Навици, които вредят на външния ни вид

0 коментара0/5

Знаем, че от гените ни силно зависи как остаряваме. Но те не са единственият фактор, тъй като навиците, които придобиваме през живота си също могат да окажат значително влияние върху процеса на стареене.

Навици, които вредят на външния ни вид
Навици, които вредят на външния ни вид © iStock

Поддържате висока температура на отоплението

Когато отоплявате помещението с климатик или печка, въздухът неизменно става много сух. Това се отразява на косата и кожата, които веднага започват да губят влага. За да предотвратите дехидратацията, регулирайте температурата – оптимални градуси са до 22-24. Това важи особено за спалното помещение.

 

Спите на една страна

Когато обичайната ви поза за сън е на една страна или по корем, лицето ви буквално потъва във възглавницата. Това провокира ранната поява на бръчки по бузите и брадичката. Ето защо, ако разглеждаме, коя поза за сън е най-щадяща към кожата и съхранява младостта и за по-дълго, то със сигурност това е спането по гръб.

Добави описание

 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Полезни съвети за добър сън >>>

 

Поставяте пудра на лицето си няколко пъти на ден

Най-лошото нещо, което можете да направите с вашата кожа  е да наслоявате пудра върху лицето и шията, когато забележите, че има мазен блясък. Проблемът не е в начина, по който изглежда лицето ви, а в това, че по този начин порите се запушват. Ето защо вместо пудра, за да премахнете неприятното лъщене винаги имайте под ръка матиращи кърпички.

 

Скубете веждите си непосредствено преди да се гримирате

Добави описание

Ако сте решили да  коригирате формата на веждите с пинсети, правете го вечер след като сте почистили и подсушили лицето си. По този начин ще намалите рискът от бактерии, които могат да се появят около веждите и да доведат до раздразнение, което след това трябва да се маскира с коректор.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Микроблейдинг – да изпишем веждите >>>

 

Прекалявате с количеството крем за лице

Дори и най-добрият крем може да навреди, ако го използвате твърде активно. Никога не поставяйте дебел слой от крема, тъй като голямото количество от продукта запечатва кожата отдолу и не и позволява да диша.

Добави описание

Това от своя страна може да доведе до отоци, тъмни кръгове под очите и нездравословен цвят на кожата. За това, ако ви се случи да нанесете повече от необходимото количество крем, незабавно го отстранете с помощта на кърпа.

 

Не спирате да пипате лицето си

Да се подпирате на бузата си, да чешете носа си са все неща, които правите несъзнателно. Щетите от това са двойни: постоянното разтягане на кожата от една страна води до появата на преждевременни бръчки. Ако това се случва и с мръсни ръце рискувате да създадете инфекция по кожата.

Добави описание

За да се отървете от този лош навик ви е необходим единствено твърд самоконтрол.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ: 9 правила за грижа за лицето >>>

 

Търкате често клепачите си

Заради този навик страдат миглите ви – те стават крехки и капят, също така наранявате кожата на клепачите, които почервеняват и очите изглеждат изморени. Вместо това, за да облекчите дразненето, използвайте следния метод – на всеки 20 минути фокусирайте погледа си напред за 20 секунди.

 

Държите всички уреди за коса на максимална температура

Добави описание

Когато косата е изложена на високи температури (независимо дали става въпрос за сешоар, маша или преса за коса), се създават малки мехурчета вътре косъма. Тези въздушни мехурчета правят косата суха и чуплива. За да избегнете този ефект, дръжте сешоара на разстояние 15 см от косата, използвайте продукти за термична защита и настройвате уредите на средна температура.

29.12.2016/ Боряна Харлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Навици, които вредят на външния ни вид".

Още от "Красиви съвети"

Посветете един  ден на красотата си!

Посветете един ден на красотата си!

Женската кожа, очи, крака, ръце, нокти, коса заслужават да бъдат поглезени поне веднъж в годината.

Време за промяна

Време за промяна

Всеки от нас в определен период от живота си има нужда от драстична промяна. Обикновено нуждата за тази промяна е породена пък от друго събитие, случило се в живота ни с или без наше желание.

Тайните за красота на Ива Екимова

Тайните за красота на Ива Екимова

Ива Екимова е най-усмихнатата красива жена, която познавам. Светска дама, PR специалист, вдовицата на Дими от „Сленг“, момиче на късмета от „Невада“, тв водеща, Ива Екимова преодолява житейските изпитания с усмивка, стил и красота.