Изправяне на косата

36 коментара1/5

Не харесвате къдриците си? Искате права и гладка коса? Трудно ми е да ви разбера, но ще опитам да ви подкрепя. Запознайте се подробно с процедурата изправяне на косата. Въпреки че допускам, че я владеете до съвършенство.

Изправяне на косата

Колкото и дълбоко да сте навлезли в темата, винаги може да възникнат някои въпроси от първостепенно значение:

Как става изправянето на косата в домашни условия?
Процедурата започва с избор на подходящ изглаждащ продукт – фиксаторна пяна, гел, серум и/или лак за коса. Тези продукти не само изправят, но и защитават косата от вредното въздействие на сешоара и пресата за коса. Пяната за коса най-често се използва за подчертаване на къдриците, но е ефективна и при изглаждане, особено за придаване на обем на редките коси. Гелът за коса е подходящ най-вече за постигане на мокър ефект и за оформяне на отделни кичури. Серумът за коса е възможно най-добрият избор, тъй като хидратира и заздравява косата, още преди да сте я увредили с процеса на изправяне. Лакът за коса служи за фиксиране на прическата.

Изправяне на косата със сешоар и кръгла четка
Изглаждащият продукт се нанася на влажна коса, без корените. Задължително поставете приставката на сешоара, защото концентрира топлината и улеснява оформянето. Колкото по-дълга е косата ви, толкова по-дебела трябва да е четката. Разделете косата в горната част и закрепете кичурите с щипки. Започнете да сушите долната част на косата, като сресвате всеки кичур поотделно с кръглата четка. Изпъвайте от корените към краищата. Повторете процедурата и с горната част на косата до пълното й изправяне. Фиксирайте с малко лак за коса, защото ако прекалите ще се начупи.
Изправяне с преса за коса
Веднъж опитали пресата за коса, едва ли ще се върнете към изтощителното изправяне със сешоар и четка. Новите преси са с много висока защита, но въпреки това всички увреждат косата при прекалена и най-вече неправилна употреба.

Как да използвате правилно пресата за изправяне на коса?
1. Старателно разресвайте косата си преди да започнете с изправянето.
2. Разделяйте косата на малки кичури, за да стане по-гладка и лека.
3. Изтегляйте косата от корена към върха, прилагайки равен натиск.
4. Много е важно да поддържате пресата чиста, за да я ползвате по-дълго и да сте по-внимателни към косата си.

Какво представлява трайното изправяне на косата?
Трайното изправяне на косата всъщност трае около 3-5 месеца. Ако косата е гъста и тежка, може и по-кратко. Извършва се от професионалист във фризьорски салон. Използва се течност, подобна на къдрина, която се нанася върху цялата коса, а на отделните кичури се поставят пластинки, които опъват косъма за известно време. След като се свалят, косата вече е изправена. Разбира се, това е тежка процедура, която изсушава и уврежда косъма.

Ето няколко конкретни предложения за изправяне на косата:

 

 

  • Преса за коса SHE MK4 розов керамично-турмалинов стайлър – 195 лв
Лекото, кръгло тяло е създадено, за да е лесно за употреба в малки ръце, с удобна дръжка, която ви дава повече контрол, докато създавате различни спирали, къдрици или абсолютно права коса.
Вграден микропроцесор
Инфрачервено затопляне с йонна технология
Подвижни керамично-турмалинови плоскости

 
  • Преса за изправяне на коса HP4666 - SalonStraight Sonic от Philips – 129 лв
Притежава уникална иновационна технология – керамични плочи, които нежно вибрират. Така косата се разпределя равномерно между тях и всеки кичур получава точното количество топлина. Косата ви е зашеметяващо права за 30% по-малко време (в сравнение с модел HP4669).
 
  • Шампоан за изправяне на косата Phytobrush shampoo от Phyto, 200 мл – 25 лв
За коса, която подлежи на изправяне – естествено къдрава или чуплива. Омекотяване на косата: акациев мед, богат на захари и витамини, розмарин (тонизира).
Подхранване на косата: пшенични протеини (възстановяват и подхранват). Защита на косата от агресивното действие на сешоара: термо-защитни агенти. Подготвя за употребата на сешоар, без риск от изсушаване на косата. Косата е мека и блестяща, без статично електричество.

  • Балсам за изправяне на косата Phytodefrisant от Phyto, 100 мл – 25 лв
Нежно омекотяване: ферула (от семейството на копъра), хрян, градински чай (тонизират), растителна смола (хидратира). Без отмиване. Може да изсушите със сешоар след третиране с балсама. Хидратира, релаксира и омекотява косата, без химични съставки.
 
  • Моделираща паста за моментално подхранване и оформяне от Avon, 150 мл – 8,90 лв
Предпазва косата от увреждащото въздействие на сешоара и намалява времето, необходимо за изсушаване с 30%.
Подхранва косъма и му придава плътност.
Има лека и нелепнеща формула.
 
  • Изправящ серум Schauma Straight&Glossy от Schwarzkopf, 150 мл
С употребата единствено на сешоар, новият серум за изправяне приглажда структурата на косата, без да я утежнява – за до 24 часа по-права коса с великолепен бляскав вид.
  • Лак за коса 3 Weather Taft от Schwarzkopf, 250 мл
С много силна фиксация, която осигурява гладка, права коса, без накъдряне за 24 часа.
 


05.01.2009/Материалът подготви: Биляна Божилова 

 

36 коментарaДобави коментар »

Milena_gunner

От Milena_gunner05.03.2013, 18:35 ч.

Правила съм си и маската с тривитаминол,правила съм я около 3-4 месеца 1 път в седмицата.Доволна съм от маската косата се подхранва много от тривитаминола,става бляскава и здрава,но тази маска сваля боята.Прочетох...

Виж всички коментари за "Изправяне на косата".

Още от "Коса"

10 съвета за сушене на косата със сешоар

10 съвета за сушене на косата със сешоар

Дори да не обичате да сушите косата със сешоар, то вероятно това ви се налага, особено през студените месеци. Вижте 10 съвета за сушене на косата със сешоар.

Прически есен/зима 2012-13

Прически есен/зима 2012-13

Какви са тенденциите в прическите за есен/зима 2012-13? Ниска опашка, загладена без обем, сплетена, топирана с обем и оформена с шноли или диадема – топ тенденции в прическите за есен/зима 2012-13.

5 съвета за бърз растеж на косата

5 съвета за бърз растеж на косата

Има ли начин да променим нещо в ежедневието си, за да накараме косата ни да расте по-бързо. Вижте няколко начина, които според науката, ще накарат косата ви да расте по-бързо. 5 начина за бърз растеж на косата