Как Луната влияе на красотата?

0 коментара0/5

Въпреки, че няма научни доказателства, че Луната оказва влияние върху красотата на човек, има хора, които вярват, че определени нейни фази са по-подходящи за дадени козметични процедури. Вижте как Луната влияе на красотата.

Как Луната влияе на красотата?

Фази на Луната и различните процедури

Според някои хора фазите на Луната оказват влияние върху растежа на косата, стилизирането на прическата, абсорбиращата способност на кожата и болката при епилация. Въпреки, че всичко от изброеното не е доказано, решихме да видим как Луната се отразява на външния ни вид.

Казват, че ако си подстрижеш косата между новолуние и пълнолуние, тогава тя ще расте по-бързо след подстригване. Ако не обичате да скъсявате косата си и я предпочитате дълга, най-добре изберете денят преди самото пълнолуние или денят след новолуние за посещение при фризьора. Пълнолунието пък е идеално, ако се подстригвате късо – прическа пикси или каре, защото тогава косата расте по-бавно и следователно ще запазите форма на косата по-дълго време.

Боядисването пък трябва да става на новолуние или пълнолуние, защото тогава косата запазва по-дълго цвета и изглежда по-бляскава. Маски на косата може да си правите по време на пълнолуние – тогава продуктите имат най-силен ефект.

Добави описание

Според някои фазите на Луната се отразяват и върху кожата. Например, смята се, че при пълнолуние порите се разширяват, денят след него е добър момент за почистване и пилинг. На самото пълнолуние не е препоръчително да се правят козметични процедури, тъй като кожата е по-склонна към зачервяване. 

Намаляващата Луна е добро време за почистване на кожата от мъртви клетки, а нарастващата – за масажи с етерични масла, защото кожата абсорбира минералите по-лесно. Епилацията и оформянето на вежди е препоръчително да се вършат на новолуние, защото тогава прагът на болка е по-нисък и кожата е по-малко чувствителна.

Добави описание

Луната, зодиите и ефектът им върху косата

Някои вярват, че „гостуването“ на Луната в даден зодиакален дом, също има ефект върху външния ни вид и тялото. Например, ако Луната е във Водолей, цветът на косата трае по-дълго. Ако е в Близнаци, тогава косъмът е по-здрав и изглежда по-лъскав. Когато Луната е в Дева, Стрелец или Овен, тогава не трябва да стоите дълго с боя, защото цветът става много наситен.

Луна в Скорпион е подходящ момент за по-драстични промени в цвета и формата на косата. А когато е в Близнаци или Везни, може да опитате да си направите кичури или омбре. Когато Луната е в Лъв, тогава прическата става по-обемна, защото косъмът е по-дебел. Направете си къдрици, когато Луната е в Дева, защото тогава прическата е най-издръжлива. Никога не се подстригвайте, когато Луната е в Риби – няма да сте доволни от крайния резултат.

Добави описание

Ако обаче не сте от хората, които вярват в силата на Луната върху външния ни вид, тогава можете всеки ден да променяте прическата според вкуса си.

23.01.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как Луната влияе на красотата?".

Още от "Красиви съвети"

Кейт Бланшет разкри тайната на красивата си кожа

Кейт Бланшет разкри тайната на красивата си кожа

Кейт Бланшет е известна не само с безупречния си стил, но и с кристално чистата си, изключително гладка кожа.

Тайните за красота на Гери Дончева

Тайните за красота на Гери Дончева

Гери Дончева е професионален модел, актриса, телевизионна водеща и собственичка на хотел. Красавицата успешно съчетава многобройните си ангажименти. А какви са тайните за красота и модните предпочитания на Гери Дончева и как поддържа форма?

Тайните за красота на Камелия Тодорова

Тайните за красота на Камелия Тодорова

Камелия Тодорова е изискана, интересна и красива жена. Най-популярната българска джаз певица има силно чувство за естетика и уникален стил. Камелия Тодорова и нейните тайни за красота.