Празнични прически

3 коментара0/5

Празнични прически за новогодишната нощ. Лесни и атрактивни празнични прически, които може да си направите сами вкъщи. Новогодишни прически за стилна празнична нощ.

Празнични прически
Празнични прически


За стилна, закачлива, секси или романтична празнична прическа ви трябват сешоар, четка и/или гребен, стилизиращи продукти и брокат. Важното е да излезете от рамките на ежедневието и да заложите на нещо различно. Умишлено разчорлена коса, загладена, в закачливи къдрици или на кок – няколко лесни и ефектни идеи за празнична прическа.

Празнични прически

Умишлено разчорлена коса
Ефектът „умишлено разчорлена коса" се постига лесно и ще издържи по-дълго от гладката права коса. Ако косата ви е на естествени вълни, просто я намокрете, намачкайте леко и подсушете. Запазете вида й с лак за коса. Ако косата ви е права, навийте я на ролки, докато е още влажна, или усучете с пръсти отделни кичури, навийте ги и ги прикрепете с фиби към главата. Изчакайте десетина минути, махнете фибите и пръснете с лак. Разчорлете малко косата, като я разтъркате, повдигнете я в корените и накрая пак я напръскайте леко със спрей за коса с блестящи частици.

Празнични прическиКок
При професионален фризьор може да се сдобиете със сложен екстравагантен кок, а сами може да си направите стилен класически кок или небрежен кок за секси визия. Лесен небрежен кок: Върху влажна коса сложете пяна за коса, след това я оставете да изсъхне без сешоар. Съберете косата на хлабава опашка близо до тила.

За по-свеж вид не я издърпвайте изцяло последния път, в който я прокарвате през ластика, а я оставете небрежно да стърчи. Може да оставите и няколко свободни кичурчета в лицевата част, които да навиете с маша.

Закачливи къдрици
Малко пяна или спрей за коса с брокатени частици и празничният ефект в косите е готов. Дори не е нужно да фиксирате прическата с лак за коса. С тънка диадема с блестящи камъчета ще заприличате на принцеса, а малката фиба встрани ще ви направи неустоима кокетка.

Празнични прическиПри чуплива коса, ще ви трябват малко повече време и усилия. Като начало трябва да подсилите къдриците с ролки или маша. Преди това нанесете спрей или друг продукт за сухи краища, за да запазите жизнеността на косъма. Фиксирайте прическата със спрей за коса с блестящи частици.

Загладена
Измийте косата и попийте влагата с хавлиена кърпа. Не я разтърквайте, защото ще се накъдри. Изсушете косата с насочени надолу движения, следвайки формата на главата с четката, за да я изправите или загладите. Ако сте с чуплива коса, а държите да сте с гладка и права новогодишна прическа, ще трябва да прибегнете до пресата за коса. Сешоарът и четката няма да са достатъчни. Накрая напръскайте със стилизант с блестящи частици или поръсете със сух брокат. 

Идеи за празнични прически


21.12.2012/Биляна Божилова

3 коментарaДобави коментар »

Megcheto

От Megcheto26.12.2012, 22:13 ч.

Може да си направиш кокче и да си спуснеш 1-2 къдрици на вратлето или челото ....супер сладко е ....:)))))))))))))))))))

Виж всички коментари за "Празнични прически".

Още от "Коса"

6 идеи как да скриете израсналите корени

6 идеи как да скриете израсналите корени

Още не сте се нарадвали на новата си прическа и цвета на косата си, когато корените ви вече са израснали и сякаш не сте посещавали фризьорския салон от месеци. Вижте нашите 6 идеи как да скриете израсналите корени.

Косата през зимата

Косата през зимата

Съветите на Pantene за зимния сезон.

Слънцезащита за коса

Слънцезащита за коса

Слънцезащитата за косата през лятото има същото значение, както за кожата. Силно слънце, жега и топъл вятър – фактори, които изтощават косата и водят до загуба на блясък. Слънцезащитна козметика за коса.