Как да боядисате правилно косата у дома?

0 коментара0/5

Днес, под влиянието на модните тенденции, все повече жени често променят цвета на косата си. Ако не искате да давате излишни пари и да се боядисвате при фризьори, научете се да го правите у дома. Вижте 10 съвета за правилно боядисване на косата у дома.

Как да боядисате правилно косата у дома?
 © Сн.: iStock.com

1. Определете желания цвят. Всички цветове са класифицирани по много точен цветови стандарт, който се използва и от специалистите. В тази международна гама съществуват 10 основни цвята - от много бял до ултрачерен. Към тези цветове се добавят оттенъците. Топлите оттенъци са позлатен, меден, махагон, тъмен махагон. Студените оттенъци - пепел и люляк.  Обикновено не се препоръчва да се избира по-светла боя от цвета на косата. Ако искате да научите мнението на професионалистите, на кутийките с боите за коса има таблици, които посочват кои цветове са най-приспособими към вашия естествен оттенък.

2. Следвайте приложените инструкции  на боята за коса стъпка по стъпка, като не прескачате отделните етапи и не забравяте да си сложите ръкавици. Дръжте боята върху главата толкова време, колкото е указано на опаковката, в противен случай рискувате или да получите неравномерно покритие, или да изтощите прекомерно косата си.

 

10 съвета за успешно боядисване на коса у дома

 

3.  Не нанасяйте боята върху замърсена коса. Съвременните стилизиращи продукти като олио, кристали, спрейове или пяни за коса допринасят за утежняване и натрупване върху косъма на повече мръсотия от околната среда, която пречи на боята да проникне в дълбочината на косъма.

4.  Една опаковка боя за коса е достатъчна за боядисването на коса със средна дължина. Ако косата ви е по-дълга от 20 см, купете си 2 опаковки. За добро боядисване трябва да разполагате с достатъчно боя, за да може той да обхване космите от всички страни. Разбира се, зависи и от състоянието на косата. Понякога космите попиват много боя и една опаковка не стига дори за коса със средна дължина.

5. Скоростта на боядисването  зависи  от попиващата способност на космите и тяхната структура. Боядисвайте косата на части, като започнете с кичури от предната част (цветът се абсорбира най-бързо в косата до задната част на врата, защото там главата ви е най-топла). Внимавайте с „припокриването”, защото понякога ефектът от него е грозен.

6. Ако боядисвате побеляла коса, избягвайте прекалено светлите тонове и онези експресивни червени нюанси, които могат да дадат прекалено ярък резултат.

7. Избягвайте да правите едновременно обезцветяване и боядисване. Когато се съединяват, тези методи силно увреждат косата. Най-добре е да изчакате минимум 2-3 дни между двете процедури.

8. Не комбинирайте боядисването с къна и химически начин на боядисване - ще се получи адска смес! Резултатът е непредсказуем.

9.  Когато боядисвате косата си, температурата в помещението трябва да бъде поне 22 градуса.

10. Бъдете внимателни, когато боядисвате накъдрена коса. Тя е с рехава структура и много бързо поема боята.

 

Ето и нашето предложение за боя за коса, с която ще постигнете желания цвят  и най-важното -   боя за коса специално създадена за боядисване в домашни условия.

Kolora

Kolora e ново поколение боя за коса, която ще предложи на българските жени възможност да ползват дълготрайна боя за коса в домашни условия и да постигнат изключително професионални резултати като след посещение при фризьор.

Английската компания Salon Experts ltd. работи активно в продължение на 1 година с фризьори и специалисти-колористи, за да създаде дълготрайната боя за коса Kolora с иновативни съставки като  течен кератин и регенин за специална грижа за косата при боядисването.

Повече информация на www.kolora.eu >>>

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Как да боядисате правилно косата у дома?".

Още от "Коса"

Изправяне на косата

Изправяне на косата

Не харесвате къдриците си? Искате права и гладка коса? Трудно ми е да ви разбера, но ще опитам да ви подкрепя. Запознайте се подробно с процедурата изправяне на косата. Въпреки че допускам, че я владеете до съвършенство.

Силна и блестяща коса за всяка жена

Силна и блестяща коса за всяка жена

Искате силна и блестяща коса? Мисията е напълно възможна, въпреки негативните последици върху косата от честото използване на маши и преси, боядисване и стилизиране. Не оставяйте косата си изтощена и без блясък, погрижете се за нея веднага!

Цветът има значение!

Цветът има значение!

В днешния свят все по-малко се впечатляваме от мъдри мисли, докато не ги видим в действие.