Изправяне на косата

36 коментара1/5

Не харесвате къдриците си? Искате права и гладка коса? Трудно ми е да ви разбера, но ще опитам да ви подкрепя. Запознайте се подробно с процедурата изправяне на косата. Въпреки че допускам, че я владеете до съвършенство.

Изправяне на косата

Колкото и дълбоко да сте навлезли в темата, винаги може да възникнат някои въпроси от първостепенно значение:

Как става изправянето на косата в домашни условия?
Процедурата започва с избор на подходящ изглаждащ продукт – фиксаторна пяна, гел, серум и/или лак за коса. Тези продукти не само изправят, но и защитават косата от вредното въздействие на сешоара и пресата за коса. Пяната за коса най-често се използва за подчертаване на къдриците, но е ефективна и при изглаждане, особено за придаване на обем на редките коси. Гелът за коса е подходящ най-вече за постигане на мокър ефект и за оформяне на отделни кичури. Серумът за коса е възможно най-добрият избор, тъй като хидратира и заздравява косата, още преди да сте я увредили с процеса на изправяне. Лакът за коса служи за фиксиране на прическата.

Изправяне на косата със сешоар и кръгла четка
Изглаждащият продукт се нанася на влажна коса, без корените. Задължително поставете приставката на сешоара, защото концентрира топлината и улеснява оформянето. Колкото по-дълга е косата ви, толкова по-дебела трябва да е четката. Разделете косата в горната част и закрепете кичурите с щипки. Започнете да сушите долната част на косата, като сресвате всеки кичур поотделно с кръглата четка. Изпъвайте от корените към краищата. Повторете процедурата и с горната част на косата до пълното й изправяне. Фиксирайте с малко лак за коса, защото ако прекалите ще се начупи.
Изправяне с преса за коса
Веднъж опитали пресата за коса, едва ли ще се върнете към изтощителното изправяне със сешоар и четка. Новите преси са с много висока защита, но въпреки това всички увреждат косата при прекалена и най-вече неправилна употреба.

Как да използвате правилно пресата за изправяне на коса?
1. Старателно разресвайте косата си преди да започнете с изправянето.
2. Разделяйте косата на малки кичури, за да стане по-гладка и лека.
3. Изтегляйте косата от корена към върха, прилагайки равен натиск.
4. Много е важно да поддържате пресата чиста, за да я ползвате по-дълго и да сте по-внимателни към косата си.

Какво представлява трайното изправяне на косата?
Трайното изправяне на косата всъщност трае около 3-5 месеца. Ако косата е гъста и тежка, може и по-кратко. Извършва се от професионалист във фризьорски салон. Използва се течност, подобна на къдрина, която се нанася върху цялата коса, а на отделните кичури се поставят пластинки, които опъват косъма за известно време. След като се свалят, косата вече е изправена. Разбира се, това е тежка процедура, която изсушава и уврежда косъма.

Ето няколко конкретни предложения за изправяне на косата:

 

 

  • Преса за коса SHE MK4 розов керамично-турмалинов стайлър – 195 лв
Лекото, кръгло тяло е създадено, за да е лесно за употреба в малки ръце, с удобна дръжка, която ви дава повече контрол, докато създавате различни спирали, къдрици или абсолютно права коса.
Вграден микропроцесор
Инфрачервено затопляне с йонна технология
Подвижни керамично-турмалинови плоскости

 
  • Преса за изправяне на коса HP4666 - SalonStraight Sonic от Philips – 129 лв
Притежава уникална иновационна технология – керамични плочи, които нежно вибрират. Така косата се разпределя равномерно между тях и всеки кичур получава точното количество топлина. Косата ви е зашеметяващо права за 30% по-малко време (в сравнение с модел HP4669).
 
  • Шампоан за изправяне на косата Phytobrush shampoo от Phyto, 200 мл – 25 лв
За коса, която подлежи на изправяне – естествено къдрава или чуплива. Омекотяване на косата: акациев мед, богат на захари и витамини, розмарин (тонизира).
Подхранване на косата: пшенични протеини (възстановяват и подхранват). Защита на косата от агресивното действие на сешоара: термо-защитни агенти. Подготвя за употребата на сешоар, без риск от изсушаване на косата. Косата е мека и блестяща, без статично електричество.

  • Балсам за изправяне на косата Phytodefrisant от Phyto, 100 мл – 25 лв
Нежно омекотяване: ферула (от семейството на копъра), хрян, градински чай (тонизират), растителна смола (хидратира). Без отмиване. Може да изсушите със сешоар след третиране с балсама. Хидратира, релаксира и омекотява косата, без химични съставки.
 
  • Моделираща паста за моментално подхранване и оформяне от Avon, 150 мл – 8,90 лв
Предпазва косата от увреждащото въздействие на сешоара и намалява времето, необходимо за изсушаване с 30%.
Подхранва косъма и му придава плътност.
Има лека и нелепнеща формула.
 
  • Изправящ серум Schauma Straight&Glossy от Schwarzkopf, 150 мл
С употребата единствено на сешоар, новият серум за изправяне приглажда структурата на косата, без да я утежнява – за до 24 часа по-права коса с великолепен бляскав вид.
  • Лак за коса 3 Weather Taft от Schwarzkopf, 250 мл
С много силна фиксация, която осигурява гладка, права коса, без накъдряне за 24 часа.
 


05.01.2009/Материалът подготви: Биляна Божилова 

 

36 коментарaДобави коментар »

Milena_gunner

От Milena_gunner05.03.2013, 18:35 ч.

Правила съм си и маската с тривитаминол,правила съм я около 3-4 месеца 1 път в седмицата.Доволна съм от маската косата се подхранва много от тривитаминола,става бляскава и здрава,но тази маска сваля боята.Прочетох...

Виж всички коментари за "Изправяне на косата".

Още от "Коса"

Касия – азиатското чудо за здрава и силна коса

Касия – азиатското чудо за здрава и силна коса

Касията е азиатско растение, което има голям брой приложения. Едно от тях е благоприятното действие, което има върху третираната и изтощена коса. Вижте кои са лечебните свойства на касията и как да я използвате в разкрасителните си ритуали у дома:

Прическа според фигурата

Прическа според фигурата

Още дребните гърци са смятали, че идеалната красота е следствие на идеалната симетрия. Иначе казано, колкото по-правилни са пропорциите във фигурата на един човек, толкова той е по-красив.