Булка през зимата - грим съвети

0 коментара0/5

Зимата безспорно е най-непопулярният сезон за сватби, но има не малко двойки, които решават тогава да отпразнуват любовта си. Зимната сватба обаче също крие много предизвикателства за булките. Съвети за грим за булки през зимата

Булка през зимата - грим съвети
 © istockphoto.com

Кожата има нужда от специално хидратиране през зимата, за да е траен гримът ви и за да изглежда кожата ви добре на снимките, особено тези, правени навън. Вижте някои важни правила, които трябва да следвате, ако ще бъдете булка през зимата.

Хидратирайте - отвън и отвътре

Хидратирането е най-важното действие за кожата във всеки сезон. През зимата е от особено значение, защото вятърът и ниските температури изсушават кожата. Поне месец-месец и половина преди сватбата започнете интензивно да хидратирате кожата на лицето и шията. Защо толкова рано? За да можете да видите как продуктът се отразява на кожата ви и при нужд да го смените. 

Не забравяйте хидратирането отвътре - пийте много вода, за да е кожата свежа и здрава.

Няколко дни преди сватбата: Откажете се от продуктите със слънцезащитен фактор

Продуктите със слънцезащитен фактор обикновено са малко по-мазни. Използването им, особено в деня на сватбата, ще направи грима ви по-нетраен. Гримьорите имат един израз, че "Продуктите със SPF "изяждат"грима. Силно непрепоръчителни са, особено за жени с мазна кожа. Използването на продукти със слънцезащитен фактор в деня на сватбата също така може да се отрази на начина, по който излизате на снимки и кожата ви да изглежда по-бледа от нормалното.

Основата за грима

Уверете се, че вашият гримьор използва основа за грим, която хидратира. Това е идеалната основа за фон дьо тена, пудрата и фиксатора за грим. Ако основата не е хидратираща, това може да доведе до кожа, която стои на "люспи" и неравно изглеждащ тон на лицето. 

Важно: През зимата е добре да се избягват течен фон дьо тен. Препоръчителни са тези с кремообразна текстура

Водоустойчив грим

Водоустойчивият грим е силно препоръчителен за зимните булки. Освен че ще е устойчив на сълзите, които ще пролеете, водоустойчивият грим е вашият най-добър приятел, ако сватбената фотосесия е на открито. Ниските температури и студеният вятър могат да развалят обикновения грим. Затова имате нужда от по-устойчиво решение.

булка

Опушен грим

Опушеният грим е чудесен избор за зимна сватба, защото поставя акцент върху очите, а и е подходящ избор за сезона. Добре е опушеният грим да е направен с прахообразни сенки, напръскани с фиксатор за грим за завършек. Течните сенки не са препоръчителни.

Какво е фиксатор за грим и защо ни е нужен? >>>

Червилото - цветен акцент

Ако пък не харесвате опушения грим, то заложете на червило в ярък цвят, за да има визята ви открояващ се цветен акцент, особено за фотосесията. За да е дълготрайно и идеално изглеждащо червилото, нанесете основа. Ако нямате основа за червило, и фон дьо тен върши работа. След това очертайте устните с молив и нанесете един слой червило. С помощта на хартиена салфетка махнете излишното червило, като я притиснете между устните си. След това нанесете втори пласт червило и завършете с гланц. 

Идея: Чудесен и ефектен вариант за зимна сватба са матовите червило, които придават щипка драматичност на визията

07.12.2016/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Булка през зимата - грим съвети".

Още от "Красиви съвети"

Гримьорът Слав: Перфектният грим изразява самите нас!

Гримьорът Слав: Перфектният грим изразява самите нас!

Слав е сред най-популярните гримьори в България с богат опит и множество ангажименти. Гримьорът Слав за актуалния, звездния, сватбения, празничния, ежедневния и съвършения грим в ексклузивно интервю за Rozali.com.

Тайните за красота на Зорница София

Тайните за красота на Зорница София

Зорница София е режисьор, продуцент, сценарист, художник, въобще човек на изкуството в много измерения. Красива, остроумна и талантлива, Зорница София е жена, която предизвиква респект и възхищение.