Красиви съвети за жени над 50

0 коментара0/5

Естествената красота е неподвластна на времето. Тя идва отвътре. И все пак е добре малко да подпомогнем вътрешната си красота, за да се вижда тя и отвън. Събрахме за вас някои полезни красиви съвети за жени над 50.

Красиви съвети за жени над 50
Красиви съвети за жени над 50 © istockphoto.com

Следващите редове са посветени на естествената красота и начините да я поддържаме без скъпи и инвазивни процедури и операции. Всяка жена е красива, ако се чувства така. А за това понякога са нужни някои хитринки.

Често най-лесният начин да познаем нечия възраст е кожата. Тя е изложена постоянно на вредящите фактори на средата (слънце, прах) и е много уязвима към тях. Към факторите на средата трябва да прибавим начина на живот – хранене и вредни навици, както и последиците от това. Разбира се не на последно място са и естествените процеси на тялото – с годините тялото ни произвежда по-бавно клетки, следователно кожата се регенерира по-бавно. С напредването на възрастта тя става по-суха, по-тънка и по-малко еластична. Косата също става по-суха и изискваща повече грижи.

Всичко това създава много предизвикателства пред жените. Вижте някои полезни съвети за жени, прехвърлили 50-те.

  • Не слагайте тежък грим

Очите никога не остаряват. Затова ви препоръчваме да ги подчертаете по дискретен начин. Избирайте матови сенки в телесни цветове. Забравете за тежкия грим, избягвайте опушените очи и очната линия. Малко бежови сенки леко нанесена спирала ще направят чудеса.

  • Използвайте хидратиращ крем, подходящ за възрастта ви

Малко преди и след настъпване на менопаузата кожата ни (а и не само разбира се) изисква специални грижи. Затова ви съветваме да изберете подходящ хидратиращ крем, съобразен както с типа кожа, така и с възрастта ви.

Вижте също: Съвети при избор на дневен крем >>>

Замислете се също така дали да не използвате серуми и ампули, които хидратират кожата в дълбочина.

Важно: С напредването на годините ви препоръчваме да избирате дневни кремове с по-висок SPF (слънцезащитен) фактор. За след 45-50 години, факторът трябва да е 50

Красиви съвети за жени над 50

Избягвайте червила с много блясък и гланцове

Подобно правило като при грима. Залагайте на червила, които подчертават устните, но не привличат излишно вниманието. Особено подходящи са матовите червила. Добре е да избягвате червилата с твърде много блясък, както и гланцовете за устни.

Вижте също:

Тайни за красота от нашите баби >>>

Прикрийте дискретно тъмните кръгове

С възрастта тъмните кръгове и торбичките под очите стават все по-забележими. Те придават уморен вид и състаряват. Затова е добре да им обръщате специално внимание. Най-лесният вариант е да се сбобиете с качествен коректор с лека текстура. Нанасяйте го в комбинация с фон дьо тен.

Вижте също:

Как да скрием тъмните кръгове под очите >>>

Избягвайте тъмните цветове в косата

Ако досега сте били в лагера на брюнетките, след 50 ще трябва да го напуснете. Черният цвят на косата състарява, затова е добре постепенно да преминете към по-светли тонове.

Подчертайте веждите, но не прекалено

С напредването на годините веждите ви имат нужда от повече грижа от обикновено. С времето е възможно освен да се появят бели косъмчета, самите вежди да оредеят. Това е лесно поправимо с молив за вежди. Използвайте цвят, максимално близък до естествения ви или по-светъл. Никога по-тъмен, защото създава твърде голям контраст и изглежда неестествено.

01.06.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Красиви съвети за жени над 50".

Още от "Красиви съвети"

Да изглеждаме по-слаби

Да изглеждаме по-слаби

Забелязвали ли сте как някои жени с не особено слаби фигури намират винаги подходящите дрехи, които ги правят много по-елегантни и скриват поне по 5 килограма? Въпрос на вкус или на знание?

Красотата на лошото момиче

Красотата на лошото момиче

Все още не сте готова да изоставите вредните навици? Използвайте гида на ELLE, за да се справите с тях.

Красота на плажа

Красота на плажа

Красотата изисква повишено внимание, дори когато сте се отдали на блажена почивка на плажа. Ако се погрижите добре за своята красота, лесно ще се превърнете в кралицата на плажа.