Маски с тривитаминол за гъста коса

1 коментар0/5

Ако искате косата ви да се сгъсти и да расте по-бързо, на помощ идва тривитаминолът. Тази нетрадиционна съставка е ключова, ако искате косата ви да е здрава и лъскава. Смесете я с яйца, зехтин и кисело мляко и ще имате перфектната домашна маска за гърста коса.

Маски с тривитаминол за гъста коса
Маски с тривитаминол за гъста коса

Какво е тривитаминол?
Като гъстота тривитаминолът наподобява масло. По принцип тривитаминолът е предназначен за козината на овцете и гривата на конете. Отдавна обаче широко се използва в домашните маски за коса. Тривитаминолът е идеален, ако искате косата ви да расте по-бързо и да се сгъсти. Ефектът му се дължи на витамините в него – А, D3 и Е.

Откъде да купите тривитаминол?
Тривитаминол можете да си купите от всяка ветеринарна аптека или зоомагазин. Цената варира между 6 и 10лв. за шишенце.  То ще ви е достатъчно да си правите маски от няколко месеца до половин година в зависимост от дължината на косата.Добави описание

Колко често да използвате тривитаминол?
Не трябва  да прекалявате с тривитаминола. Правете си маска с него веднъж седмично през седмица. След 2 месеца е добре да направите поне 1 месец почивка. Тривитаминолът е силна съставка и предозирането може да омазни косата.

Природни средства срещу косопад

Маски за коса с тривитаминол
Можете да използвате тривитаминола като обикновеното масло за коса. Нанесете по дължината на косата. Оставяте за час-два и после отмивате. Тривитаминолът ще има по-силно действие обаче, ако го смесите с други съставки и си приготвите домашни маски. Вижте нашите 5 предложения за домашни маски с тривитаминол.

  • Маска с тривитаминол и кисело мляко

Смесете 2 с.л. тривитаминол, 1 жълтък, 1с.л. зехтин, 1 с.л. алкохол (ракия, ром, водка) и 1 с.л. кисело мляко. Разбъркайте добре и нанесете на косата. Стойте така поне 2 часа. След това отмийте с шампоан и хладка вода.

Тайните на здравата коса

  • Маска с тривитаминол и мед

Смесете 2 с.л. тривитаминол, 1 яйце, 2 с.л. зехтин, 1 с.л. оцет, 1 с.л. бадемово масло и 1 с.л. мед. Нанесете в корените и каквото остане по дължината на косата. Останете така, без да покривате косата, поне 1 час. Отмийте с хладка вода. Внимавайте, защото маските с мед често се отмиват доста трудно. Убедете се, че напълно сте отстранили остатъците от маската от корените. Иначе няма да успеете да се срешете.

Добави описание

  • Маска с тривитаминол и горчица

За тази маска разбъркайте 2 с.л. горчица, половин авокадо, 1 с.л. канела и 2 с.л. тривитаминол. Намажете цялата дължина на косата. Съберете косата и я приберете в маска. Покрийте с хавлия и останете така 2 часа. Тази маска с тривитаминол е по-подходяща за нормална и суха коса.

10 маски за изтощена коса

  • Маска с тривитаминол и хума

Хумата е почти незаменима съставка в различни маски за кожа, нокти и коса. В комбинация с тривитаминола имате ефективна рецепта за гъста коса. Смесете 2 с.л. тривитаминол, 1 жълтък, 1 с.л. кисело мляко, 2 с.л. зехтин и 1 с.л. хума. Получената каша нанесете на косата. Приберете косата в шапка за баня. Покрийте с хавлиена кърпа и останете така 1 час. Отмийте косата  с хладка коса.

Съвет: След като сте си правили маска с тривитаминол, не използвайте балсам или маска за коса. В противен случай косата ще се омазни много бързо.

01.11.2013|Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

maider634

От maider63401.11.2013, 20:38 ч.

Правя маска с тривитаминол, мед, ракия и жълтък и съм супер доволна, но фризиорката ми ми препоръча да я правя поне два пъти седмично, за да има ефект. Друго много важно нещо е, че веднъж отворен триватиминолът е годен...

Виж всички коментари за "Маски с тривитаминол за гъста коса".

Още от "Коса"

Когато си правим плитка – практични съвети

Когато си правим плитка – практични съвети

Плитката е любима прическа за ежедневието и за парти. Малцина са обаче онези, които могат да се похвалят с умението сами да си сплетат косата. При правенето на плитка трябва да се следват някои основни правила. Вижте няколко практични съвета.

Идеалната прическа

Идеалната прическа

Коя прическа е идеална за теб? Тази, която не изисква много грижи? Тази, която стриктно следва модните тенденции? Не. Идеалната прическа преди всичко е съобразена с формата на лицето и цялостното излъчване.

Когато използваме маша за коса – 6 практични съвета

Когато използваме маша за коса – 6 практични съвета

Най-лесният начин да се сдобиете със секси къдрици за лятото е, като се доверите на класическата маша. Вижте нашите топ съвети за къдрене с маша за коса.