5 козметични продукта, задължителни за зимата

0 коментара0/5

В студените месеци се налага да полагате повече грижи за кожата и косата, защото са изложени на екстремни условия. Вижте 5 козметични продукта, които задължително трябва да включите в козметичния си несесер през зимата.

5 козметични продукта, задължителни за зимата
5 козметични продукта, задължителни за зимата © istockphotos

Ексфолиант за тяло

През зимните месеци кожата става по-суха и груба на допир, затова се налага да вземете мерки. Трябва ви продукт, който да я подхрани с витамини, да я направи по-еластична и да отстрани мъртвите клетки. Идеален за целта е ексфолиантът за тяло. Ако нямате под ръка, може да си направите набързо сами в домашни условия. Обърнете специално внимание на зоните около лактите, колената и петите.

Съвет: Друг полезен козметичен продукт за вашето тяло през зимата е хидратиращият лосион.

Олио за коса

Зимата е един от най-стресиращите сезони за вашата коса, защото тя е изложена на постоянен тормоз - навън от вятъра и ниските температури, вкъщи пък от сешоара и по-сухия въздух. Понякога пък материите на дрехите я правят хвърчаща и по-груба на допир. За да възвърнете здравината и блясъка й, е хубаво да я обработвате с олио за коса. То ще я подхрани, подсили и ще я направи по-лъскава. Важно е обаче, когато слагате от него, да пазите корените и да я разресвате само в краищата, иначе може да омазните косата. Съветваме ви да изберете олио за коса с кератин или арганово масло.

Съвет: Друг полезен козметичен продукт за коса през зимата е витаминозната маска.

Добави описание

Крем за ръце

Дори да носите ръкавици, се случва многократно през деня да излагате ръцете си на ниските зимни температури. В резултат на това кожата става груба, напукана, по-бледа, а това не е впечатлението, което искате да оставите, когато се здрависвате с някого. Затова ви трябва крем за ръце, с помощта на който ще я направите отново еластична и нежна, освен това ще подхраните кутикулите.

Съвет: Друг козметичен продукт за ръцете, който може да ви е полезен през зимата, е подхранващият лак за нокти - за да ги предпазите от счупвания.

Добави описание

Крем за лице

Ясно е, че кремът за лице е актуален през всеки сезон, но метеорологичните условия през зимата налагат избора на по-специален вид. Търсете ежеднвен крем за лице, който да хидратира кожата, да съдържа витамини и минерали и задължително да има слънцезащитен фактор. През зимните месеци слънцето е коварно и лесно може да изгорите, без дори да усетите.

Съвет: Друг козметичен продукт, който може да замести класическият ежедневен крем за лице, е крем от BB или CC серията.

Добави описание

Балсам за устни

За финал обръщаме внимание на устните, които през зимата, често са напукани и бледи. Понякога раните могат да станат дори болезнени, а лечението им минава бавно. Предотвратете този проблем, като ползвате балсам за устни. За разлика от червилото, тук не се нуждаете от допълнително време и специално огледало за нанасяне, а ефектът е моментален. Освен това избягвайте матиращите червила, защото те също могат да изсушат кожата на устните.

Съвет: Може да замените балсама за устни с червило, което съдържа минерали и подхранва.

20.11.2015/ Христина Спасова

Още от "Красиви съвети"

Красиви съвети от Джулия Робъртс

Красиви съвети от Джулия Робъртс

Джулия Робъртс ще остане завинаги в Холивуд с прозвището „Хубава жена“ не само заради ролята й в едноименния филм, но и заради чаровното излъчване и усмивката й. Вижте красиви съвети от Джулия Робъртс.

Пътуване за красота и младост

Пътуване за красота и младост

Пътуването е решаващ фактор за физическата и духовната красота. Чувството на удовлетвореност от пътуването влияе върху емоционалното равновесие и образува антиоксиданти, които забавят стареенето на организма.

Тайните за красота на Вяра Атова

Тайните за красота на Вяра Атова

Вяра Атова с псевдоним ЕйВи (AV) изгря на звездния небосклон като ТВ водеща и  се наложи като успешна изпълнителка. Какви са тайните за красота на Вяра Атова, какъв е нейният стил и как поддържа форма?