Съвети за хубава коса

116 коментара3/5

За да имате хубава коса, грижете се за нея. Не разчитайте единствено на природните й дадености. Невинаги се харесвате след посещението при фризьор, но все пак сте направили опит да изглеждате по-различно.

Косата е жива, блести има букли или нежни кичури. Но вашата коса много зависи от грижите които полагате за нея.

Великолепната коса винаги е добре измита.
Изборът на шампоан е основен. Трябва да е подходящ за вашата коса, според това дали е суха, мазна, нормална, тънка, чуплива. В краен случай използвайте детски шампоан.

Не премивайте косата, в противен случай ще изсъхне и ще се изтощи бързо. Винаги изплаквайте обилно.

Не прекалявайте с мазилата, които при всички случаи се отлагат по косъма и го правят тежък, дори лепкав.

Не малтретирайте косата си, като я миете. Леко, с масажно движение нанесете шампоана и след това изплакнете.

Първо изплакнете с топла вода за отваряне на порите, а накрая - със студена вода, така ще стане по-бляскава и жива.

Ако боядисвате косата си, използвайте шампоан за боядисана коса. Иначе боята много бързо ще се отмие и косата ви ще посивее.

Ако използвате балсам, разнесете го с едър гребен, като започнете от корените.

Масажирайте косата след всяко миене в продължение на 3 - 4 мин с кръгови движения от главата към темето.

Веднъж седмично направете маска или оставете балсама да действа по-продължително време. Това е задължително за боядисаните или накъдрените коси, които по принцип се изсушават. Намажете косата и си сложете шапка за баня. Оставете да действа поне 10 мин.

Добре изсушена коса.
Не жалете пари за покупката на добър сешоар. При всички случаи мощността му трябва да е над 1000 вата.

За да блестят косите ви, движете сешоара винаги по дължината на косъма.

Широкият наконечник е най-подходящ за къдрава коса, тъй като й дава обем.

Най-доброто средство за „обуздаване" на косата е голямата кръгла четка с шипове накрая. Сушете, без да доближавате сешоара до косата. Винаги трябва да има разстояние, иначе ще изгорите косъма.

Ако по професионални причини трябва винаги да сте с безупречна прическа, купете си електрическа четка и я носете със себе си. Така винаги ще може да коригирате вида си.

За да съкратите времето за сушене на косата, когато тя е дълга, изсушете добре с хавлиена кърпа, като я навиете за 5 мин като тюрбан на главата. След това срешете полусухата коса и включете сешоара.

За да получите максимален обем, наведете главата напред и сушете косата без наконечника на сешоара. След това се изправете, сложете наконечника и с дебела четка оформете прическата.

Правилно и добре подхранена коса.Ако искате да подхраните косата си, изберете балсам, подходящ за нея. Действайте на принципа -по-малко количество за по-голям ефект. Не прекалявайте с подхранващите кремове, гелове, пяна. Много от тези продукти предизвикват пърхот.

Ако косата ви е мазна или тънка, избягвайте продуктите, които придават блясък и съдържат силикон. Те са предназначени за оцветени, накъдрени и изтощени коси.
Предпочитайте лека пяна за коса.

Ако косата ви се наелектризира след сушене, то е, защото използвате продукт, съдържащ спирт.

Ако искате косата ви да има по-голям обем, поставете съответния продукт, но само в корените, като навеждате главата напред.

Спрейовете и пяната в аерозолни опаковки трябва да се нанасят по дължината на косъма, но не прекалявайте с количеството.

Безупречно подстригана.
Намерете си добър фризьор, който да ви подстригва по един и същ начин, но не забравяйте, всяка прическа предполага определена форма на лицето. Така че вижте какво ви отива, а не искайте да ви направят като снимката от модното списание.

След като се открили добрия салон, открийте и най-подходящия за вас фризьор. Ще го намерите не по цените, а по опита в професията. Преди да хване ножицата, обсъдете какво ви се иска, подходящо ли е за вас...

Когато сте в криза или нервите ви не са много добре, никога не решавайте коренно да промените прическата си. След това може да съжалявате.

Харесала ви е прическа в някое списание, но фризьорката ви казва, че не е подходяща за вас. Вслушайте се, за да не си скубете косите после.

Ако искате точно определена прическа, различна от вашата, вземете снимката, за да помогнете на фризьорката.

Фризьорът ви трябва да е общителен и вежлив. Да можете да си говорите за много неща, включително и за прически, по време на сеанса.

Ако прическата ви все още има вид след шест или осем седмици след посещението ви при фризьора, значи сте намерили най-подходящия майстор за вашата коса. Запомнете телефона и адреса му.

10.01.2006/РОЗАЛИ


116 коментарaДобави коментар »

Roksana1234

От Roksana123413.03.2013, 10:21 ч.

какви са тези капсули би ли дала малко инфо

Виж всички коментари за "Съвети за хубава коса".

Още от "Коса"

Слънцезащита за коса

Слънцезащита за коса

Слънцезащитата за косата през лятото е също толкова важна, колкото и за кожата. Силните слънчеви лъчи, високите температури и топлият вятър изтощават косата и водят до загуба на блясък.

5 билки за здрава коса

5 билки за здрава коса

Ако косата ви е суха, изтощена и увредена, тогава не бързайте към аптеката, за да купите силни препарати, с които да я третирате, а се възползвайте от благотворното влияние на тези 5 природни билки. Вижте 5 билки за здрава коса.

PHYTOELIXIR - ГРИЖА ЗА МНОГО СУХА КОСА

Phytoelixir - правилната грижа за много суха коса

Косата е много важна част от визията на жената. И като към всяка част от тялото ви трябва да се отнасяте и към нея с любов. Тя не иска много, за да изглежда красива, блестяща и жизнена.