Брюнетките - 1

0 коментара2/5

Меки и уханни тъмни коси, дълбоки и влажни очи, открояващи се на нежната матова кожа - кой ще отрече магнетичното въздействие на екзотичните и страстни тъмнокоси жени над силния пол?

В излъчването на брюнетките се крие някаква мистична притегателна сила. Не случайно е разпространено твърдението, че мъжете се заглеждат по златокоси красавици, но се женят за тъмнокоси жени (които в никакъв случай не им отстъпват по красота). Не трябва да забравяме, че красотата на всяка жена се крие не в отделните детайли, а преди всичко в цялостното й излъчване, в жизнеността й и в положителната енергия, с която зарежда околните. Ако обаче държите всичко по вас да е перфектно съчетано и подбрано – следващите редове са за вас.

Лицето на брюнетките се откроява повече, защото контрастира с тъмната коса.
Ако обичате бързия и лек грим, ограничете се с полупрозрачна пудра и леко докосване с руж върху скулите. Цвета на пудрата (също и на фон дьо тена) можете да изберете като мацнете с нея върху линията на челюстта – ако е много светла или твърде тъмна, ще си проличи веднага.

Изборът на цвета на ружа е по-специфичен – трябва да се съобразите освен с тена на лицето си и с червилото и с цветовете на тоалета. Ако тенът или повърхността на кожата ви са неравни, можете да прикриете това с подходящ фон дьо тен. След като го нанесете с тампонче, леко го разнесете с върховете на пръстите, така че да прелеете цвета му с този на лицето.
Ако очите ви са светлосини и контрастират силно с матовия ви тен, можете да посветлите малко зоната под очите и около носа. Това също ще придаде на лицето дълбочина и сияние. Все още са модерни бляскавите и перлени нюанси за лице – можете да ги използвате както за руж или сенки, така и за да покриете цялото лице с лек и загадъчно блестящ воал.

Устните трябва да са ярки и добре очертани за да не се губят върху лицето.
След като нанесете фон дьо тена или пудрата, очертайте устните като започнете от центъра към краищата. Използвайте мек молив, за да сте по-сигурни в нанасянето му и за да избегнете надраскването на кожата и зачервявания. Когато избирате цвят, ориентирайте се към по-тъмните и ярки цветове – от ярко червено, оранжево и керемидено, до тъмно вишнево или кафяво. Много сполучлива комбинация за парти при брюнетките е червена рокля, съчетана с ярко червено червило, и маникюр в същия цвят. Можете да си позволите розово, ако кожата ви е светла; при матова и тъмна кожа, розовото не е сполучлив избор.
Ако тенът ви е тъмен, в зависимост от тоалета можете да сложите перлени светли нюанси на устните, но те са по-подходящи за летния сезон.
За лек и естествен грим очертайте устните с естествения им цвят и нанесете малко гланц.

03.02.2004/Nikkol
Снимки: Avon, desktopgirls.com

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Брюнетките - 1".

Още от "Коса"

Касия – азиатското чудо за здрава и силна коса

Касия – азиатското чудо за здрава и силна коса

Касията е азиатско растение, което има голям брой приложения. Едно от тях е благоприятното действие, което има върху третираната и изтощена коса. Вижте кои са лечебните свойства на касията и как да я използвате в разкрасителните си ритуали у дома:

Прически за влажно време

Прически за влажно време

Есента е тук, а с нея и влажното време. Една от най-трудните задачи е да си направите прическа, която да изглежда добре въпреки влагата и понякога ветровитото време. Вижте нашите 5 идеи за прически за влажно време.

Блондинката – част I

Блондинката – част I

Кое е първото нещо, което ви идва наум като чуете думата блондинка?