Как да се грижим за побелелите коси?

1 коментар0/5

Как да се грижим за белите коси и какви цветове дрехи да носим, ако сме решили да оставим "среброто" в косите, но не искаме това да ни състарява? Вижте някои полезни съвети за белите коси.

Как да се грижим за побелелите коси?
 © istockphoto.com

Противно на всеобщото мнение, стилистите и фризьорите са категорични, че бялата коса не ни състарява. Напротив, тя може да изглежда много елегантно, стига за нея да се полагат правилните грижи. Затова и събрахме на едно място полезна информация и съвети за бялата коса. Вижте нашите съвети как да се грижите правилно за бялата коса, за да изглеждате красиви и елегантни.

Защо косата побелява?

Косата побелява, когато фоликулите спрат да произвеждат меланин (пигментът, отговорен за цвета на косата ни). Кога ще се случи това, зависи главно от гените на всеки човек. Смята се, че стресът ускорява процеса на побеляване на косите, а здравословният начин на живот може да забави появата на "сребро" в косите, но и двете теории не са кетагорично доказани.

В какъв нюанс на сивото ще "побелеете" също зависи от ДНК-то. Много разпространен мит за белите коси е, че отскубването на един сив косъм ще накара косата ви да побелее по-бързо. Всъщност не е така, защото фоликулът на съответния бял косъм не е свързан с останалите фоликули и производството им на меланин.

побелели коси

Как да се грижим за сивата коса?

  • Подстригвайте често

Модерната прическа и поддържаната коса ще превърнат белите коси в стилен завършек на стила ви. Подстригвайте връхчетата и цъфтежите на около месец и половина.

Вижте също:

Цъфтящи краища - как да се справим >>>

В противен случай косата ще започне да изглежда разбъркана и ще ви състари. Също така избягвайте подстригването с бръснач, защото уврежда краищата на косата, която и без това е по-суха от обикновено.

  • Използвайте продукти за коса с UV защита

UV лъчите са вредни за косата, но особено опасни за останалата без пигмент побеляла коса. Затова избирайте разумно шампоана и балсама си. Бялата коса има нужда от хидратиращи продукти, които предпазват от слънцето.

  • Шампоан за бели коси - защо ни е нужен?

2-3 пъти месечно измивайте косата със специален шампоан за сива коса. Това ще предотврати появата на жълтеникав оттенък, както става в някои случаи.

Любопитно: Побелелите коси ще придобият жълт оттенък, ако сте пушач или сте изложени често на цигарен дим

  • Използвайте продукти за коса без алкохол

Продуктите за коса с алкохол се натрупват върху косъма и "убиват" естествения блясък на бялата коса. Затова е по-добре да ги избягвате.

Какви дрехи да носим, за да подчертаем побелялата коса?

Най-добрите цветове за дрехи, ако искате да подчертаете побелялата коса, са сребристо и тъмно сиво. В случай, че си падате по по-шарените попълнения в гардероба, заложете на рубинено червено, синьо и тъмните нюанси на лилавото. Избягвайте неутралните земни тонове.

За да не изглеждате бледи, не забравяйте да сложите малко руж в нежни розови нюанси и подчертайте устните в цвета, който смятате, че ви стои най-добре.

04.01.2017/ Радослава Михайлова

1 коментарДобави коментар »

рилипили

От рилипили05.01.2017, 22:00 ч.

Здравейте момичета , моята коса започна да побелява още докато бях 25 годишна , тогава започнах да я боядисвам и тя ми отвърна с цъфтеж , падане и изсушаване . Спрях да я боядисвам и тя ми се отблагодари , стана жива ,...

Виж всички коментари за "Как да се грижим за побелелите коси?".

Още от "Коса"

5 идеи за празнични прически

5 идеи за празнични прически

5 идеи за празнични прически, които може да си направите сами в домашни условия. Класическа конска опашка, симпатичен кок или романтична плитка - вижте кое ви допада най-много.

Прически пролет/лято 2012

Прически пролет/лято 2012

Какви са тенденциите в прическите за пролет/лято 2012? Загладена назад, път по средата или встрани, тюрбан или фитнес стил, ретро и ярки цветове – топ тенденции в прическите за пролет/лято 2012.

Подхранващи маски за коса

Подхранващи маски за коса

След овладяване на есенния косопад е време за подхранващи маски за коса. Агресивното въздействие на зимата върху косата е не по-малко пагубно за косата от косопада през есента. Затова трябва да я подготвим с подхранващи маски за коса.