Интимна грижа

19 коментара1/5

Интимната грижа е много важна за дамската хигиена. Интимната зона е с киселинно pH 4,5 и специфична микросреда, която предпазва влагалището от външни агресии. За да запазите влагалищната среда непроменена, използвайте интимна козметика.


Интимна грижа

Дамските интимни части са нежни и чувствителни и се нуждаят от деликатно отношение. Затова използвайте редовно специално създадената козметика за интимна хигиена, която е с почистващо, успокояващо и антибактериално действие.

Външен интимен тоалет
За да не се нарушава равновесието на влагалищната среда, интимният тоалет трябва да се прави външно със съответната интимна козметика, два пъти дневно – сутрин и вечер с хладка вода (нито топла, нито студена). След това интимната зона се подсушава със суха кърпа, тъй като влажната е източник на бактерии, причиняващи инфекции.

ЗА и ПРОТИВ вътрешен интимен тоалет
Интимна грижаВлагалището, което е в добро здравословно състояние, не се нуждае от вътрешен интимен тоалет. Слузта не се задържа вътре, а директно се изхвърля навън. При всекидневен вътрешен тоалет се разрушава предпазната кисела среда и тя става уязвима към инфекции. Единствените случаи, в които се препоръчва вътрешен тоалет, е след менструация (за да се изхвърлят парченцата кръв или остатъците от тампона) и след полов акт. Вътрешният тоалет се прави с прокарване на два мокри пръста по стените на влагалището, БЕЗ да се използва интимна козметика.

Кога е необходима влагалищна промивка?
Влагалищните промивки със струя вода или с иригатор не са полезни. Те унищожават природната бактериална флора, променят вътрешната кисела среда, правейки я уязвима. Този вид интимен тоалет може да доведе до вагинални инфекции. Препоръчват се единствено при здравословни проблеми след консултация с лекар.

Каква интимна козметика да изберем?
За да поддържа бактериалната флора в добро състояние, реакцията на влагалището е достатъчно кисела. Ако се внесе допълнителна киселинност, ще се наруши създаденото равновесие. Новата среда ще предизвика развитието на друг вид флора (главно гъбички), които причиняват инфекции, наречени микози. Затова използвайте интимна козметика с неутрално pH за поддържане на бактериален баланс. Антисептичните средства трябва да се употребяват по изключение, защото освен вредните, унищожават и полезните бактерии, които предпазват влагалищната среда.

Козметика за интимна грижа:

Гел за интимна хигиена Nivea Intimate 2-в-1 Double Effect, 250 мл – 6,39 лв
Измиващ лосион за интимна хигиена Nivea Intimate 2-в-1 Double Effect с богато масло от авокадо е специално разработен за нежно почистване и деликатно бръснене на интимните зони, като едновременно с това ги предпазва от раздразнения. Меката формула с млечна киселина регулира естествения баланс на интимната флора. За повече свежест, копринена мекота и комфорт - нежна грижа всеки ден. Без алкални сапуни и оцветители. Дерматологично и гинекологично доказана съвместимост с кожата. За външна употреба, подходящ за всеки ден.

Nivea кърпички за интимна хигиена Sensitive, 20 бр – 3,19 лв
Кърпички за интимна хигиена Nivea Intimate Sensitive с овлажняващ екстракт от Алое Вера са специално разработени за почистване на деликатна кожа. За приятно чувство на комфорт и чистота - всеки ден, навсякъде. Без алкохол, алкални сапуни и оцветители. Гинекологично, дерматологино и клинично тествани. Само за външна употреба. За да предпазите от изсушаване, след употреба затваряйте внимателно предпазния стикер.

Eucerin® Intim-Protect, 250 мл – 12 лв
Изключително нежен почистващ лосион за чувствителната, лесно раздразнима интимна зона. Съдържа естествената за кожата млечна киселина. Съдържа Бизаболол с успокояващо кожата действие. Поддържа естественото за интимната зона ниво на киселинност - pH 4,5. Изключително добра поносимост от кожата. Подходящо допълващо средство при гинекологични терапии. Успокоява раздразненията и предпазва от инфекции, като поддържа естествената за интимната зона микрофлора.

Интимен гел-емулсия с млечна киселина Lactacyd, 200 мл – 7,99 лв
Серията продукти Lactacyd Femina съдържа млечна киселина, която осигурява необходимата кисела среда в интимните части на женското тяло и така предпазва организма от инфекции и заболявания. Продуктите не съдържат сапун. Ефикасността и добрата поносимост на продуктите Lactacyd Femina са потвърдени в редица клинични проучвания.

Leocrema нежен интимен гел с перлени екстракти – 5,69 лв
Изключително нежна формула, специално разработена да запази естественото ниво на pН и да подпомогне защитните функции на най-деликатните интимни части. С нежно почистващо и освежаващо действие. Перлени екстракти - с интензивно хидратиращо и успокояващо действие. Млечна киселина - поддържа и защитава оптимално pH. Витамин Е - защитава кожата от външни дразнители, поддържа естествения физиологичен баланс.

Интимен гел с аромат на череша с балансирано pH, 250 мл – 4,90 лв
Чувствате се свежа и чиста. Успокояващ. Балансирано pH. Гинекологично тестван.

Освежаващ интимен гел Feminelle Refreshing Intimate Wash от Oriflame, 300 мл – 7,90 лв
За да запазите свежестта на интимните зони, използвайте нежния измиващ гел с ободряващ аромат на портокалови цветове. С млечна кисeлина, която има защитно действие, и мека формула за деликатно почистване без раздразнения на кожата.

Защитен гел за интимна хигиена Gyn-Phy от Uriage, 200 мл – 13,10 лв
Защитен гел за интимна хигиена с физиологично рH 5,5, без сапун и без парабени. Формулата, изключително подходяща за чувствителна лигавица (след раждане, по време на менструален цикъл или менопауза), поддържа и балансира вагиналната флора, като предпазва от ежедневен дискомфорт. Почиства нежно без изсушаващ ефект. Много подходящ и за момичета над 4 годишна възраст.


01.11.2010/Материалът подготви: Биляна Божилова

19 коментарaДобави коментар »

Ваня Славова

От Ваня Славова02.03.2011, 20:22 ч.

Ползвала съм от интимната козметика на Ейвънр но не съм много доволна Също така и на лактацид - ароматизирания но и той не е кой зняе какво

Виж всички коментари за "Интимна грижа".

Още от "Козметика"

Какво ново на козметичния рафт през месец ЮЛИ?

Какво ново на козметичния рафт през месец ЮЛИ?

Специално за вас, Дами събрахме най-новата козметика от козметичния рафт. Вижте най-новите козметични продукти на месец ЮЛИ, също така и актуалните промоции!

Козметиката в борбата с целулита

Козметиката в борбата с целулита

И в лабораториите на големите козметични концерни учените упорито се борят с целулита. С все по-модерни и по-усъвършенствани методи те правят смели опити да разрешат неприятния женени проблем.

Вълшебният NIVEA BB крем

Вълшебният NIVEA BB крем

Новият NIVEA BB крем – многофункционален хидратиращ крем за перфектно изглеждаща кожа – незабавно!