Подмладете се с нова прическа

От 0 коментара0/5

За да махнете няколко години от лицето, вместо инжекции с ботокс, лазер, премахващ бръчките, или „вълшебен" крем, просто сменете цвета на косата и прическата си.

Подмладете се с нова прическа
Подмладете се с нова прическа

Първо - сменете фризьора си!

Вашият фризьор познава отлично и вкуса, и предпочитанията ви. И да поискате нещо различно, най-много да ви предложи прическа на нивото на шията, за да се скрият някои бръчки там.

Идете на коафьор, който не ви е виждал. Обяснете му какво искате, той ще разучи лицето ви, ще опита няколко неща, за да прецени кое ще ви допадне най-много и ще разбере какво желаете наистина.

Вижте какво е модерно при прическите есен-зима 2013/14>>>

Светлите тонове несъмнено подмладяват, а тъмните състаряват. Но преди да ви направи от брюнетка блондинка, добрият фризьор ще се води по тена ви, за да намери цвят, който да ви отива.

Неуместното боядисване в скандинавско русо при тъмен тен ще навреди на лицето много повече. За предпочитане в този случай са кичурите, 2-3 нюанса по-светли от косата или цвета база, или няколко по-големи кичура, придаващи повече блясък както на косата, така и на лицето.

Къса или дълга коса

Най-добре къса коса. С годините кожата на лицето потъмнява около бузите и челюстта, а дългата коса го подчертава.

Между 45 и 50 години не се обличате като на 30: полите са по-дълги, носите друг тип панталони. Нормално: пропорциите се променят и трябва да се съобразявате както с тях, така и с косата си.

Има и жени, които преувеличават ситуацията - тази толкова нашумяла прическа тип „гарсон“, която много дами предпочитат, за да не робуват на фризьора. Тя обаче отива на слабите жени, гримиращи се умерено и безупречно. Другите, обратното, става така, че подчертават това, което искат да прикрият - дефектите на лицето. В този случай за предпочитане са прическите със средна дължина, които поставят лицето сякаш в рамка.

Вижте как може да си накъдрите косата без нагряване>>>

Решили сте да запазите сегашната дължина на косата, но искате да заличите следите на времето?

Подмладете се с нова прическа

Фризьорът може да ви подстриже на етажи. Освен че е модерно, това оптически намалява бръчките по челото и най-вече около очите, подмладява лицето и придава по-свеж вид.

Важно: не забравяйте да изсветлите и веждите поне с един нюанс, в случай че се боядисате руса. Така видът ви ще е по-младежки и естествен.

Прочетете нашите съвети за Боядисване на косата у дома>>>

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Подмладете се с нова прическа".

Още от "Коса"

Мисия: боядисване на косата

Мисия: боядисване на косата

Някога (вече не помня точно кога) ви бях обещала заедно да разконспирираме този „сложен“ процес, наречен боядисване на косата. Въобще не е трудно, просто си има тънкости.

Дигитални бохеми

Дигитални бохеми

Алтернативната култура на „Digital Bohemians” се радва на все по-голяма популярност в сравнение с обичайния за средната класа стил. Начинът им на живот предизвиква нови измерения в света на модата и стайлинга на прическите.

Изправяне на косата

Изправяне на косата

Не харесвате къдриците си? Искате права и гладка коса? Трудно ми е да ви разбера, но ще опитам да ви подкрепя. Запознайте се подробно с процедурата изправяне на косата. Въпреки че допускам, че я владеете до съвършенство.