Тайните за красота на Миролюба Бенатова

60 коментара1/5

Миролюба Бенатова е харизматична личност с различна красота. Прекалено умна и смела е, за да я възприемаш просто като красива. Миролюба Бенатова обезоръжава с поглед, стреля с думи и заслепява с усмивка.

Миролюба БенатоваМиролюба Бенатова е родена на 02.08.1975 г в София. Завършила е  „Социална педагогика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. От 1993 до 2000 г е криминален репортер в седмичника „168 часа“, а от септември 2000 г се впуска в руската рулетка на разследващите репортажи по bTV. Носител е на множество журналистически призове, сред които голямата награда „Черноризец Храбър“ за разследване в електронни медии за „Трафик на бъбреци“ през 2005 г.

Отразяването на СПИН-процеса в Либия носи на Миролюба Бенатова наградата за „Гражданска позиция“ през 2006 г. Списъкът с отличия е дълъг. Книгата й „Кристияна Вълчева: Осем години заложница на Кадафи“ се превръща в бестселър.
 
Миролюба Бенатова често се сблъсква с грозната действителност, но прави всичко възможно, за да се дистанцира от нея. Красива и истинска, тя е пълна противоположност на серийните убийци, наркодилърите с отрязани уши и жертвите на престъпления, които са главни герои в професионалния й живот. Дръзка и директна, Миролюба Бенатова достига до екстремни дълбочини в човешката душа, за да търси истината и скритото зад нея.

Разследващата журналистика подлага на непрекъснати изпитания красотата й, но работохолизмът я поддържа в топ форма. Ето как:
 

Какво е твоето определение за красота?
Миролюба Бенатова: Усмивка! Но онази, която образува бръчки около очите, а не е само тик, който води до любезно разширяване на устните.

Красотата – предимство или пречка в журналистическата кариера?
Миролюба Бенатова: Хубавото никога не пречи. Приятно е да разговаряш с личности, които излъчват стил и „носят” себе си така, че да подчертават достойнствата си, отклонявайки вниманието от недостатъците. Но това е само щрих и се отнася  по принцип за общуването с хора, не само в една или друга професия.

Коя жена е по-красива – влюбената или обичаната?
Миролюба Бенатова: Споделено влюбената жена си личи отдалеч.

Как се отразява репортерството на красотата?
Миролюба Бенатова: Когато се наложи да си съкратиш от съня, но резултатът си струва, сенките под очите избледняват бързо. Работата, в която влагаме страст не ни състарява. Отегчението убива излъчването.

Миролюба Бенатова

Красива ли е Либия?
Миролюба Бенатова: Има интересни, екзотични места, които не съм посетила в Либия. Бях там по друг повод и не ми остана време за туристически поглед. Съжалявам, че не отидох в пустинята.

Кои са най-красивите черти в характера ти?
Миролюба Бенатова: Трудно ми е да определя. Не знам дали околните приемат директността ми за „красива черта”, но аз много разчитам на искреността си. Импулсивна съм и това ми помага да не пропускам хубавите неща в живота от много мислене.

Стресът е неизменна част от журналистическата професия. Как релаксираш?

Миролюба Бенатова: Стрес има навсякъде. Аз не се оплаквам от натоварването в моята работа. За мен по-страшно е бездействието и то ме изморява истински. Обичам да почивам така, както работя – отдавам се на момента. Давам си сметка, че напоследък съм свила кръга от приятели, с които ми е приятно да споделям времето си. Понякога, когато съм в настроение, снимам с фотоапарат. Не съм много добра, но се опитвам да улавям разни интересни неща.

Страх ли те е от старостта?

Миролюба Бенатова: В някакъв смисъл – да.  Но не толкова от това, че „опаковката” ми ще се промени. Боя се да не изгубя любопитството си към света, да не престана да се изненадвам и да не обърна гръб на радостта от живота. Един познат скоро каза, че човек остарява, когато престане да бъде гъвкав. Това не се отнася само за способностите на тялото.

Миролюба БенатоваКакъв е стилът ти на обличане?
Миролюба Бенатова: Старая се да съм подходящо облечена – според случая. Не върви на планина да се качиш с токчета, въпреки че изживях един от най-романтичните си моменти в доста голям сняг с изключително неуместно „екипче”. Хубаво е да има кой да те тегли с шейна из преспите и да ти купи вълнена шапка с пискюли, когато трябва.

Кои са любимите ти модни марки и дизайнери?
Миролюба Бенатова: В гардероба ми е доста еклектично – пуловери на „Нинка”, рокля и костюми на „Макс Мара”, доста наситено присъствие на „Елизабет”, дънки без етикет, но наистина ми стоят добре. Май нямам любима марка.

Страдаш ли от шопинг мания?
Миролюба Бенатова: Признавам си, че когато пазарувам, рядко мога да се спра до едно. Истината е, че не винаги си купувам неща, които ми трябват. Но се стремя да не се „изхвърлям” в стойността.

