Красотата на лицето в часове

0 коментара0/5

Какво ли не бихме дали за красива и свежа кожа на лицето. Но освен ежедневните грижи, почистващите процедури и специалните терапии, на които се подлагаме има нещо много важно, което малко от нас знаят за кожата на лицето, а именно през кои часове на денонощието какво се случва с кожата ни.

Красотата на лицето  в часове
 © Сн.: iStock.com

Знаете ли тези малки тайни и съвети, които се препоръчват в отделните часове от деня, с които лесно може да запазите здравия  и свеж вид на лицето.

  • В ранните часове на утринта – между 5 и 7 целият организъм се готви за новия ден.

Това става независимо от това какво правите в момента: спите дълбок сън, сладко се протягате, отваряте очи или обратното мечтаете да заспите дълбок сън, прибирайки се вкъщи на разсъмване. Биологичният часовник работи точно. В организма се отделят хормони, мобилизиращи неговите функции.
Благоприятни за кожата ви в тези часове са водните процедури и по-специално обливането с контрастен душ, което ви гарантира сияйна кожа през целия ден. През тези два най-ранни часове от сутринта кожата трябва да се почисти от продуктите, с които сте я подхранили през нощта.

  • Между 7,00 - 8,00 сутринта обикновено е времето, в което повечето от нас се пробуждат мързеливо и последното нещо, за което се досещат са рисковете за кожата.

Тогава кръвообращението в подкожните съдове се засилва, а в клетките се повишава съдържанието на активни вещества. Висока е вероятността от всякакви алергични реакции. В това време клетките активно събират вода и каквито и да е експерименти с нови козметични средства крият риск.
Имайте предвид и най-важното: препоръчва се да се става преди 7 или след 8 часа. В противен случай често се появяват неприятни отоци на лицето.

  • От 8 до 10 са часовете, в които активно се занимаваме с подготовката на външния си вид, за да посрещнем ангажиментите от деня в най-добра форма.

Тук трябва да знаем няколко основни правила, но най-важното от тях – забравете цигарите. Цигара, изпушена с чаша сутрешно кафе, носи много повече вреда, отколкото през което и да е друго време на денонощието. В тези часове не се препоръчва да се посещават бани, сауни или солариуми - натоварването на съдовете и така е твърде високо.

  • Във времето между 10 и 12 се активизира дейността на мастните жлези и кожата започва да блести.

Използвайте подходяща грижа за кожата всеки ден, като крем-гела с изглаждащ ефект Idealia на Vichy.

Vichy Idealia крем-гел

Vichy Idealia крем-гел е разработен специално засмесена до мазна кожа, съчетава най-доброто от природата и науката, за да държи под контрол омазняването през целия ден. Тайната му се крие в две експертни съставки: комбуча (екстракт от ферментирал черен чай) и Aquakeep (специален полимер). Първата има изглаждащи и противовъзпалителни качества, а втората, която може да абсорбира 100 пъти собственото си тегло във вода, действа като резервоар за свежест. В него се крие голямата тайна на крем-гела Idealia: той трансформира текстурата в сорбе-гел, който оставя невероятен кадифен и матов завършек върху кожата.

Тайната на сияйната кожа е разкрита!

ВИЖТЕ СЪЩО:

Тайната на сияйната кожа е разкрита!>>>

 

 

  • Ако ежедневието ви изисква важни срещи или събития в следобедните часове между 13 и 15, то знайте, че по правило в това време кожата на лицето ви няма добър вид.

Кръвното налягане спада, нарушава се лимфодренажа. Лицето изглежда уморено, а бръчките - много по - забележими. Ако имате възможност да излезете поне за кратко на чист въздух – направете го, ако пък не – просто се отпуснете в офиса за малко, мислейки за нещо приятно.

  • Часовете между 15,00 - 17,00 часа също не са от най-благоприятните за кожата ви.

Тогава тя спира да приема козметични средства. Знайте, че какъвто и продукт да сложите в това време ефектът ще бъде почти никакъв.

  • Затова пък в часовете между 17 и 22 часа може да правите всичко полезно за кожата си.

Това е времето, в което започва период на възстановяване. Идеално да се избавите от дневното натоварване и стреса. Ефекта от козметичните процедури в тези часове е максимален.
Благоприятно е да се направи почистване, маска, самомасаж или гимнастика - всички процедури дават блестящ резултат. Ако времето не е толкова много, съкратете програмата за красота до минимум - добре почистете кожата, освежете я с тоник и нанесете хранителен крем.

  • Внимание - 22 часа!Критичен час, когато е необходимо до забравим за съществуването на съдържанието на хладилника и да престанем да ядем.

По мнението на хронобиолозите всяка, изядена след 22,00 часа храна непременно дава да се разбере за нея. След късни нощни закуски се появява лош цвят на лицето, възпаления на кожата, пъпки. В това време организмът вече се готви за сън, намалява се дейността на жлезите, отделящи ферментите, преработващи храната, тонуса на стомаха спада. Затова храната трудно се преработва, организмът се натрупва с токсини, което се отразява не само върху вида и състоянието на кожата, но и върху Вашето самочувствие. За да неутрализираме токсините специалистите препоръчват да се изпива чаша топло мляко, кефир или билков чай.

Красотата на лицето ни в часове

И накрая не забравяйте! Ако искате да имате здрава и блестяща кожа – спете достатъчно. Дори народната мъдрост гласи: "Един час до полунощ е равен на два часа след това!". По мнение на хронобиолозите нашите баби са абсолютно прави. До 24,00 часа върви най-активното делене и възстановяване на клетките на епидермиса. Ако Вие спите през това време, кожата почива и набира сили.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Красотата на лицето в часове".

Още от "Красиви съвети"

Празничен маникюр в домашни условия

Празничен маникюр в домашни условия

Празниците са времето, когато може да обърнете внимание на себе си и да се отдадете на типична женска суета. Предлагаме ви да спестите малко пари, като си направите празничен маникюр в домашни условия.

Как се подмладяват звездите?

Как се подмладяват звездите?

Звездите се подмладяват с различни иновативни и безобразно скъпи методи, но и не пропускат да полагат грижи за себе си в домашни условия. Как поддържат младостта си Деми Мур, Никол Кидман, Дженифър Анистън, Салма Хайек и Хали Бери?

Враговете на красотата

Враговете на красотата

Кои са най-големите врагове на красотата? Тютюнът, алкохолът, прекомерното излагане на слънце, замърсената природна среда, стресът и навици като нощен начин на живот или неправилен грим са основните врагове на красотата.