Как да направим зъбите по-бели?

0 коментара0/5

Белите зъби са от изключително значение за сияйната усмивка – най-добрият „аксесоар“ на всяка жена. Ако сте от многото, които се оплакват от потъмняване на зъбите и петна по тях, вижте как да направите зъбите по-бели, без да ходите до зъболекаря.

Как да направим зъбите по-бели?

Правилното миене на зъбите, редовните профилактични прегледи при зъболекаря и премахването на натрупания зъбен камък са от основно значение, за да се радвате на сияйна усмивка. Има обаче и други начини, които могат да ви помогнат да поддържате зъбите бели, като в същото време внимавате да не навредите на емайла.

Много хора са запознати с „рецептата“ за по-бели зъби със сода бикарбонат – веднъж седмично добавяте съставката в пастата си за зъби и търкате с пръст. Това обаче е малко опасен метод, тъй като силно абразивната основа на получената смес може да се отрази зле на емайла и на венците.

Опитайте с резен лимон – заради киселинността си, той също се слави с избелващото си действие. Но по същата причина не бива да прекалявате с процедурите – профилактиката веднъж седмично е достатъчна.

Добави описание

За да направите зъбите по-бели, трябва да изключите някои продукти от менюто си за сметка на други. Намалете кафето, забравете временно за газираните напитки и оставете цигарите – и трите са известни с това, че оставят тъмни жълтеникави петна по зъбите.

Яжте повече ананас. Плодът съдържа бромелин, който разлага протеините от зъбната плака. Морковите пък са богати на витамин А, който е полезен за зъбния емайл. Освен това консумацията им води до повишено слюноотделяне, което също има избелваща функция.

За да избегнете натрупването на зъбна плака, след хранене си жабурете устата с вода за около 30 секунди.

Усмивка за милиони>>>

Марулите, спанакът и броколите също помагат за избелването на зъбите. Минералите в състава им създават защитен слой върху зъбите, като по този начин предпазват от натрупване на зъбна плака. С избелващ ефект са още ябълките, ягодите, крушите и целината.

Друг метод за избелване на зъбите в домашни условия е жабуренето с 3-процентов разтвор на  кислородна вода, който в никакъв случай НЕ ТРЯБВА да гълтате.

Ако сте решили да попитате зъболекаря си за това как да направите усмивката си по-бяла, то той най-вероятно ще ви предложи да ви се изработи силиконова шина, в която има избелващ гел. Шината се слага за кратко през деня или най-добре вечер, докато спите.

Хитър трик: за да направите зъбите да изглеждат по-бели, заложете на по-тъмно червило. Нюансите на оранжевото и кафявото, както и светлочервеното придават жълтеникав отенък.

Избелване на зъбите - съветите на д-р Мариана Мирчева>>>

16.04.2014/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да направим зъбите по-бели?".

Още от "Красиви съвети"

Тази зима пак съм хубава

Тази зима пак съм хубава

Красотата е огромно предизвикателство през зимата. Твърде много външна агресия се стоварва върху нея – студ, сняг, вятър, слънце, парно отопление. Не се поддавайте на зимната летаргия, а пазете хубостта си!

Тайните за красота на Жана Танева

Тайните за красота на Жана Танева

Жана Танева е очарователната водеща в сутрешния блок „Бодилник“ по TV7, която всички познаваме като „адреналинката Жана“. Какви са тайните за красота на Жана Танева, какъв е нейният стил и как поддържа форма?

Посветете един  ден на красотата си!

Посветете един ден на красотата си!

Женската кожа, очи, крака, ръце, нокти, коса заслужават да бъдат поглезени поне веднъж в годината.