Каква козметика използваш?
Миролюба Бенатова: Среден клас кремове за лице.

С какви козметични ритуали започва и завършва деня ти?
Миролюба Бенатова: Душ, крем за лице и околоочен контур, балсам за тяло.

Какъв грим предпочиташ?
Миролюба Бенатова: Пудра, спирала за мигли  и гланц за устни.

Кой е любимият ти парфюм?
Миролюба Бенатова: “Freedom” на Tommy Hilfiger. За съжаление, го спряха от производство. Обичам и “Light Blue” на D&G. Имам още десетина, но те не са част от мен  и не си струва да бъдат споменавани.

Каква козметика използваш?
Миролюба Бенатова: Среден клас кремове за лице.

С какви козметични ритуали започва и завършва деня ти?
Миролюба Бенатова: Душ, крем за лице и околоочен контур, балсам за тяло.


Миролюба Бенатова

Какво е отношението ти към пластичната хирургия?

Миролюба Бенатова: На този етап – само теоретично.

Коя част от тялото си би коригирала?

Миролюба Бенатова: Ако много ме „стегне шапката”, на първо време ще си подстрижа косата. Ако толкова много не се чувствам добре в кожата си и след този експеримент, явно бих коригирала всичко. Надявам се да не ми се налага по обективни причини да поправям тялото си.

Спазваш ли диети?
Миролюба Бенатова: Имам генерален проблем със задължителните неща и като знам, че трябва да ям под час – не ми се получава. Затова не се и опитвам. Известно време спазвах режима на Дюкан и съм много доволна. Но бързам да споделя, че смятам тази диета за подходяща само за хора, които не са зависими от храната. Тъй като няма строги ограничения за количествата и е разрешено да се изядат например не една, а две риби, това лесно може да подтикне към лакомия и да изиграе лоша шега след спирането на диетата.

Кои храни присъстват най-често в менюто ти?

Миролюба Бенатова: Риба, домати, мляко, ядки, шоколад.

Кои са най-големите ти хранителни изкушения?
Миролюба Бенатова: Обичам всички десерти, особено шоколадовите. И обожавам баница!

Как поддържаш фигурата си?

Миролюба Бенатова: Фигурата ми ме поддържа! Не спортувам. Ходя на масажи.

Миролюба Бенатова

Колко често ходиш на фризьор, маникюрист и козметик?
Миролюба Бенатова: Имам късмет, че косата ми е къдрава и всекидневната поддръжка не налага професионална намеса. Но винаги намирам време да опресня кичурите си. На маникюр ходя много често, защото не мога сама да се справя с ръцете си така, както трябва. А козметичните процедури в най-основни линии са толкова банална част от всекидневието ми, че дори не се замислям колко често ми се случват. Те са задължителни.

Обичаш ли да посещаваш spa центрове? Коя е любимата ти spa процедура?

Миролюба Бенатова: За съжаление, нямам време за spa и истинско отпускане в този смисъл, но при възможност никога не пропускам масаж и парна баня.

Външната красота прикрива ли недостатъците в характера?

Миролюба Бенатова: Не!

Красотата ще спаси ли света?
Миролюба Бенатова: „Светът” прави всичко възможно, за да унищожи красотата. Струва ми се, че ако изкуствените придатъци „по“ и „към“ нас намалеят, ще е по-лесно и на света и на нас в него.

Снимки: Личен архив

29.05.2009/Интервю на Биляна Божилова

60 коментарaДобави коментар »

ожг

От ожг02.10.2011, 00:24 ч.

На 11 септември 2001 г. Миролюба на висок глас и в екстаз повтаряше “ Е, сега им се е.а майката на американците”! Беше дяволски щастлива и засмяна от гледката на апокалипсиса в Ню Йорк! Сцената се развиваше в нюзрума на Би...

Виж всички коментари за "Тайните за красота на Миролюба Бенатова".

Още от "Красиви съвети"

Тайните за красота на Нина Никол

Тайните за красота на Нина Никол

Около Нина Никол винаги има мистерия, защото така й харесва. В медиите се пише какво ли не за нея и за отношенията й с културиста и шоумен Митьо Крика – в повечето случаи съчинения свободен стил. Какви са тайните за красота на Нина Никол?

Тайните за красота на Йоана

Тайните за красота на Йоана

Йоана е талантлива певица и актриса, грижовна майка и красива жена.  Какви са тайните за красота на Йоана, какъв е нейният стил и как поддържа форма?

Как да се справим с напуканите пети?

Как да се справим с напуканите пети?

През летните месеци напуканите пети са проблем, който предизвиква дискомфорт и не стои естетически на лятната визия. Вижте как да се справите с напуканите пети в домашни условия с помощта на нашите полезни съвети и рецепти за домашни ексфолианти.