4 продукта, за чиято полза върху красотата не сте подозирали

0 коментара0/5

Съществуват вещи, които имат изненадващо благоприятно действие върху красотата и здравето ви. Стига просто да ги познаваме и използваме, те могат да подобрят цялостно благосъстоянието на тялото ни. Ето и 4 от тях, които можете да използвате още днес:

4 продукта, за чиято полза върху красотата не сте подозирали
 © iStock

Овлажнител на въздуха

Овлажнителите на въздуха са неочаквани съюзници за нашата красота. Те се грижат за кожата, като помагат да се възстанови нормалното ниво на влажност в стаята. По този начин запазват кожата мека и хидратирана особено през зимните месеци, когато въздухът у дома е по-сух вследствие от употребата на отоплителни уреди - радиатори, климатици, електирчески печки и т.н.

Добави описание

Поставете овлажнителя в спалнята и го оставяйте да работи и през нощта. На сутринта ще забележите разликата – кожата ви ще бъде хидратирана, по-мека и свежа.

 

Копринена калъфка за възглавница

Меката и деликатна текстура на коприната я превръща в ценен помощник в ежедневните ви ритуали за красота.

Добави описание

Естественият и произход и противоалергични свойства я правят подходяща за всякакъв тип кожа. Освен това коприната е богата на аминокиселини и абсорбира ефективно влагата, което я прави подходящо спално бельо за всеки сезон. Тези нейни свойства позволяват на кожата да диша, предотвратява запушването на порите, а косата не се заплита и не се наелектризира.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Навици, които вредят на външния ни вид >>>

Тайни за красота от нашите баби >>>

 

Пречиствател за вода

Добави описание

Водата в домовете ни съдържа повече или по-малко хлор и токсини, които увреждат кожата и косата, особено ако тя е суха и изтощена. Ето защо пречистватели за вода са фундаментални устройства в дома. Те помагат за подобряване на хидратация на кожата и косата и същевременно им дава блясък и еластичност.

 

Талк

Добави описание

Талкът е неподозиран съюзник на красота - евтин и достъпен е, освен това може да се превърне в любимия ви продукт за мигли, тъй като има способността да ги заздрави и стимулира растежа им. Това, което трябва да направите е да поставите малко количество от прахообразния талк върху миглите си между двата слоя спирала, които нанасяте. Той служи и като заместител на сухия шампоан, като ефективно се преборва с лъщенето от натрупалия се себум.

Още от "Красиви съвети"

Тайните за красота на Гала

Тайните за красота на Гала

Кой не познава Гала, кой не я е гледал на екрана? Красивата водеща на предаването „На кафе“ отдавна е неизменна част от ежедневието ни. Какви са тайните за красота и модните предпочитания на Гала и как поддържа форма?

Красотата на лошото момиче

Красотата на лошото момиче

Все още не сте готова да изоставите вредните навици? Използвайте гида на ELLE, за да се справите с тях.

Днес е Световният ден на цветовете

Днес е Световният ден на цветовете

Международният ден на цветовете се чества от 2009 г., когато президентът на португалската асоциация на цветовете Мария Дурао, предлага тази идея на членове на общността по целия свят.