докато ги направя.

Как поддържаш форма? Някакъв спорт или фитнес?
Силвия Лулчева: Спазвам режим и вече не мога без него, защото тялото ми започва да се оплаква, ако не му дам дозата движение. Имам един йога комплекс, който мога да правя където и когато си поискам. Имам и един комплекс от тай чи гимнастика – китайския братовчед на йога. От известно време работя и с инструкторката Галя Толкингтън, която разработва за мен специална gym система, с която да коригира нещата, които не си харесвам. Тренираме около 4 пъти седмично по 45-50 минути.

Обичаш ли spa процедурите?   

Силвия Лулчева: Да, защото ми действат добре. Ние самите сме изградени от много вода и ни е добре, когато се върнем към водата. Въпросът е обаче да не се прекалява с тази минерална вода, защото уморява.

Силвия Лулчева с Васил Бинев и малката Елица на плажа в Тел Авив

Каква е цената на красотата?
Силвия Лулчева: Цената на живота. Тялото е апартамент на душата, който имаш в този земен живот. То е нещо тленно. Ако не му пречиш, може да изкара повече от 60-70 години.

Чухме гласа ти при стартирането на „Big Brother Family“. Как реши да се захванеш с това?
Силвия Лулчева: Просто изпълних една актьорска задача. Това е роля, аз не съм психологът. Поканиха ме и по никакъв начин не съжалявам, че няколко дни хората ще ме свързват с това, след което ще забравят. Така, както уж никой не гледа „Big Brother“, така всички го гледат. Аз лично съм направила своя избор дали искам и имам нужда да го гледам. Даже вече познавайки предварително хората, които са вътре, знам, че това не е моята територия. Този формат не ме вълнува, нямам нужда от воайорство. А това, което видях като кастинг – много жалко!

В кои постановки може да те гледаме в театъра?
Силвия Лулчева: „Осем жени“ и „Оливър!“ в Младежкия театър. „Сексуалните неврози на нашите родители“ в театър „Възраждане“. „Красиви тела“ в театър „Сълза и смях“.  

Снимки: Богданов&Мисирков, личен архив

16.04.2010/Интервю на Биляна Божилова           

61 коментарaДобави коментар »

Наси

От Наси24.09.2010, 22:06 ч.

Това се казва стил и да и се признае красота вътрешна и външна.Много е сладка и старшо ме кефи с този чуден глас.Да е жива и здрава.Здраве на цялото и семейство.

Виж всички коментари за "Тайните за красота на Силвия Лулчева".

Още от "Красиви съвети"

Тайните за красота на Лора Георгиева

Тайните за красота на Лора Георгиева

Лора Георгиева е сексапилната водеща на предаването „Така го правят жените“ по ББТ. Красивата журналистка заслепява с неподправен чар и изтънченост. Какви са тайните за красота на Лора Георгиева, какъв е нейният стил и как поддържа форма?

Тайните за красота на Венета Райкова

Тайните за красота на Венета Райкова

Венета Райкова от години поддържа имидж на скандална водеща, от 2005-а е любяща съпруга, а от 8 месеца - грижовна майка. Натоварена програма, в която трудно се печели време за себе си. Какви са тайните за красота на Венета Райкова? 

Специална външност, за най-специалния ден за жената

Специална външност, за най-специалния ден за жената

Кое може да е по-красиво по пролетен ден, когато слънцето грее, а първото нещо, което чувате сутринта е песента на птичка? Да е пролет и да е 8-ми март. Денят, в който трябва бъдете красива, да сияете и да се чуствате прекрасно.