Обезцветяване на косата със сода бикарбонат

1 коментар0/5

Ако искате да се отървете от цвета на косата си, не е задължително да използвате само продукти от дрогерията. Можете да опитате и с далеч по-безвредни и евтини продукти от дома. Вижте как действа содата бикарбонат за обезцветяване на косата.

Обезцветяване на косата със сода бикарбонат
 © архив

Обезцветяването на косата със сода бикарбонат е част от все по-популярната тенденция за завръщане към природните маски. Има хиляди блогове, посветени изцяло на козметиката, която можем да си приготвим у дома. Тя е евтина и безвредна. Освен обезцветяването на косата със сода бикарбонат, има и друга подобна терапия за косата.

Припомнете си:

Обезцветяване на косата с витамин С >>>

Какво ви трябва, за да обезцветите косата със сода бикарбонат:

  • шампоан против пърхот
  • сода бикарбонат
  • балсам за коса
  • купа и лъжица, за да разбъркате сместа

обезцветяване на косата

Какво да направите - стъпка по стъпка

Стъпка 1

Първо измийте два пъти косата с шампоан против пърхот. Имайте предвид, че колкото по-високо е pH-то на шампоана, толкова по-агресивен ще е той към боята. Това е нещо, което трябва да имате предвид, ако сте с боядисана коса и се борите с пърхота. Може да се наложи да освежавате цвета по-често.

Стъпка 2

Смесете в купа равни количества шампоан и сода бикарбонат и разбъркайте до получаване на хомогенна смес

Стъпка 3

Нанесете сместа на влажната коса, като не масажирате интензивно. Започнете от корените и продължете към върховете на косата. Уверете се, че косата е напълно покрита със сместа.

Вижте също:

Как да се лекуваме със сода бикарбонат? >>>

Красиви съвети със сода бикарбонат >>>

Стъпка 4

Оставете сместа за обезцветяване със сода бикарбонат да действа за около 15 минути и изплакнете с хладка вода

Стъпка 5

След като добре сте отмили сместа, разпенете шампоана и го оставете така за 3-4 минути. Изплакенете с хладка вода и нанесете балсам или маска за коса.

Имайте предвид, че тази процедура действа по-бавно, както повечето домашни маски, може да се наложи да направите няколко процедури, за да видите задоволителен резултат. Правете процедурата не по-често от веднъж на 5-6 дни и не повече от 3-4 процедури.

3 полезни съвета за обезцветяване на косата

Независимо какъв метод изберете заобезцветяване на косата, има някои основни неща, които трябва да знаете

  • Когато обезцветявате косата, винаги използвайте балсам за коса. Предпазва косата от увреждане, подхранва я и предотвратява цъфтежите на косата
  • След като обезцветите косата, дайте й малко почивка. Не прибягвайте веднага към следващо боядисване
  • Най-добре е да обезцветите косата до 3 дни след боядисването. Колкото по-дълго стои боята на косата, толкова по-трудно ще е премахването й.

20.07.2016/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

Pi_

От Pi_20.07.2016, 17:25 ч.

Много жалко, че в статията няма снимки, илюстриращи въпросното обезцветяване на косата със сода бикарбонат. Много ми се ще да видя как изглежда резултатът. Т.е. резултатите - щом се прави "не по-често от веднъж на 5-6 дни...

Виж всички коментари за "Обезцветяване на косата със сода бикарбонат".

Още от "Коса"

Когато използваме маша за коса – 6 практични съвета

Когато използваме маша за коса – 6 практични съвета

Най-лесният начин да се сдобиете със секси къдрици за лятото е, като се доверите на класическата маша. Вижте нашите топ съвети за къдрене с маша за коса.

Празнични прически

Празнични прически

Празнични прически за новогодишната нощ. Лесни и атрактивни празнични прически, които може да си направите сами вкъщи. Новогодишни прически за стилна празнична нощ.

Иновационни бои за коса

Иновационни бои за коса

Производителите на бои за коса смело залагат на иновационни формули. В желанието си да създадат най-добре покриващата, най-бързо действащата и най-трайната боя за коса, са способни на чудеса. И ги постигат.