Красиви съвети за перфектното селфи

0 коментара0/5

Ако и вие сте завладени от селфи манията, то със сигурност искате да изглеждате максимално добре на всяка снимка. Вижте някои полезни съвети как да си направите перфектното селфи.

Красиви съвети за перфектното селфи
 © istockphoto.com/ Pinterest

Красиви съвети за гримиране

Очите са прозорец към душата, а веждите са рамката на този прозорец. Затова, за да изглеждат перфектно очите ви, а и вие като цяло, погрижете се за веждите. Подчертайте ги леко с молив за вежди, ако са по-светли и не забравяйте, че по-плътните (но не и твърде дебелите) вежди са по-красиви от прекалено изтънените.

Не забравяйте Т-зоната на лицето. Там кожата отделя повече себум и често това прави лицето мазно. А на снимки в близък план си личи още повече. Затова, ако сте без грим, попийте с хартиена салфетка Т-зоната, за да отстраните излишния себум. Ако пък сте с грим, сложете малко пудра.

Скрийте тъмните кръгове с помощта на коректор или друг продукт за тази цел. Тъмните кръгове състаряват и придават уморен вид на лицето. Това личи особено много на селфи снимките, тъй като те най-често се правят в близък план.

Заложете на червило с наситен цвят. Подчертаните устни са по-важни за идеалното селфи от подчертаните очи, които са изразително с или без грим

Перфектното селфи се свежда до това човек да знае предимствата и недостатъците на лицето си. Да подчертае едните, да прикрие максимално другите. Друг важен аспект на добре направената селфи снимка е светлината. На естествена светлина е много по-лесно да си направите добро селфи, отколкто на изкуствена. И третият ключов аспект за перфектното селфи е позирането. Събрахме за вас полезни съвети за добро селфи.

Вижте също:

Селфи е думата на 2013-та според Оксфордския речник>>>

селфи

Красиви съвети за позиране за селфи

Винаги заставайте леко под ъгъл, когато си правите селфи - това важи както за раменете, така и за главата. По този начин се създава дълбочина и разчупеност в кадъра.

Експериментирайте със светлината. Ако не сте сигурни как ще изглеждате по-добре на селфи, просто включете камерата на телефона и застанете до най-близкия прозорец. Вижте как изглежда фона, как светлината пада върху лицето ви. След това се завъртете на 90 градуса и отново вижте. И така, докато откриете перфектната светлина за селфи.

Любопитно: Най-добрата светлина се появява в т.нат. "магически час". Магическият час всъщност са два часа - един час след изгрев слънце и 1 час преди залез слънце

Не се страхувайте да правите физиономии. Перфектното селфи не означава, че трябва да позирате като статуя или винаги да изглеждате като от корица на списание. Затова експериментирайте със забавни изражения, за да превърнете селфито в уникално.

селфи, правило на третинитеЗа да създадете ефектно селфи, снимайте се леко под ъгъл. Не е нужно лицето ви да заема целия кадър и да е точно в центъра. Опитайте лицето ви да попада в горния ляв или горния десен ъгъл на кадъра, нека да се вижда част от обстановката.

Ако се притеснявате от двойната брадичка, задължително позирайте за селфи с леко издължен напред врат. Така акцентът ще падне върху шията, брадичката и челюстта ви.

Важно: Не подценявайте фона на селфи снимката. Преценете дали това, което се вижда зад вас, ще е ефект или дефект

Направете си селфи с две ръце и нека това се вижда. Ръцете помагат да се "рамкира" кадъра и го правят по-разчупен и по-интересен.

19.08.2016/ Радослава МИхайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Красиви съвети за перфектното селфи".

Още от "Красиви съвети"

Тайните за красота на Рени

Тайните за красота на Рени

Рени е най-чаровната и най-усмихнатата попфолк певица в България. Зеленооката дива съчетава многобройните си професионални ангажименти с грижите за тримата мъже в живота си. Какви са тайните за красота на Рени?

Тайните за красота на Миролюба Бенатова

Тайните за красота на Миролюба Бенатова

Миролюба Бенатова е харизматична личност с различна красота. Прекалено умна и смела е, за да я възприемаш просто като красива. Миролюба Бенатова обезоръжава с поглед, стреля с думи и заслепява с усмивка.

Тайните за красота на Йоана

Тайните за красота на Йоана

Йоана е талантлива певица и актриса, грижовна майка и красива жена.  Какви са тайните за красота на Йоана, какъв е нейният стил и как поддържа форма?