Прически пролет/лято 2011

10 коментара2/5

Какви са тенденциите в прическите за пролет/лято 2011? Момчешки стил, небрежно влияние, естествена, но с чувство на лукс и сексапилна бляскавост – това са най-модерните прически за пролет/лято 2011.


70-те години създават настроение за големи обеми от накъдрени афро прически при Marc by Marc Jacobs, спускащи се къдри и вълни при Blumarine и Etro, чак до елегантни кокове като при Louis Vuitton.Хедонистичното и прекомернотo настроение на тази епоха се определя от Marc by Marc Jacobs за Louis Vuitton, които пожелават всичко да е “прекалено изискано” („over stylised“). Мъжкото влияние се вижда при неоформените коси с къси и пънкарски линии като при Balenciaga, странично пригладени стилове като при Viktor&Rolf, Gucci, Chanel и DSquared². Минимилистично влияние се вижда при косите на DKNY и Narciso Rodriguez, при които графичността е видима в нежните и сдържани стилове.

Прически пролет/лято 2011: Ново момче/New Garconne

прически пролет/лято 2011

Chanel; Dsquared; Balmain; Dsquared

Този сезон тенденцията за мъжествени, момчешки прически започва от Париж през 1920 година, когато марката La Garçonne става модерна визия. През пролет/лято 2011 пънк нравите определят стила от къси, раздърпани, отрязани и анти героични визии, които са видяни на ревютата на Balenciaga, Jean Paul Gaultier и Balmain.

За ревюто на Balmain Сам МакНайт подстригва косите в къс и рошав стил, така че те да изглеждат свободни и момчешки.За ревюто на Balenciaga уличният подбор на моделите са обединени в една не стереотипна група от ренегати като някои от тях са с отрязани коси, почти в стила на Мохиканите. Въпреки това момчешкият стил не означава, че трябва да изглежда твърд и градски. На ревюто на Chanel странично разделените и пригладени коси изглеждат елегантно и изискано - визия, която се вижда също при Gucci, но повече в стила на 70-те години,  докато при DSquared², ниското и странично разделение на косата и кок оформен като панделка отзад показва мъжките и женските черти в съчетание в един стил.

Прически пролет/лято 2011: Млад и небрежен/Young and Undone

прически пролет/лято 2011

1, 2 и 3 – Dsquared; Moschino Cheap&Chic

Почти можеш да си представиш музиката за този стил, описан като “млад, свеж, енергичен и весел” от Сам МакНайт. Визията на тази тенденция, според стила на Сам, е “направена и след това недовършена” техника, която представлява завършеността на перфектна коса в истинския живот.

За ревюто на Moschino Cheap and Chic, рошавите кокове са пристегнати с шалове в ярки цветове, така че кокът да изглежда структуриран; докато при DSquared², прибраните и стегнати кокове са разрошени, за да придадат  лек и безгрижен ефект. За ревюто на Vivienne Westwood Gold Label, косата е увита в конусовидна форма около главата и частно пада леко, за да придаде романтична и историческа визия със завършен и с текстура ефект.

Прически пролет/лято 2011: Светлина/Lumina

прически пролет/лято 2011

Narciso Rodriguez; Dolce&Gabbana; 3 и 4 - DKNY

Помислете за модерен и минималистичен подход към косата си, която да е естествена, но също да е и с чувство на лукс. Тенденцията е описана от Еуджен Сюлейман като комбинация от изтънченост и стеснителност и се вижда на ревютата на DKNY, където косата е изваяна, но е добавена също и мекота към нея. В противоположност, за Narciso Rodriguez е направена по-изискана визия, която се очертава в стриктна и графична форма с бляскав завършек, крив път на косата и нежни линии.

При Donna Karan формата на косата е по-контролирана в нежен и навит кок, но със спуснати кичури, които са оставени свободно да падат, за да придадат чувство на светлина и ветровитост, както и елемент на романтика. Също като при Dolce&Gabbana, булчинската тема позволява за нежен и невинен стил на свободно направената коса. Цветово, тенденцията изразява чувството за сезона - бяло и светлина, с нюанси на русото от платинено до златисто и сребристо. Само че това русо е преосмислено, защото според Джош Ууд, новото настроение е за направеното от човека качество за косата.

Прически пролет/лято 2011: Passionista

прически пролет/лято 2011

Etro; Isaac Mizrahi; Etro; Moschino

От нежна чувствителност до сексапилна бляскавост, тенденцията Passionista се основава на обема – контролиран или свободен, както и на текстурата, за да покаже качества като женственост и великолепие.

При Moschino, буйният блясък на класическите силуети на 50-те години с високите кокове е подчертан с шалове, за да се акцентира на визията, докато при Isaac Mizrahi, чувството за секси кок, който може да падне всеки момент дава нотка на декадентски блясък. При Etro, тенденцията Passionista се изрязва в дълга, спускаща се, разрошена коса, която придава диско чувството на 70-те, докато при Tommy Hilfiger, естествената, дълга, секси и прекрасна коса е желаният стил.

Разгорещеността на стила Passionista се въплъщава чудесно в тенденцията за този сезон за живите нюанси на червеното. “Ние наблюдаваме истинска промяна на червения цвят”, утвърждава Джош, който описва новото настроение за червеното като цвят, който не се среща в природата: “представете си пощенска кутия, косата на Karen Elson, цвета на червеното червило”, добавя Джош.

Материалът е публикуван с любезното съдействие на P&G.

18.02.2011/rozali.com

10 коментарaДобави коментар »

...

От ...22.02.2011, 15:13 ч.

От твоите коментари струи такава елементарност и безвкусица, че е просто невероятно, че се изказваш по каквито и да било модни или естетически теми.

Виж всички коментари за "Прически пролет/лято 2011".

Още от "Коса"

Есенни тенденции в прическите

Есенни тенденции в прическите

Този сезон ключовите тенденции в прическите отразяват контрастите, характерни за модата от есен/зима 2007-2008.

10 съвета за сушене на косата със сешоар

10 съвета за сушене на косата със сешоар

Дори да не обичате да сушите косата със сешоар, то вероятно това ви се налага, особено през студените месеци. Вижте 10 съвета за сушене на косата със сешоар.

Съвети за хубава коса

Съвети за хубава коса

За да имате хубава коса, грижете се за нея. Не разчитайте единствено на природните й дадености. Невинаги се харесвате след посещението при фризьор, но все пак сте направили опит да изглеждате по-различно.