Как да се грижим за тънката коса?

0 коментара0/5

Всеки вид коса изисква специално отношение и грижи. Тънката коса не прави изключение. Тя обикновено няма обем, лесно се омазнява и се уврежда бързо, дори рядко да я подлагате на манипулации (боядисване, къдрене, изправяне). Събрахме за вас няколко съвета за грижа за тънката коса.

Как да се грижим за тънката коса?
Как да се грижим за тънката коса? © istockphoto.com

Шампоани за обем

Ако имате тънка коса, използвайте шампоани за придаване на обем. Те често съдържат протеин, който създава защитен слой около косъма и го удебелява, като има лек повдигащ ефект.

Избягвайте шампоани с балсам, защото те правят косата по-тежка и по трудна за стилизиране.

Не сресвайте косата, докато е мокра

По принцип косата не бива да се сресва, докато е мокра, защото тогава се накъсва по-лесно. А тънката коса се къса още по-лесно. Изчаквайте косата да изсъхне, преди да я срешете или стилизирате. Така ще избегнете допълнително увреждане.

Масажирайте скалпа

За да заздравите фоликулите и да се погрижите за здравето на скалпа, правете масаж с натурално масло по ваш избор. Просто нанесете няколко капки от маслото, около час преди да измиете косата. Масажирайте скалпа в продължение на няколко минути, а след това оставете 20-30 минути да действа маслото.

Вижте също:

5 натурални масла за здрава коса >>>

Прически пролет/лято 2016 >>>

Съживете косата със зехтин - 7 маски >>>

жена, коса, грижа за косата, естествени масла

Подсушавайте правилно

Отнасяйте се деликатно с мократа коса. Вместо грубо да разтърквате косата, попивайте внимателно по посока на косъма. Също така не третирайте прекалено много със сешоар, или поне избирайте по-ниска температура.

9 грешки при грижите за косата >>>

Стилизиране на тънката коса – полезни съвети

Основно правило при тънката коса е: Колкото по-малко стилизиращи продукти използвате, толкова по-добре. Така косата ще е по-лека и ще изглежда по-обемна

Ако изправяте или къдрите косата с маша, нанасяйте термозащитен продукт. Топ ще създаде защитен слой и поне малко ще предпази тънката коса от вредното влияние на високите температури

Сресвайте се с четка/ гребен от естествени материали. Най-лесно е да се сдобиете с четка/ гребен от дърво

Прически, подстригване и боядисване на тънката коса

Ако имате тънка коса, избягвайте да я оставяте много дълга. Подходящи прически за жените с тънка коса са късите коси и прическите със средна дължина.

Помолете фризьора да ви направи пластове в косата. Те правят косата по-обемна

грижа за тънката коса

Колкото до боядисването на тънката коса, трябва да сте внимателни и да не си купувате много силна боя.

Вижте също:

Прическа според зодията >>>

Колкото до цвета, избягвайте да боядисвате косата си в един цвят. Помолете фризьора за кичури в различни цветове във вътрешността на косата. Сега особено актуални са балеажите и сомбре прическите.

18.05.2016/ Радослава Михайлова

Вижте също:

Как да се грижим за къдравата коса? >>>

Мазна коса - как да се справим? >>>

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да се грижим за тънката коса?".

Още от "Коса"

Възстановяване на косата

Възстановяване на косата

Възстановяване на косата след лятото. Каквито и грижи да сте полагали за косата си през горещите месеци, няма начин да не е загубила от блясъка и жизнеността си. Възстановяващите продукти за коса са препоръчителни преди есенния косопад.

За повече блясък в косите

За повече блясък в косите

Мечтаете за повече блясък в косите дори в горещите летни дни? Блестящата коса е здравата коса! Затова грижете се за косата си с ентусиазъм и тя ще ви се отблагодари с блясък, здравина и гладкост.

Топ бои за коса

Топ бои за коса

Каква трябва да е една боя за коса, за да бъде наречена „топ“? Дълготрайна, бързодействаща, с идеално покритие на белите коси и грижа за косата. Кои са топ боите за косата?