Как да боядисате правилно косата у дома?

0 коментара0/5

Днес, под влиянието на модните тенденции, все повече жени често променят цвета на косата си. Ако не искате да давате излишни пари и да се боядисвате при фризьори, научете се да го правите у дома. Вижте 10 съвета за правилно боядисване на косата у дома.

Как да боядисате правилно косата у дома?
 © Сн.: iStock.com

1. Определете желания цвят. Всички цветове са класифицирани по много точен цветови стандарт, който се използва и от специалистите. В тази международна гама съществуват 10 основни цвята - от много бял до ултрачерен. Към тези цветове се добавят оттенъците. Топлите оттенъци са позлатен, меден, махагон, тъмен махагон. Студените оттенъци - пепел и люляк.  Обикновено не се препоръчва да се избира по-светла боя от цвета на косата. Ако искате да научите мнението на професионалистите, на кутийките с боите за коса има таблици, които посочват кои цветове са най-приспособими към вашия естествен оттенък.

2. Следвайте приложените инструкции  на боята за коса стъпка по стъпка, като не прескачате отделните етапи и не забравяте да си сложите ръкавици. Дръжте боята върху главата толкова време, колкото е указано на опаковката, в противен случай рискувате или да получите неравномерно покритие, или да изтощите прекомерно косата си.

 

10 съвета за успешно боядисване на коса у дома

 

3.  Не нанасяйте боята върху замърсена коса. Съвременните стилизиращи продукти като олио, кристали, спрейове или пяни за коса допринасят за утежняване и натрупване върху косъма на повече мръсотия от околната среда, която пречи на боята да проникне в дълбочината на косъма.

4.  Една опаковка боя за коса е достатъчна за боядисването на коса със средна дължина. Ако косата ви е по-дълга от 20 см, купете си 2 опаковки. За добро боядисване трябва да разполагате с достатъчно боя, за да може той да обхване космите от всички страни. Разбира се, зависи и от състоянието на косата. Понякога космите попиват много боя и една опаковка не стига дори за коса със средна дължина.

5. Скоростта на боядисването  зависи  от попиващата способност на космите и тяхната структура. Боядисвайте косата на части, като започнете с кичури от предната част (цветът се абсорбира най-бързо в косата до задната част на врата, защото там главата ви е най-топла). Внимавайте с „припокриването”, защото понякога ефектът от него е грозен.

6. Ако боядисвате побеляла коса, избягвайте прекалено светлите тонове и онези експресивни червени нюанси, които могат да дадат прекалено ярък резултат.

7. Избягвайте да правите едновременно обезцветяване и боядисване. Когато се съединяват, тези методи силно увреждат косата. Най-добре е да изчакате минимум 2-3 дни между двете процедури.

8. Не комбинирайте боядисването с къна и химически начин на боядисване - ще се получи адска смес! Резултатът е непредсказуем.

9.  Когато боядисвате косата си, температурата в помещението трябва да бъде поне 22 градуса.

10. Бъдете внимателни, когато боядисвате накъдрена коса. Тя е с рехава структура и много бързо поема боята.

 

Ето и нашето предложение за боя за коса, с която ще постигнете желания цвят  и най-важното -   боя за коса специално създадена за боядисване в домашни условия.

Kolora

Kolora e ново поколение боя за коса, която ще предложи на българските жени възможност да ползват дълготрайна боя за коса в домашни условия и да постигнат изключително професионални резултати като след посещение при фризьор.

Английската компания Salon Experts ltd. работи активно в продължение на 1 година с фризьори и специалисти-колористи, за да създаде дълготрайната боя за коса Kolora с иновативни съставки като  течен кератин и регенин за специална грижа за косата при боядисването.

Повече информация на www.kolora.eu >>>

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да боядисате правилно косата у дома?".

Още от "Коса"

Eдна блестяща по холивудски вечер

Eдна блестяща по холивудски вечер

Официалната Церемония по връчване на наградите Pantene Beauty Awards обещава една блестяща по холивудски вечер

Коса без обем

Коса без обем

Този вид коса се наследява, може да бъде рядка или много тънка, мазна или суха, но винаги е прекалено деликатна.

Хининова вода за здрава и гъста коса

Хининова вода за здрава и гъста коса

Хининовата вода е природен продукт на базата на екстракт от диво тропическо растение. Тя се бори срещу пърхота и спомага за заздравяването на косъма. Вижте кои са останалите и благоприятни действия, които могат да възстановят и съхранят красотата на вашата коса: