4 ритуала преди лягане за младост и красота

0 коментара0/5

Какви грижи полагаме за кожата и косата преди лягане са от особено значение за здравия им и красив вид. Вижте 4 ритуала преди лягане за младост и красота.

4 ритуала преди лягане за младост и красота
 © istockphoto.com

Почистете грима...изцяло

Почистването на лицето е най-важната стъпка както вечер, преди лягане, така и сутрин. Въпреки това вечерната грижа за лицето е доста по-важна и включва много повече стъпки. 

За да дадете възможност на кожата да диша, трябва да отстраните остатъците от грим, мъртвите кожни клетки и прах от деня. Стъпките и продуктите зависят от типа кожа, но най-важни са тоалетното мляко, измивната пяна и тоника за лице.

Вижте също:

Правила и съвети при свалянето на грима >>>

Не пропускайте да почистите линията около косата, тъй като там често остава много от грима.

Много от дерматолозите съветват нежно да подсушите кожата с хавлиена кърпа. Не забравяйте да имате отделна хавлиена кърпа само за лицето си. Подсушаването трябва да става с нежни потупвания, а не с интензивни разтърквания. Подсушаването помага за подобряване на кръвообращението и отстраняване на последните следи от грим, прах и мъртви клетки.

почистване на лице

Нанесете крем на лицето

Нощният крем е въпрос на личен избор, но дерматолозите препоръчват след 27-30-тата година дамите да нанасят всяка вечер нощен крем за своя тип кожа. Препоръчително е кремът да се нанесе поне половин час преди лягане, за да има възможност да попие, а не да остане по възглавницата.

Вижте също:

Защо е важно да използваме нощен крем за лице? >>>

Не забравяйте ръцете и стъпалата

Ръцете също имат нужда от дълбока хидратация. Затова не забравяйте да нанасяте крем за ръце всяка вечер преди лягане. За да не забравяте, дръжте крема на нощното си шкафче. Ако кожата ви е прекалено суха, нанасяйте крема, а след това слагайте специални памучни ръкавици. Подобни можете да откриете във всяка дрогерия.

Грижата за стъпалата също е от огромно значение. Особено през месеците, в които стъпалата са на показ. Важен вечерен ритуал е нанасянето на специален крем за стъпала, за да са меки и гладки петите.

Вижте също:

Как да се справим с напуканите пети? >>>

Веднъж седмично или на десетина дни веднъж ви съветваме да използвате ексфолиант, за да е още по-мека и гладка кожата.

крем за ръце и пети, грижа за ръцете

Спете на калъфка от коприна или сатен

Калъфката за възглавница от коприна или сатен е най-щадящата за косата. Нишките на обикновените памучни калъфки могат да увредят косата, защото не са толкова нежни колкото тези на копринените / сатенените калъфки. Този тип калъфки са особено препоръчителни, ако имате тънка или лесно заплитаща се коса.

Вижте също:

4 продукта, за чиято полза върху красотата не сте подозирали >>>

Също така за дамите с дълги коси е препоръчително косата да е прибрана. Идеалната "прическа" за сън е свободната плитка или вързаната на не много стегната опашка. Важно е косата да не е стегната, за да няма дискомфорт и да се накъсва косъма.

Важна стъпка за здравето и красотата, особено през зимата, но и през топлите месеци, е овлажнителят. Овлажнителите за въздух са подходящи за хора, чиято кожа и коса са много сухи. Освен това се смята, че овлажнителите подобряват качеството на съня, а сънят е най-голямата "тайна" на естествената красота.

19.04.2017/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "4 ритуала преди лягане за младост и красота".

Още от "Красиви съвети"

Ослепителна на Нова година

Ослепителна на Нова година

Бъди ослепителна на Нова година, за да си такава през цялата година. Поверие на красотата, което си заслужава да бъде спазено. Организирай времето си така, че 31 декември да бъде твоят ден за разкрасяване, а не поредният домакински епизод.

Тайните за красота на Мира

Тайните за красота на Мира

Мира - малката чаровница в попфолка, вече е красива и сексапилна жена с богат опит в музикалния бранш. Закачлива и провокативна или загадъчна и  завладяваща – Мира е истински хамелеон. Какви са тайните за красота на Мира?

Тайните за красота на Силвия Лулчева

Тайните за красота на Силвия Лулчева

Силвия Лулчева е жената-глас от големия и малкия екран. Дубльорката на Кари Брадшоу от “Сексът и градът” е талантлива актриса и истинска чаровница. Силвия Лулчева и нейните тайни за красота.