Сбогом, косми!

17 коментара4/5

Ако вие е омръзнало вече от досадното бръснене/кола маска/епилиране, най-добре да се замислите за трайни методи за обезкосмяване – фотоепилация например.

Може би не всички знаят, но фотоепилацията е общото име на методите за трайно обезкосмяване чрез светлина – това са интензивната пулсираща светлина (IPL) и лазера. И двата метода се базират на един и същи принцип, като IPL е по-модерната и безболезнена технология.

Сбогом, косми!

Как всъщност се отстранява окосмяването?

Отсраняването на нежеланото окосмяване става на принципа на т.нар. селективна фототермолиза. Този термин на практика означава: приложената върху кожата светлина (фото) се трансформира в топлина (термо) и разрушава поникналите клетки на кожния фоликул по селективен (избирателен) начин. С други думи, меланинът на косъма абсорбира светлината и я провожда до космената луковица, където разрушава клетките, хранещи окосмяването. Когато тези клетки се елиминират, космите умират и отпадат.

Разликите между лазера и IPL

Когато избирате метод за трайно обезкосмяване, имайте предвид следните разлики между лазера и IPL:

Лазерът използва фиксирана дължина на вълната с един цвят  (монохромна светлина). Характеризира се със силен блясък и интензивност и може да навлезе дълбоко в кожата без интензивността да намалее. Това означава, че всеки лазер третира определен тип кожа и окосмяване и ако вашият фототип не съвпада с тях, сериозно се увеличава риска от странични ефекти.
IPL използва смесена (полихромна) светлина с различна дължина на вълните. Това позволява да се подбере най-подходящата дължина на вълната и дава повече възможности за терапия. IPL е приложима за повечето типове кожа и цвят на окосмяване и е по-икономична и сигурна. Също така е безболезнена, за разлика от лазера.
Трайността на резултатите е еднаква и при двата метода– между 3 и 5 години, като обикновено се правят поддържащи процедури веднъж годишно.

Подходяща ли е фотоепилацията за вас?

Фотоепилацията е приложима в 90% от случаите, но съществуват и някои противопоказания:
  • Бременност и кърмене;
  • Фоточувствителни лекарства;
  • Заболявания на кожата;
  • Отслабена имунна система;
  • Психологически разтройства;
  • Рак на кожата;
  • Нарушения в съсирването на кръвта;
  • Фотодерматит;
  • Татуировки и микропигментация;
Сбогом, косми!Колко струват процедурите?

До скоро, този тип услуги бяха предназначени само за хора с висока покупателна способност. Салоните, предлагащи фотоепилация (лазерна и IPL), налагат различни цени според зоната на тялото, пола (завишени цени за клиенти мъже), изразходваните импулси, обработените сантиметри. Тази ситуация изцяло се променя през 2007г., когато на пазара се появява испанската компания No+Vello.

Революционната идея за фиксирана унисекс цена за всяка зона от тялото - €30 в Испания (40 лв в България) улеснява клиентите и коренно променя пазара. Компанията е изцяло специализирана в предлагане на услугите IPL фотоепилация и IPL фотоподмладяване. No+Vello използва последно поколение IPL система, разработена от водещи фирми в Европа и Израел. Уредите гарантират най-добри резултати, видими още от първата процедура. Като гаранция за максимална сигурност и с цел адаптиране на процедурата към индивидуалните особености на кожата, на всеки клиент се прави безплатен тест 48 часа преди първата процедура.

За No+Vello: компанията е глобален лидер на пазара за фотоепилация с повече от 1000 салона в 14 държави. В България веригата има 12 салона в София, Пловдив, Варна и Бургас.  

Повече информация можете да намерите на www.nomasvello.bg.

29.02.2012/rozali.com

17 коментарaДобави коментар »

Гостенка ..

От Гостенка ..07.03.2012, 12:01 ч.

Ма аз са бръсна и при кола-маска. А ти? :D :D :D Като й чета ника се убеждавам в старата сентенция, че красота и мозък заедно не виреят. :D :)

Виж всички коментари за "Сбогом, косми!".

Още от "Козметика"

Ваканционна козметика

Ваканционна козметика

Не тръгвайте на почивка без ваканционна козметика. Козметичните комплекти с продукти в мини опаковки са най-практични за почивка, но може да вземете и любимите си продукти в оригинален размер.

Идеи за празничен маникюр

Идеи за празничен маникюр

Маникюрът в тъмни наситени цветове ще е хит тази Коледа. Идеи за празничен маникюр и подаръци от CND.

Свежест за уморената кожа

Свежест за уморената кожа

Уморената кожа е често състояние, което е резултат от липса на витамини, минерали и основни елементи. Кожата с уморен вид е дехидратирана и се нуждае от козметика с енергизиращи и хидратиращи съставки, които да възстановят свежестта й.